Præmiekaos ved Frøs Tulipanløb

Lars Nielsens billede

Den 13. maj deltog jeg i Frøs Tulipanløbet i Ribe. Vanen tro kom jeg ind som nr. 2 på den lange rute, hvilket (troede jeg) betød en tur på podiet, da de tre første på begge ruter fik præmier (igen; troede jeg).

Præmieoverrækkelsen gik igang, og da den slags ofte er en langtrukken forestilling, var jeg ikke videre opmærksom, og stod og snakkede med nogen af de andre løbere. Jeg hørte godt at de begyndte at uddele præmierne på den lange rute, og hørte da også at de kaldte "vinderne" op, så jeg var klar til at gå derop. Mit navn blev dog ikke nævnt og det gjorde de to andre vinderes heller ikke. I stedet var det tre meget unge (børn) løbere der blev kaldt op. Vi blev i første omgang enige om at det nok bare var de yngre aldersgrupper de havde kaldt op, og så glemt at fortælle at det var aldersgrupperne de var igang med, men da de efterhånden nåede frem til uddeling af præmier i de mere obskure konkurrencer som største hold osv. gik det op for os at der var noget galt.

Vi fik fat i tidtagerne og klagede vores nød og fik at vide at vores chip ikke var registreret i mål. Det havde vi umiddelbart lidt svært ved at tro på, da, for det første, alle løberne på den korte rute var registreret, og, for det andet, alle løbere på den lange rute også var registreret - undtagen de tre første. Dette virkede lidt for usandsynligt.
En af løberne (der desuden forsøgte at få præmieuddelingen stoppet da han opdagede det gik galt) tjekkede så computeren, og i løbet af få sekunder havde han fundet resultatlisten frem, og kunne vise arrangørerne at vi var korrekt registreret. Hvad han også kunne se, var at de havde trukket resultatet fra den yngste aldersgruppe ud og brugt den som samlet resultat.

Arrangørerne måtte herefter erkende at de havde begået en fejl, men mente i første omgang ikke der var noget at gøre ved det, for nu havde de jo delt præmierne ud. De blev dog hurtigt overbevist om, at eftersom det var deres fejl, måtte de selv rette den og dermed også udbetale præmierne til de rigtige vindere. Det blev derfor lovet at præmierne ville blive eftersendt snarest muligt.

Ugen efter hørte jeg så fra en bekendt at dette nu skulle op at vende på arrangørernes evalueringsmøde den efterfølgende mandag. Lidt uforståeligt, men når bare de fik gjort noget ved sagen. Det gjorde de så ikke.
Et par uger senere hørte jeg så igen fra den samme bekendte, at de var begyndt at uddele præmierne, og 12. juni henvendte jeg mig så for at høre hvor MIN præmie blev af. 14. juni fik jeg så det svar at de mente jeg allerede havde fået den. En af præmieuddelerne kunne huske jeg havde hentet en præmie, hvilket for så vidt også var rigtigt. Det var blot en lodtrækningspræmie!
Jeg rykkede derfor for præmien igen, og fik det svar at de ville tage det op på endnu et møde, den efterfølgende mandag og blev samtidig lovet at præmien ville blive sendt i løbet af den efterfølgende uge.
24. juni fik jeg så igen en mail fra arrangørerne. "Problemet" havde været vendt på mødet, og man havde besluttet at de personer der ikke havde fået deres retmæssige præmie ville få den udbetalt. Den ville blive tilsendt i løbet af ugen.

8. juli havde jeg stadig ikke set noget til nogen præmie, så jeg rykkede igen. 12. juli fik jeg så det svar at min henvendelse var sendt videre til kassereren, med håb om at jeg snarest ville modtage min præmie. Senere samme dag fik jeg dog endnu en mail. Kassereren var taget på ferie og kom først hjem 27. juli, så først derefter kunne jeg få den udbetalt.

Det er nu tre måneder siden løbet, og jeg har stadig ikke set noget til nogen præmie. Det er ikke de 300kr, som jeg retmæssigt har vundet, der er problemet her. Det er mere princippet i at man for det første ikke har styr på tidtagningen, at man for det andet i første omgang (kortvarigt) ikke ville rettte fejlen, og at man, for det tredje, gentagne gange har lovet at udbetale præmien, uden at gøre det.

Jeg håber dette kan tjene som en advarsel til fremtidige løbsarrangører. Dette er IKKE måden at få positiv omtale og tiltrække løbere på. Jeg har i hvert tilfælde besluttet at jeg har deltaget i dette løb for sidste gang.

#1

Allans billede
Det er jo et helt absurt forløb ::-(( Man kunne forstå de var træge, hvis det drejede sig om præmier i 10.000 kr. klassen, men så små beløb skal de da bare hoste op med uden at lave vrøvl eller trække det i langdrag. Håndteringen virker ret uprofessionel.

#2

Lars Nielsens billede
Kan kun være enig. Jeg rykkede endnu engang for svar igår, og venter nu på deres næste udspil.

#3

Anonyms billede
Hej ! Jeg var selv med i løbet og må medgive, at der var kaos og er ellers helt enig i, at præmier at denne størrelse, bare skal udbetales straks fejlen opdages, det behøves ikke komme op på et møde... Jeg har selv været medarrangør af Skjern Bank Løbet i Bramming, prøv det næste gang, du skal være meget uheldig for ikke at vinde en lodtrækningspræmie (der er for mere end kr. 30.000,00) og efter min mening, så er det (ét af de) absolutte bedste løb i Vestjylland, incl. Vestkystløbet, Vrøgum og North Sea....men hold ud og fortsæt med at rykke for præmien, ret skal være ret:;-)

#4

Lars Nielsens billede
Jeg blev 3'er i Skjern Bank løbet, så jeg kender det udmærket og det fungerede da også upåklageligt - bortset fra at I på en eller anden måde havde fået mig puttet i klassen fra 0-15 år :::-). Det fik jeg nu hurtigt rettet...

#5

Lars Nielsens billede
Så fik jeg langt om længe min præmie. Det tog "kun" 100 dage...:::-)

#6

Sørens billede
100 dage :-00 Håber de regulerede præmien med renter ::-) (næppe)

#7

Lars Nielsens billede
Næ - ingen renter. Man skulle ellers tro det var kotyme, når de nu har en bank som sponsor...;;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk