25 km på 7 dage: Tjek.

PSs billede

Ugen startede en onsdag med 8 km fartleg… eller først tog jeg bakken (ca 120 meters stigning fordelt på 700m -1 km alt efter hvordan man måler) i løb. Der var ikke den store fart over det. Pulsen kom dog pænt op alligevel og det er vel det som tæller. Oppe på det toppen sugede blæsten nærmest alt luft ud af mine lunger. Jeg løb alligevel videre. Egentligt havde jeg planlagt at resten af turen skulle være stille og rolig, for ikke at spænde knæene for hårdt for. Men det sidste flade stykke inviterer altså til at sætte farten op, og jeg kunne ikke lade være. De 5 km tempo blev så til en ikke prangende fredags hundeluftertur. Så søndag skulle være rammen om den lange 12 km’ters.
Det kolliderede så med, at familien har fået noget maveonde, og jeg havde ikke voldsomt lyst til at bevæge mig for langt fra et toilet hele formiddagen. Efter 12 havde jeg det bedre, men da havde jeg allerede drukket mindst en 1½ liter te. Jeg er nemlig teoholic. Især når jeg rydder op, arbejder, strikker, er syg, har fri eller… faktisk drikker jeg te altid… undtagen når jeg sover. Og 1½ liter te i systemet harmonerer ikke godt med 12 km i frostvejr på landevej langs flade marker med sparsomme læhegn.
Nå… men hvis jeg nu tager søndagen i mente som sygedag, så kan jeg vel låne en dag af uge 9? Mandag for eksempel? Jeg kan ikke helt bestemme mig for, om det er snyd… min krop ved jo ikke hvad ugedag det er, og alle tre pas er løbet inden for 6 dage. På den anden side så hjælper min stive fortolkning af ”en uge” mig med at komme ud at løbe. Det føles lidt som et skråplan at tælle denne mandag med i uge 8.
Sagen blev afgjort af et kig på løbeprogrammet. Næste uge har kun to løbe pas og en times gåtur som restitution ovenpå de 25 km (sammenlagt over ugen). Jeg kan altså hive mandag ud af uge 9 og alligevel klare næste uges program. Det er allerede 2. gang jeg tager denne uge, og hvis jeg bliver ved med at stå i stampe over de 25 km, kommer jeg aldrig til restitutionsugen.
Så jeg løb de 12 km mandag morges Smile. Det var ikke kedeligt i denne omgang, selv om jeg ikke løb ret meget hurtigere. I alt kom jeg 20 sekunder før i mål på distancen så den rekord falder vist under bagatelgrænsen Laughing out loud.
Pyha hvor er -2C varmt, når der igen vind er. Efter tur røg vanter, halstørklæde og pandebånd i lommerne. Til sidst lignede jeg en pungrotte, som har fået hele den udvidede familie på besøg.
Det gik fint men jeg havde dog helt i mod sædvane ikke lyst til at sætte farten op på den sidste km og besluttede at jeg ville holde farten på de 7:25 min/km. Hvorefter jeg satte farten til 6:51 min/km? Jeg er stadig ikke helt med på hvorfor.

#1

Nordboens billede

Jeg klistrer lige noget snak mellem May-Britt og mig ind her ang. det der km beregning og løbedage - det hjalp mig vældig meget til at forstå om man kan låne fra den ene uge til den anden. Forresten anbefales det ikke at løbe de kilometer man ikke har nået, nok fordi der er risiko for skader. Og at det ikke er nødvendigt.
***************
Mig: Jeg plejer - som vel de fleste - at planlægge træning fra mandag til søndag med langturene i weekenden. Og beregne kilometerantal lige så.

Men jeg mener at du har nævnt at man ikke skal beregne sine kilometer / træningsture efter en striks løbe-uge fra mandag til søndag, men tage noget andet i betragtning. Eller også har jeg misforstået noget....

Gider du prøve at forklare mig hvordan man planlægger sine kilometer og tager hensyn til hvor meget man allerede har løbet hvis man skal se lidt mere ud over den almindelige mandag til søndag opdeling? Tak og jeg håber du forstår mit spørgsmål.

May-Britt: Det, jeg har skrevet, er at man ikke kun skal kigge på mandag til søndag, men på 7 sammenhængende dage. Hvis du har løbet 30 km på en uge, men de er fordelt med træningsfrie dage på mandag til torsdag og du så løber 10 km fredag til søndag, kan man ikke bare nulstille søndag og begynde forfra i forhold til 10% reglen. Dvs. at du kan ikke løbe 10 km igen mandag til onsdag og så holde fri resten af ugen, så det igen bliver 30 km/uglt., for så har du faktisk løbet 60 km på 1 uge, bare fordelt på fredag til onsdag.
******************************

Det giver dig måske svar på om du kan låne - det er ikke snyd men det giver et andet antal ugentlige kilometer......
Håber maven er på plads igen - med eller uden te Wink

#2

PSs billede

Tak!
Jeg havde slet ikke tænkt på hvad det låne mandagen gjorde ved den næste uge. Jeg ligger også mandagen i uge 10 til uge 9. Derefter går der alligevel gevaldigt ged i programmet. Vi har nemmelig endelig fået vores visum Laughing out loud.
Jeg holder altid mindst en dag fri mellem løbeture så jeg burde ikke løbe ind i problemer, så længe at jeg lige husker at holde de lange ture adskildt.

Om bloggen

PSs billede
Jeg har brugt alt for meget tid de sidste uger på at læse andres løbeblogs… Og nu er det så pay back time! Læs ... eller lad være :).

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Per Hussmanns billede
  Her vil jeg, som supplement til vores FB side, poste relevante info og oplevelser som formand for Aabenraa Bjergmarathon.
 • Kaj Thomsens billede
  Stort arrangement i Agger, i Nationalpark Thy, 19- 21 august 2011. Foruden tre løb er der havkajaksejlads, kajaksurfing, mountainbike, vindsurf, svømning optimistjolle, beachvolley Se www.aggerathlon...
 • Lynnes billede
  I am English, live in Denmark, a beginner runner, and have signed up to run my first marathon next year, Copenhagen Marathon!
 • LiseSs billede
  Jeg vil skrive om min udvikling som løber, og tage jer med på min rejse mod en sund krop. Jeg er hverken en fanatisk eller fantastisk løber, men jeg er opsat på at gøre det her fuldt ud! Velkommen...
 • Per Brøllings billede
  En Blog om Ultraløb. Om glæder og skuffelser ved at være ultraløber Om store og små oplevelser som ultraløber

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15599:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up