Løbe + evt. fitness sko (Inov-8)

Johns billede

 

Hej! Jeg har det sidste halve års tid løbet i et par VivoBarefoot Neo trail sko hovedsageligt i skoven. Men da jeg nu overvejer at træne op til halv-marathon, måske senere fuld marathon eller triathlon, skal jeg have skaffet mig et par minimalistiske/forfods løbesko til mere plant terræn / vej.

 

Jeg må nok erkende, at det var for stort et skift for mig at gå, fra ingen løb overhovedet, til en forfods trail sko med 0 mm drop. Så jeg går nok et skridt tilbage med mine nye sko, og regner med, at  skulle have omkring 6 mm drop fra hæl til tå.

 

Jeg har kigget meget på Inov-8's modeller og er meget fristet til at købe deres Road-X 233. Men da jeg slet intet kender til modellen eller i det hele taget Inov-8 vil jeg lige søge lidt erfaring og meninger blandt fodfolket først. Hvad mener i om denne sko, og er der andre modeller jeg bør tage i betragtning?

 

Derudover står jeg også og mangler en sko til træningscentret og håber lidt på at kunne slå to fluer med et smæk. Jeg kan se, at sålen på Road-X 233, er lavet af samme materiale, som deres fitness modeller og tænker derfor, at jeg nok også vil kunne bruge denne model, som fitness sko. Hvad er jeres tanker om det?

 

Håber der er nogen af jer der har erfaring med Inov-8!

Mvh. John

#1

Peter Henriksens billede

Hej John

 Jeg har et par Inov-8 F-lite 195. Det er en glimrende sko - på asfalt og grus. Vær dog opmærksom på, at hverken F-lite eller Road-X har zerodrop - sålen på hælen er altså hævet i forhold til forfoden. Det er klart at foretrække, at der ikke er forskel på højden - men alt afhængig af, hvad du er vant til, er begge modeller dog forholdsvis flade. 

 

vh. Peter

 

 

Læs om barfodsløb, minimalistiske løbesko, Pose Running og løb for sjov:
http://piskeben.blogspot.com

#2

Johns billede

Tak for dit svar Peter.. Nej jeg er klar over, at der er et mindre drop. Men jeg håber, at det kan hjælpe lidt på de læg smerter og spændinger jeg tit får, når jeg har løbet i mine Vivo Barefoot Neo sko. Det var for stort et spring at tage..

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15163:

Amalie Asmuss billede
Jeg er webdesigner/skribent. Jeg er spændt på at være en del af dette fællesskab og finde nye...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk