Løbesko med diskusprolaps

ps76s billede

Jeg er 56 år, har løbet tidligere, og vil gerne løbe igen. Diskusprolaps i lænden mærker jeg ikke så meget til mere - omend den stadig er der! (ikke opereret). Så nu søger jeg de løbesko, som bedst kan forhindre, at jeg ikke får rygproblemer igen, dvs. beskytter rygsøjlen mest muligt.
I forskellige anbefalinger tages mest hensyn til pronution eller ej, men jeg er testet og har en neutral løbestil. Så eneste problem ER altså at beskytte ryggen.
Har prøvet de nye Asics kinsei 3, føles godt på løbebåndet, men er de nu de bedste mon, lige til MIN situation? (Jeg er bare motionsløber, 3. gange om ugen, ½ times tid typisk, på fast underlag)

#1

Allans billede
Hmm, det er jo et stort ansvar at svare på. Jeg har ikke selv de sko. Måske skulle du spørge fysioterapeuterne i deres brevkasse her på forum. Grundlæggende må man vel sige, at hvis de føles godt, uden at du får ondt i ryggen, må de være gode... Men det er jo svært at vide på lang sigt.

#2

jtkrammes billede
Fik i 2008 konstateret 2 stk diskus i lænden. Blev opereret for den ene og har stadig den anden. 1 uge efter operationen begyndte jeg at små løbe. Årsagen til at jeg kunne det var løbestilen og ikke skoen. Hvis du er traditionel hællander vil du altid få stød op igennem ryggen uanset skoen. Så prøv at lande mere under kroppen og især med bøjet ben, så får du ikke de hårde stød op igennem kroppen. Prøv evt. at løbe i bare tæer (ved godt at årstdien ikke er den bedste til det :-)), dette vil gøre, at du pr. instinkt vil lande med bøjet ben. Du kan hente inspiration fra pose / chi running. Er selv Pose løber.

#3

Anonyms billede

Som udgangspunkt tror jeg, at det er bedst, at du slipper af med din diskusprolaps i lænden. Det er alt for risikabelt, synes jeg. Læs evt. om diskusprolaps i lænden på http://www.sundhedslex.dk/diskusprolaps-i-laenden.htm - du bør ikke løbe, da det er en alt for stor belastning for ryggen - prøv hellere svømning eller cykling. Det er i hvert fald vigtigt, at du holder ryggen igang uden, at du får voldsomme smerter. Det kan frarådes at være inaktiv. Fysioterapi og kiropraktik fjerner normalt en diskusprolaps i lænden.

#4

May-Britts billede

Til anonym.

Tråden er fra 2009.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15164:

Carolina Andersens billede
Carolina Andersen

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk