Helgoland marathon

FrankBThs billede

Jeg vil hermed gerne gøre opmærksom på et spændende lille tysk marathonløb på øen Helgoland. En ø der ligger små 40 km fra land og forholdsvis tæt på danmark. Jeg har tit tænkt på øen og hvorfor så ikke forbinde det med at løbe et marathon..

Der er dømt maraton på Helgoland lørdag d. 9. maj kl. 9:15.

Lad os lige starte med et par billeder for lige at skabe den rette stemning :

Det er en utrolig flot ø med en enestående natur. Øen er bilfri og det er heller ikke tilladt at tage cyklen med til øen. Luften er ren. Antallet af støvpartikler i luften er 10 gange lavere end på tysklands højeste bjerg Zugspitze … så det siger sig selv at øen er velegnet til et wellness-ophold.

Siden 1998 har det været mulig at løbe marathon på øen. Øen er ikke så stor så man løber 4 omgange rundt på øen. Øen er opdelt i to nievaeuer og som fodgænger kan man benytte en elevator for at komme op og ned. Som deltager i løbet skal de 60 meter klares på egne ben. Som det fremgår af de næste 2 billeder ses at man heller ikke kommer udenom et par trappetrin ... så ruten lægger ikke op til PR.

Jeg kunne skrive mange ord om øen og ruten, men som bekendt siger et billede mere end tusinde ord. Så mon ikke en video over ruten siger det hele.

Prisen for løbet er 40 Euro, dvs. ca. 300 kr. Det dækker løbsforplejning, T-shirt, medalje og deltagelse i en sejersfest. Der er 4 depoter på ruten så der skulle være forplejning nok.

Efter endt løb er der så afslutningsfest om aftenen … så der lægges op til at man bliver på øen efter løbet. Da løbet starter ret tidlig kræver det også en overnatning op til løbet.

At komme til øen er et kapitel og en oplevelse i sig selv. Det der er den mest oplagte måde er at tage færgen fra Büsum. Sejlturen varer vist 2½ time og når man kommer tæt på øen så skal man stige om i mindre både der fragter en det sidste stykke ind til øen. En returbillet til færgen koster også 40 Euro, dvs. omring 300 kr.

Alternativt kan man vælge at flyve til øen eller at tage katamaranfærgen fra Hamborg.

Bestillingen af overnatningen kan man overlade til arrangøren, men det vil jeg fraråde. Vandrehjemmet er under ombygning indtil efter løbet … så der bliver run på de billige overnatningsmuligheder. Har man penge nok så er det ikke noget problem, der er hoteller nok.

Man kan købe toldfrit ind på øen – så husk at tage penge nok med Wink

Løbets hjemmeside er desværre udelukkende på tysk, men i skal blot sige til hvis i mangler hjælp.

Hjemmesidens adresse er : www.helgolandmarathon.de

Frank B. Th.

#1

Bedouinas billede
Hej Frank. Meget flot indlæg :nr1 Bedouina

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15605:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up