Skanderborg sø rundt 1/2 maraton

Alf dHuezs billede

Søndag 20. september er der for 23. gang Skanderborg sø rundt 1/2 maraton. LL Ligeledes har de nye arrangører gentaget sidste års nyskabelse Bøgskovløbet på 8 km. LL Start/mål området har de flyttet ned i Byparken/Kulturhuset, som ligger direkte ned til søen. Sidste år var der 1100 1/2 maratonløbere og 300 8 km løbere.
Se mere på: skanderborgloeb.dk
Så jeg er spændt på, som tidligere arrangør og ophavsmand til løbet, hvad løberne siger til det. Håber selvfølgelig at de tager godt imod det.
Løber selv 1/2 maraton ruten i år. ::Smile

#1

pebes billede
Det undrer mig at tidsgrænsen ikke er tre timer , som i mange andre løb -hvad så med de løbere der skal bruge lidt over 2,5 time på løbet , dem er vi da trods alt nogen af . det skaber unødig stress syntes jeg .

#2

FrankBThs billede
Mange mindre halvmarathon har en tidsgrænse på 2½ time, hvilket burde være rigelig med tid ... hvis man har trænet ordentlig. At de større løb som Lillebælt halvmarathon har en sluttid på 3 timer skyldes jo nok at det er mere en folkefest end et motionsløb. Så længe arrangøren oplyser tidsfristen kan man jo som langsom løber vælge de løb fra hvor tidsfristen er for lav. Frank B. Th.

#3

pebes billede
godt så -det var sgu noget af et statement :syg:

#4

Bedouinas billede
Tja, jeg har indtryk af, at de fleste løb mere eller mindre er en slags folkefest, som klubberne arrangerer for at få et tiltrængt økonomisk tilskud, og så synes jeg godt, at man også kan tilgodese de langsomme løbere, bl.a. ved at hæve tidsgrænsen ½ time. Vi bliver jo også flere og flere løbere, og mange løb arrangeres jo også i naturskønne områder som flest mulige burde have mulighed for at nyde under et løb. Nogle løbere starter måske også i en sen alder med at løbe - då det behøver jo ikke at være ensbetydende med manglende træning at man skal bruge mere en 2½ time. Bedouina

#5

FrankBThs billede
Hvis man ser på resultatlisterne fra diverse halvmarathon så er det utrolig få der nærmer sig tidsgrænsen på 2½ time ! Der skal en hel del officials til for at arrangere et løb. Hvorfor skal de til at arbejde en halv time længere for at der er nogle enkelte ekstra der kunne nå at komme i mål ? Det er da en lidt egoistisk tankegang. At klubberne arrangerer motionsløb for at få penge i kassen er jo ikke ensbetydende med at deres løb er en folkefest. Jeg synes da det er fint at der er flere og flere der løber, men jeg mener nu også godt at man kan tillade sig at stille krav til en løber der stiller op til et motionsløb. Kan man ikke leve op til de krav, så man man jo finde et andet løb eller måske overveje at deltage på en kortere distance. I Skanderborg er der f.eks. en flot 8 km rute. Man kan jo også sagtens opleve naturskønne område uden at deltage i et motionsløb. Det er trods alt et motionsløb og ikke en vandretur. Ser man på hvem der kommer i mål efter 2½ time til Lillebælt halvmarathon så er det altså heller ikke de ældre løbere, men tværtimod dem der ikke har trænet ordentlig ::-( Frank B. Th.

#6

FrankBThs billede
Nu har jeg lige været inde og se på resultatlisten fra sidste års Lillebælt halvmarathon ... som jo er et løb der markedsfører sig som et løb hvor der er plads til alle. De har en tidsgrænse på 3 timer. For mændenes vedkommende har : 63% gennemført løbet under 2 timer 87% gennemført løbet under 2 timer 15 min. 96% gennemført løbet under 2 timer 30 min. Dvs. at de mindre løb skulle have målet åben en halv time længere for at små 4% flere kan få mulighed for at gennemføre ! Ser man på resultatlisten er der faktisk registreret 11 løbere der har overskreden tidsgrænsen. Den sidste løber er registreret med en tid på 3:28:17. Burde man så ikke udvide tidsgrænsen til 3½ time ? Blandt de 11 er der 5 fra Eisbjerg Efterskole. Mon ikke de skulle have trænet lidt mere ! Ser på aldersopdelingen så ser det således ud : Mænd 1985-2009 92% Mænd 1975-1984 98% Mænd 1965-1974 98% Mænd 1955-1964 96% Mænd 1910-1954 92% Selvfølgelig bliver man langsommere når man kommer op i alderen, men det er ikke alderen der gør at man ikke kommer i mål på under 2½ time ... det er manglende træning. Frank B. Th.

#7

Bedouinas billede
Nu ved jeg ikke, hvorfor det lige er mændene du focuserer på. Jeg har læst et eller andet sted, at kvinder løber 16% langsommere end mænd, så det havde vel været mere relevant, hvis det var deres tider du havde set på. Iøvrigt ser jeg det ikke som noget problem, hvis man først kommer "dryssende" 10-15 minutter efter lukketid :::-) Selvfølgelig skal man være klar over, at hvis det er et stort løb, hvor vejene lukkes, er det på eget ansvar man løber udover tidsgrænsen. Bedouina

#8

FrankBThs billede
Hej Bedouina Jeg havde bare taget mændenes data fordi der ikke fandtes en samlet oversigt. Ser man isoloret på kvinderne til Lillebælt halvmarathon så har du ret. De er langsommere. Her er det kun 88% der gennemfører på under 2½ time. Det pudsige kommer så når man ser på HCA halvmarathon for kvinder. Et løb der laves for kvinderne fordi de jo ikke er så konkurrencemindet. Tja, så er det 96% af deltagerne der kommer i mål under 2½ time. Det bekræfter jo bare at det sagtens kan lade sig gøre hvis man træner målrettet og ikke bare stiller op for sjov ! Frank B. Th.

#9

pebes billede
NU må du altså have mig undskyldt det er sgu for meget det her -at folk kommer fra en efterskole er da ikke ensbetydende med at de har trænet dårligt op til løbet-det er store børn vi taler om for hvem det at deltage sikkert er en meget stor udfordring , om der er mange eller få der ikke er så fandens hurtige er ikke det jeg vil frem til men derimod rummeligheden ved div. løb som hvis det var dig der kunne bestemme lå på et meget lille sted og at kalde deres præstation der i min optik er lige så meget værd som de allerhurtigste for en vandretur det er altså lige groft nok ! Ved BT halvmarathon 2008 var der ca 45 mænd og ca 70 kvinder der kom over 2,5

#10

Bedouinas billede
Nu skulle det jo gerne være en fornøjelse. Både at løbe og at debattere på Forum :D Bedouina

#11

FrankBThs billede
[QUOTE=Bedouina;3173]Nu skulle det jo gerne være en fornøjelse. Både at løbe og at debattere på Forum :D Bedouina[/QUOTE] Og det er åbenbart kun er en fornøjelse når alle er enig ... så er der skam ikke behov for debat ::-( Hvis man udregner hvor mange procent det er der kom over 2½ time til BT halvmarathon ... så er det altså heller ikke særlig mange. Der skal være plads til både de seriøse og hyggeløberne ... men jeg mener det er en ret egoistisk synspunkt at der skal være plads til de få langsomme løbere til alle løb. Det må være op til arrangøren at bedømme. Frank B. Th.

#12

Alf dHuezs billede
Mange 1/2 maraton har en tidsgrænse og de fleste har en på 2½ time, som jeg synes er tilpas. MEN, mange arrangører lader tidtagningen fortsætte efter de 2½ time, når de begynder at pakke ned. Så de løbere som kommer ind efter tidsgrænsen får som regel også deres tid registret og kan således udskrive deres diplom. Selvom arrangørerne så småt er begyndt at pakke ned efter tidsgrænsen har jeg "næsten" altid oplevet at der både er væske m.m. til disse løbere også. Og mange af hjælperne er også gode til at give de sidste hep til de sidste meter.LLLLLL Kan se på resultatlisten for Skanderborg ½ maraton er tiderne helt op til næsten tre timer blevet registrert. Man skal også tænke på, at det bliver sværere for løbsarrangørerne at få nok hjælpere. Så man skal ikke udnytte dem mere end højst nødvendigt. Mange hjælpere er jo igang fra tidlig morgen og indtil det slutter. En tak til arrangørerne for et godt arrangement, og som turde at flytte start/målområdet nogle hundrede meter op til Byparken/Kulturhuset og lave ruten en smule om for at den blev de 21,097 km rundt om søen. :::-)Tror nok at de fleste af løberne var yderst tilfredse med det nye tiltag. Det var ikke så trængt i start/målområdet trods de ca, 1500 løbere + tilskuere. Man kommer ikke uden om, at det er en flot tur rundt om søen og igennem Dyrehaven til sidst.LLLLLL

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15652:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up