Ondt ved trædepude på ydersiden af foden

Steffen Sørensens billede

Hej.

Jeg træner pt til CPH maraton, og det er gået rigtig fint indtil for 2 uger siden, hvor jeg begyndt at få ondt på ydersiden af trædepuden bag lilletåen, nærmest oppe på siden af foden faktisk.

Det skal siges at jeg lander meget på ydersiden, det ses tydeligt på skoens slidmønstre også.
Igår blev det til en 17km tur hvor jeg til sidst ikke kunne gå på foden næsten, men i dag er jeg blot en smule øm, men intet der genere.

Jeg skiftede til nogle kompressions strømer med knupper for at forbedre mit blodømløb, det gjorde jeg et par uger inden smerten begyndte og løber i en puma fass 500 sko, som jeg har haft en del km, men aldrig har haft ubehag ved at løbe i.

Skoen står dog for udskiftning nu inden maratonet, men spørgsmålet er om det er skoen, eller mere en skade jeg har fået, da jeg gerne vil sikre mig den helt optmale sko inden løbet. Jeg løber vist med ca 7% pronation hvis jeg har en neutral sko.

Håber der er lidt tips, tricks og god viden jeg kan få hjælp med. :-)

/Steffen

 

 

#1

Jacobs billede

Jeg har to gange inden for de seneste par år haft ømhed på den ydre del af højre forfod. Første gang i tåen ved siden af lilletåen, anden gang lidt længere inde på selve foden.

Erfaringen var begge gange, at det tog mange uger, før det gik væk. Men også, at man i nogen grad kan fortsætte med at løbe, fordi det ikke er "farligt". Jeg var både til læge og senere ekspert på hospital, men uden at få en egentlig forklaring på skadens opståen.

Jeg har - siden sidste gang - dagligt lavet krumme-tæer-øvelser og også brugt lidt rullebræt. Så kan jeg gå og bilde mig ind, at det hjælper - indtil næste gang det går galt. ;-)

Jeg løber neutralt mellem-/forfodsløb.

/Jacob

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15487:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk