Når de små bliver store

Bedouinas billede

Og her tænker jeg ikke på børnene, men på de små løb, der opstår rundt om i landet som små hyggelige løb og siden vokser sig store og uoverskuelige.

Igår var jeg til Havbundsløbet, og jeg talte med en fra Ribe, der havde deltaget i de 6-7 år, han sagde, at løbet havde fundet sted. Det første år havde de bare været 20 løbere, der skulle afprøve ruten.

Det er Ribe Trim, der står for løbet og på deres hjemmeside har man kunnet læse, at der var et loft på 220 løbere. Alligevel tager de ekstra 100 løbere ind.Og så er det jo pludseligt ikke længere et lille hyggeligt løb i klubregi, men et løb på landsplan, og så må arrangørerne gøre sig klart, at det er helt andre forhold, der gør sig gældende og servicere løberne på et mere professionelt plan. Vi var 320 løbere igår, og det tror jeg, er rigeligt.

BT ½-marathon satte i år loft på med 6000 deltagere. Jeg tror, de kunne have solgt numre til 10.000, men heldigvis erkender løbsledelsen, at skal det vedblive at være et godt løb, er grænsen nået med de 6.000.

Københavns Marathon som arrangeres af Sparta har ikke noget loft, og her er smertegrænsen absolut nået deltagermæssigt.

Er det klubbernes grådighed, der gør, at løbene får lov at vokse ud over alle grænser?

Bedouina

#1

Lars Nielsens billede
Nu kan jeg kun tale for Havbundsløbet, da jeg ikke har meget kendskab til de andre, men for Havbundsløbets vedkommende tror jeg mere det er pga den store interesse de har fået arrangeret ekstra bustransport til Mandø. Det meste af deltagergebyret går til bustransport og diverse præmier, så jeg tror ikke der er tale om grådighed i dette tilfælde. jeg har dog svært ved at se hvorfor deltagerantallet i sig selv skulle kræve højere service. Så længe arrangørerne ikke lover noget de ikke kan holde, må man jo afgøre med sig selv om det er et arrangement der lever op til de krav man har til den slags, og så vælge til eller fra, alt efter temperament. På Havbundsløbets side er der feks. end ikke lovet bad og omklædning, hvilket dog (i noget trange forhold) er muligt.

#2

Bedouinas billede
Hej Lars. Først til lykke med sejren :nr1 Nu er man jo nødt til at prøve et løb, før man ved, hvad løbsarrangørerne kan tilbyde, og jeg vil absolut ikke nedgøre Havbundsløbet, for det var et hyggeligt løb, men jeg tror heller ikke, at det kan bære mere. Servicen har ikke noget med deltagerantallet at gøre, men som løber forventer man dog noget. F.eks. depot på ruten, og jeg synes nok, at 11 km er lige i overkanten af, hvad man kan løbe uden ét depot. Og det ville have været rart med nogle kulhydrater, når man kom i mål. Bare en banan. Det var et billigt løb. 125 kr tror jeg, det kostede. Jeg synes bare hellere, at man måtte sætte prisen op til f.eks. 150 kr, så man havde råd til en banan. :rolleyes: Nu ved jeg ikke, hvordan mændenes bad var, men kvindernes afdeling var ren luksus med 6-8 (?) badekabiner. Normalt er der på skoler fælles bad, så dette var dejligt. :;-) Til gengæld var det svært at finde, og først den tredje (hjemmehørende på skolen!) jeg spurgte kunne vise mig en mærkelig vej op ad en trappen og gennem en skolestue (som først var aflåst) og så ned ad en trappe til badet. Der var ellers en nemmere vej. :confused: Men det jeg mener, er, at det er med løb ligesom med børn. Små børn små problemer. Store børn store problemer. Eller måske er bare blevet for mange løbere :rolleyes: Bedouina

#3

FrankBThs billede
[QUOTE=Bedouina;2372] Nu ved jeg ikke, hvordan mændenes bad var, men kvindernes afdeling var ren luksus med 6-8 (?) badekabiner. Normalt er der på skoler fælles bad, så dette var dejligt. :;-) [/QUOTE] Jeg har nu aldrig oplevet fælles bad ! Der var 3 brusere til mændene. Det gik fint og vandet var næsten varmt. Uanset om der nu var annonceret badefaciliteter eller ej ... så er det altså bare noget man forventer efter sådan et løb. Med hensyn til forplejning så forventer man som løber også en vis mindste standard. Det er fint at der ikke er depot på ruten. Hvor skulle man også placere det ? Generelt burde man også kunne løbe en 10 km uden væskedepot ... hvis det ikke lige er i bagende sol. Men der må godt være lidt kulhydrater når man kommer i mål. Et stykke agurk er ikke lige det man har behov for. En anden ting man forventer er god skiltning og her stiger behovet med deltagerantallet. Da vi f.eks. kom i mål gik feltet i stå og man stod i kø. Her stod jeg så et stykke tid inden jeg fik spurgt mig frem til at det var diplomerne man stod i kø til. Vi løbere er nok bare ved at blive for godt vant til løbene. Frank B. Th.

#4

Bedouinas billede
Hej Frank. Det undrer mig enormt, du aldrig har oplevet fæles bad - det er der da på de fleste skoler, hvorfra man ofte starter et løb. Men du har ret. Efter sådan et løb, hvor man bliver mudret langt op af benene, er man da nødt til at have badefaciliteter. Man kunne da godt have et depot efter 4-5 km på Mandø, inden man kom ud i vandet. Jeg har heller ikke behov for at drikke på et 11 km løb, men jeg ved, at mange har! Jeg manglede også skiltning - især ville det være rart, at man vidste, at man kom i mål :fedt: Selvfølgelig er vi blevet for godt vant, men ofte betaler vi jo også mange penge for at deltage i et løb, og så bør der altså være noget for pengene! Bedouina

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15163:

Amalie Asmuss billede
Jeg er webdesigner/skribent. Jeg er spændt på at være en del af dette fællesskab og finde nye...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk