En E-løbers Blog

Jean Boss Henrichsens billede

Klokken er 7:00, da mit vækkeur ringer. Jeg står op og gør mig klar til dagens strabadser i Dyrehaven. 13,3 kilometer venter forude.

Dagen begynder med den obligatoriske morgenmad. En stor potion mysli med frugt, nødder og sukker. Så er bunden lagt. Derudover bliver der drukket masser af vand og noget energidrik. Efter morgenmaden begynder jeg at pakke mit udstyr. Alt skal jo være klar, når man står på start-linjen;

Løbeur = Tjek
Løbetøj = Tjek.
Vand = Tjek.
Bananer/Energibar = Tjek.
Proteindrik = Tjek.
Har jeg ikke glemt noget? Jo Sad((

Så er jeg parat. Klokken 9:00 kommer min transport. (Min bror og 2 nevøer, som også deltager i løbet) Vi kører derud i god tid, for at undgå køen på motorvejen. Der er faktisk ingen problemer med trafikken. Vi er på DTU klokken 9:30. Dernæst venter gå-turen til dyrehaven. Så er der dømt ventetid. Den næste time skal bare slås ihjel. Tiden går forbavsende hurtig.

Klokken er 11:00 og løbet er skudt igang. Dette er mit 2. e-løb. Jeg prøver en ny strategi i år. Jeg tager nogle små vanddunke med i stedet for at skulle stå i kø ved depoterne og miste tid, og komme ud af min rytme. Jeg har talt med min bror om, at vi skulle prøve at holde 5 minutter og 15 sekunder pr. kilometer. Det går godt de første 5 kilometer, hvor vi faktisk løber under den omtalte tid pr. kilometer. Vores tid efter 5 kilometer lyder på 25 minutter og 44 sekunder.

Efter 5 kilometer går det så lidt galt. Jeg kan mærke, at jeg ikke kan ikke holde det tempo. På de første 5 kilometer, ligger vi på en tid der lyder 5 minutter og 9 sekunder pr. kilometer. Tempoet er som sagt for højt, så jeg sætter farten ned og vil prøve at ramme 5 minutter og 30 sekunder på kilometer. 20 sekunder betyder faktisk utroligt meget. Hvis jeg havde holdt tempoet, var jeg gået død. De næste 5 kilometer går faktisk godt. Jeg rammer faktisk mit ønskede tempo, mere eller mindre perfekt. Jeg løber de næste 5 kilometer på 5 minutter og 34 sekunder pr. kilometer. Ikke ringe.

Så venter de sidste 3,3 kilometer og den frygtede stigning efter 11,5 kilometer. Jeg er begyndt at være træt og brugt. Mit tempo kommer desværre alt for langt ned. De sidste 3,3 kilometer, løber jeg på 5 minutter og 51 sekunder pr. kilometer.
Stigningen suger næsten de sidste kræfter ud af mig. Jeg kommer dog til toppen, uden at gå i stå. En lille sejr. Og nu kun 1,8 kilometer til mål.

Jeg er tæt på målet. Der mangler kun de sidste 400-500 meter og endnu en lille stigning. Det er der, det desværre er ved at gå galt. Den sidste lille stigning er hård ved mig, og jeg ender med at løbe med begyndende krampe. Jeg kommer dog igennem og passerer målstregen i tiden 1 timer og 13 minutter præcis.

Mit mål var at slå min tid fra sidste år. Jeg slog faktisk min tid med 3 minutter fra sidste år, men er stadig lidt skuffet. Jeg havde forventet lidt mere. Men de sidste 3,3 kilometer, tog desværre alt for hårdt på mig.

Og hvad værre er, så glemte jeg skifte-tøj. (Tørre sko/sokker/t-shirt) og et håndklæde. Så jeg må stå og fryse lidt, mens resten af holdet kommer i mål.

Men ellers alt i alt en god dag i dyrehaven,.

#1

Sørens billede

Tillykke med den personlige rekord Smile
Så nåede du dit mål. Hvor meget har du trænet siden sidste år?
Håber ikke du er blevet syg af den forglemmelse...
Hilsen
Søren

Om bloggen

Jean Boss Henrichsens billede

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15214:

Kate Edelved Frydshøjs billede
Jeg er nybegynder i løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk