På jagt efter pulsur

maxfours billede

Hej alle,

håber at nogle ville kunne hjælpe mig med hvilket pulsur jeg skal købe. Jeg har kigget på et Garmin Forerunner 405, samt et Garmin Forerunner 405 cx. Jeg har umiddelbart svært ved at finde forskellen, men kan godt lide at begge modeller ikke er for store.

Er der nogle som ved om der skal købes pulsmåler som tilbehør eller hvordan det fungerer? Ydermere hvor nøjagtigt er et pulsur? Jeg synes nemlig noget af det smarte er at man ikke skal have en enhed på sko'en, men kan se at det kan købes som tilbehør.

På forhånd tak

C

#1

BrianNNs billede
Der er heller ikke den store forskel. Det er kun en velcro strop som supplement til den almindelige rem og en anden måde at beregne kalorieforbruget på, baseret på puls i cx'eren i stedet for hastighed+distance som med den alm. 405'er. Da jeg alligevel ikke bruger kalorieforbruget til noget (beregningen er under alle omstændigheder for upræcis og bør kun benyttes vejledende), er det efter min mening ligegyldige detaljer, der ikke er prisforskellen værd. Der medfølger en pulsmonitor til cx'eren. Den alm. 405'er kan du både købe med og uden, men selv hvis du køber en 405'er inklusiv pulsmonitor, er den ca. 500 kr. billigere end en cx'er. Du kan godt købe en food pod som tilbehør, der bare skal parres med uret, præcis som alle andre ANT enheder, eksempelvis pulsmonitoren. Spørgsmålet er dog, hvad du skal bruge den til? Hvis det er for at få udmålt tempo og distance, kan GPS'en jo også måle dette. Men du kan naturligvis benytte den som en ekstra kontrol, og evt. til at få målt din kadence. GPS'en har vist en ok præcision, jeg har ikke oplevet at den har virket upålidelig (har selv en 405'er). Ifølge Garmin skulle antennen have en afvigelse på under 5 meter i din positionsangivelse, og den skal man jo kunne stole på for at kunne stole på målingerne af tempo, distance mm.

#2

maxfours billede
Tak for dit svar, havde nemlig selv svært ved at se forskellen på de 2, jf. prisforskellen. Så tror jeg det bliver et Garmin Forerunner 405 HR. Tak for hjælpen :)

#3

hjulbens billede
Du kan få garmin 305 hvilket er den ældre model, men den virker fint, og er billig i øjeblikket

#4

maxfours billede
Det har du ret i. Det er vel næsten 1000 kr. billigere.. Synes bare det virker så stort og klodset, men sådan en besparelse er selvfølgelig værd at overveje. Er det ellers de samme funktioner og hvordan kommunikerer de egentlig med computeren? Troede det var gennem bluetooth, men kan nu læse at det hedder ANT+ Sport teknologi, nogle som kan uddybe dette? C

#5

FrankBThs billede
Nu kender jeg jo hverken dit nuværende eller kommende behov. Det er jo dem der afgør hvad der er et godt køb. Hvis pulsmåleren ikke er væsentlig er der jo også FR205. Hvis jeg skulle vælge et nu skulle det helt klart være det nye 310. Det har det samme dejligt store display som 305, men selve uret er mindre ... og ikke mindst kan det nu holde strøm i 20 timer. De hhv. 8 og 10 timer på de andre modeller er simpelthen for lidt. Ved ikke hvordan overførslen til PC'en sker ved 405, men ved 305'eren overføres dataene via USB. Frank B. Th.

#6

BrianNNs billede
Med 405'eren foregår det trådløst via en såkaldt ANT stick, der sættes i en USB port (og en ANT agent, et lille program der installeres på Pc'en), så maxfour havde ret i det med ANT+ Sport teknologien. Regner også med, det var svar nok på dit spørgsmål, maxfour? Og Frank har naturligvis ret i, det er dit behov der afgør hvad der er det bedste køb for dig.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15653:

Peter Krabbes billede
Løber marathon løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up