Farvel skader, goddag fladfodspoesi

Claus Rasmussens billede

Posemands Marathonskole er et lidt alternativt projekt, hvor vi tager turen til CPH Marathon 2012 via tekniktræning fremfor kilometertyranni - er din stil ikke i orden giver det ingen mening at tonse på med kilometerne, men til gengæld kan en god stil være nøglen til et løbeliv uden skader.

 

Vi har været igang med alt det grundlæggende i en god måneds tid nu, og derfor kan man rundt omkring i 15 små hjem se marathonskolens elever rive fødderne rundt i sære stillinger og sidde i squat foran TV-Avisen - altsammen for at lægge fundamentet til et problemfrit marathon næste forår.

 

Vi startede med en hel dags workshop, hvor vi gennemgik teorien bag god løbestil, lavede masser af øvelser for balance og fleksibilitet, og selvfølgelig også grundig videoanalyse af hele banden.

 

Efter workshoppen og frem til CPH 2012 mødes vi hveranden torsdag og fintuner teknikken sammen. Her kan man til tonerne af en hidsig metronom, sat til 180 skridt i minuttet, betragte holdet futte rundt med museskridt nogle få hundrede meter ad gangen, mens der bliver rettet finesser til i den gode stils tjeneste.

 

Vi har skam sneglet os op til små to kilometers træning ialt. Ikke ligefrem imponerende efter klassisk målestok, men lægger vi et godt marathonfundament? Det tror jeg nok, vi gør. Og skal vi nok nå det til maj? Det kan du regne med.

 

 

Farvel skader, goddag fladfodspoesi

De grundlæggende øvelser og tekniktræningen har allerede henvist flere af elevernes gamle skader til skammekrogen, og det hjælper jo gevaldigt på motivationen hos alle.

 

Ikke, at stemningen på holdet iøvrigt fejler noget - forleden kunne man for eksempel læse følgende på holdets Facebook-gruppe:

 

Hej venner.

 

Jeg snød mig tidligt fri fra arbejde i dag, og tog en tur i skoven - blev helt høj, og ville lige dele det med jer:

 

I skovens dybe stille ro…. løb en tosse rundt i flade sko.

I skovens dybe stille ro…. lagde han grunden til et marathon eller to.

I skovens dybe stille ro…. kunne man høre ham råbe 'én, to, én, to'

 

Tjah, og så er det ikke engang løgn smiley

 

Til februar viser vi for første gang holdets farver frem, når de sultne løbe-ekvibrilster pløjer Valentin Milen af i sublim stil - hold øje med de ranke løbere i flade sko.

 

Hvis du selv vil være lidt med på sidelinjen kan du i al hemmelighed for løbevennerne starte med at se nærmere på de 5 gratis tips til løb uden skader.

Om bloggen

Claus Rasmussens billede

I november 2011 startede et hold på 15 blandede talenter deres rejse mod CPH Marathon 2012 i god stil og flade sko.

Og vi har det hele: En jernmand in spe, en duathlet med landsholdsdrømme, en gammel Sparta-fartholder, en mor, en mormor, harer, skildpadder og alt der imellem.

Det er Posemanden der svinger den velmenende pisk, og teknik og god stil vinder altid over kilometer på respektbarometeret.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up