Drop kompressionssokkerne

Allans billede

Mens gode løbesokker er et must, er kompressionssokker kun for folk med blodprop eller åreknuder - ifølge Allan Zachariasen. Se denne lille artikel:
http://politiken.dk/tjek/motion/loeb/article765804.ece

Har nogen er jer erfaringer med kompressionssokker?

#1

Mobbes billede
Hejsa Jeg kan kun sige jeg har gode erfaringer med kompressionsløbestrømper, og man skal passe på ikke at misforstå konceptet for det er IKKE en støtte strømpe der der er udviklet til personer der ligger på hopitalet. Kompressionsstrømperne tager udgangspunkt i ideen og viden om støttestrømpen og har kanaliseret denne viden over i en løbe strømpe i stedet. Hvis man løb i en ægte støtte strømpe fra hospitalsvæsnet ville det ikke være så godt. Kompressionen i løbestrømperne er af et helt andet tryk og giver dig derimod en fordel i forhold til løb. Ja Allan har engang været en rigtig god løber det kan ikke tages fra ham, men i dag har man jo også fundet ud af at men ikke nødvendigvis behøver løbe 250km om ugen for at blive en god marathon løber. Det handler også om at være lidt åben over for udviklingen. Men vær opmærksom på du får den rette vejledning i køb af denne strømpe, du skal have målt din lægmuskel og sørge for det er en model der nåde findes til damer og herre. Held og lykke fremover.

#2

lasseandersenodenses billede
Hej Jeg er for ikke så længe siden begyndt at løbe i lange sokker;;-) og det har virklig været til stor gavn for mit vedkommende. Jeg prøvede tidligerer at løbe med kompressionsstrømper fra Nike som ikke kostede ret meget mere end et par alm. løbestrømper. De var intet værd og var vel nærmest bare et par lange strømper der var for små for at man skulle føle et form for pres på læggen. En dag da jeg løb med dem var jeg blevet så træt af dem at jeg stoppede op og smed dem af h..... til (håber ikke der en ko der har ædt dem) Nu efter nogle år uden har jeg så prøvet igen med et noget dyre og kendt mærke, og holda op der er forskel. Så jeg er stor tilhænger af de lange sokker, og kommer ikke af med dem igen. Lasse

#3

Kajs billede
Hej Jeg har da også rigtig gode erfaringer med kompressionsløbestrømper. Dem jeg bruger er CEP, og de virker rigtig godt, og virkningen er samtidig dokumenteret da det er tyskere der har fremstillet dem. Man kan ikke lave om på det fysiske faktum at kompressionsstrømper forøger blodgennemstrømningen, og det giver jo nogle fordele i form af mere ilt til musklerne, som kan bruges til både ydelse og restitution. Jeg ved godt at der er modstandere af kompressionsstrømper som Allan Zachariasen, men der er langt flere tilhængere der har oplevet de fordele det giver at bruge kompressionsstrømper. Måske har han ikke prøvet en der var optimeret til løb. Kun CEP har så vidt jeg ved taget udgangspunkt i det faglige ved støttestrømper og optimeret til løb. Der er mange professionelle triathleter der anvender dem, og de gider ikke bruge ekstra tid på ting der ikke hjælper dem. Til restitution er de helt uden sammenligning, man restituerer meget hurtigere, og kan alene af den årsag oven i købet træne mere effektivt. Jeg kan kun anbefale kompressionsstrømper. Og husk at vælge dem der tager udgangspunkt i lægmusklen så du får en der passer! (pt. kun CEP der gør det)

#4

lasseandersenodenses billede
Hej igen. Hatten af for AZ. og hans flotte resultater, når det så er sagt hvad ved han om komp.strømper de var vel ikke fremme da han løb, der var det netop kun på hospitaler ogl. man brugte dem. Jeg køre heller ikke i hestevogn mere, gør du Allan Z.???:-P Lasse

#5

Lars Nielsens billede
Uha - det kan godt nok få folk op af stolene, at der er nogen der fortæller dem at de har smidt penge ud på udstyr der er virkningsløst :-)):-)):-))

#6

Mobbes billede
Vi kan også alle sammen løbe rundt i bare tær som stenalder manden, så sparer vi godt nok mange penge....::-)

#7

Sørens billede
Jeg har ikke selv prøvet dem, men vi må vel tage det alvorligt, når nogen oplever at de virker?? Men det kan selvfølgelig være samme fænomen som "næsetapen" for 10-15 år siden - en mode som hurtigt forsvandt igen :::-)

#8

Mobbes billede
[url]http://www.loebesiden.dk/forum/viewtopic.php?f=16&t=211&start=10[/url] Her er vist et billede af Haile løbende med kompressionsstrømper på.. hmm er det ikke noget med han løbet rimelig godt på en maraton distance???:sko: Er det ikke også noget med at hende der Paula Radclif også løber med den slags strømper???

#9

Tor Rønnows billede
Nu står der i artiklen: [QUOTE]Jeg mener ikke kompressionssokker er nødvendige[/QUOTE] ... altså... AZ giver sin [U]mening[/U] til kende. Det har han da lov til... men en [U]mening[/U] er jo bare et synspunkt, ikke ? Synspunkter kan udfordres ! Hvad baserer det sig på, i hvilken kontekst (læs fx. distance og antal løbetimer) er det gyldigt, er det ALTID gyldigt osv. Jeg bliver da klart ved med at løbe i mine lange sokker, da de for mig så tydeligt hjælper. mvh. Tor

#10

brjs billede
[QUOTE] Man kan ikke lave om på det fysiske faktum at kompressionsstrømper forøger blodgennemstrømningen, og det giver jo nogle fordele i form af mere ilt til musklerne[/QUOTE] Hmm... kan nogen forklare mig, hvordan man øger ilt-tilførslen ved at klemme blodårerne sammen? Jo ..Haile Gebrselassie er en god marathonløber... her sætter han verdensrekord på distancen...uden kompressionsstrømper [url]http://www.dr.dk/Sporten/Oevrig_sport/Atletik/2008/09/28/120457.htm[/url] Mvh Bjarne

#11

Kajs billede
[QUOTE=brj;3335]Hmm... kan nogen forklare mig, hvordan man øger ilt-tilførslen ved at klemme blodårerne sammen? [/QUOTE] Hej Bjarne Ja jeg kan godt forklare, som sagt er det baseret på støttestrømpen, der blev "opfundet" i 1920, og har virket lige siden ;;-) Det der sker at at der ligger en muskel omkring arterien der reagerer på tryk udefra ved at spænde sig op, dette resulterer i øget tværsnit af arterien = øget blodgennemstrømning... Læs evt. mere her: [URL="http://www.cepsport.dk/gennemstr.aspx"]http://www.cepsport.dk/gennemstr.aspx[/URL] Hvis ikke du har prøvet lange kompressionsstrømper, så prøv det! det er en fed fornemmelse! :;-)

#12

Mobbes billede
[QUOTE=Torr;3332]Nu står der i artiklen: ... altså... AZ giver sin [U]mening[/U] til kende. Det har han da lov til... men en [U]mening[/U] er jo bare et synspunkt, ikke ? Synspunkter kan udfordres ! Hvad baserer det sig på, i hvilken kontekst (læs fx. distance og antal løbetimer) er det gyldigt, er det ALTID gyldigt osv. Jeg bliver da klart ved med at løbe i mine lange sokker, da de for mig så tydeligt hjælper. mvh. Tor[/QUOTE] Hej Tor Jeg synes alle skal have lov til at komme med deres egen mening. Men jeg går da ud fra at en person som AZ som er sådan et kendt og stort navn inden for løbe verden har købt og testet samt undersøgt kompressionsløbestrømperne inden han i en af Danmarks største aviser kommer med udtalelser om strømperne. Han skriver jo også at det er for personer med åreknuder mv. men det er jo en støtte strømpe vi så her taler om og ikke en kompressionsstrømpe til løb, så jeg forstå ikke helt hvor han bygger sin viden og mening fra. Men når alt det er sagt så virker strømpen jo på de fleste der har prøvet dem, det er i hvert tilfælde det jeg kan læse mig frem til i forskellige løbeforums på nettet, og jeg tror end ikke at bare fordi AZ siger noget om dem at disse mennekser så holder op med at bruge dem. Spørgsmålet er så hvilken man skal vælge... ;;-)

#13

Anonyms billede

Støttestrømpen (også kaldet kompressionsløbestrømpe - for at få det til at lyde sporty) er beregnet til ældre damer, med hævede ben og åreknuder. Har selv forsøgt mig lidt med dem og de er et helvede at løbe med (basta)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15427:

Jesper Ernsts billede
Motionsløber. HM rekord 1.33 sat i 1998. Personligt bedste pt er HM på 1.37.59 og 5K på 21.35

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk