Ovenpå første landsholdssamling...

Anne Marie Geisler Andersens billede

Det var rigtig fedt at mødes med de andre landsholdsløbere i weekenden. Jeg kunne mærke, det gav mig blod på tanden. Ikke mindst det at høre lidt mere om de store konkurrencer er noget, der motiverer mig. Jeg glæder mig!

Hyggetur på 30 km
Lørdag var der programsat en lille hyggetur på godt 30 km. Og for at være helt ærlig, så var jeg lidt spændt på, hvad kroppen ville sige til det. Det er meget bevidst, at jeg har givet min krop al den ro, den har haft brug for, oven på de 200 km løb til ultraløbet sidst i juni. Og det har efter alt at dømme været godt givet ud. For i dag, to dage efter turen, kan jeg ikke mærke det store i kroppen. Mine knæ gør ikke ondt, ja jeg er ikke engang rigtigt øm i kroppen. Det skulle da lige være en lille smule ømhed i hofterne.

Træningsniveau
Op til 24-timersløbet løb jeg en 40-50 km om ugen. Jeg er ikke i tvivl om, at det niveau skal øges, men spørgsmålet er til hvor meget. De andre kvinder på landsholdet løber mellem 80 og 130 km om ugen, når de løber mest. Så langt tror jeg ikke, at jeg skal op. Min krop taget i betragtning, ikke mindst de mange idrætsskader, tror jeg ikke, jeg får noget ud af at overgøre træningen. Jeg skal jo helst ikke bryde mere ned, end jeg opbygger, og få overbelastningsskader før løbet. I første omgang vil jeg prøve et grundniveau, der hedder 4 x 10 km og 1 længere tur om ugen, hvilket giver et sted mellem 55 og 60 km ialt, og to dage til at restituere i. Det kræver lidt prioritering, når det skal passes ind i en arbejdsuge på ca 70 timer i snit, og det vil formentlig ikke altid kunne lade sig give sig. Især i uger med mange møder eller forhandlinger vil det blive svært, men mon ikke det kan lade sig gøre. Om ikke andet er det jo en god lejlighed til at sætte farten lidt i vejret, så træningspasene ikke kommer til at tage så lang tid. Og så må jeg måske lidt oftere dele træningen i to - så det bliver lettere at passe ind.

Mål
Jeg går også og spekulerer lidt over, hvilke mål jeg skal sætte mig op til VM/EM. Der er meget forskellige tilgange til det med mål; hvor specifikt skal det være, skal man sige det til andre mm. Jeg kan godt lide at have mål. Det øger chancen for, at jeg rykker. Ja, faktisk har jeg svært ved at lade være med at sætte mig mål. Hvis jeg forhåbentlig er en af de heldige, der kommer med til EM/VM (holdet bliver først endeligt udtaget til marts), så stiller jeg ikke op for at løbe lige så langt som eller kortere end sidst. Og medmindre jeg bliver skadet, vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at forbedre mig.
Landskoordinatoren sagde, at han normalt vil kunne hive en 10 km ekstra ud af en løber ved den største store konkurrence - det giver 210 km. Og for at være helt ærlig, så kunne jeg rigtig godt tænke mig at forbedre min personlige rekord med minimum 10 km. Mon ikke også, det er realistisk, hvis jeg har et godt løb? Hvis jeg har skiftesko med i tilsktrækkelig stor størrelse, hvis jeg forhåbentlig ikke har bøvl med maven som sidst, når jeg har trænet mere målrettet mod så lang en distance etc? Jeg tror, det er muligt. Som jeg har det nu, vil jeg stræbe mod et sted mellem 210 og 220 km. Det kunne være så fedt! Danmarksrekorden er på 217 km, og selv om det bliver svært, så kunne jeg rigtig godt tænke mig at slå den en dag. Men om det bliver til næste VM/EM, det må tiden vise...

#1

Brian Larsens billede

Hej Anne Marie
Du er bare herlig! Det kræver ikke held at komme på landsholdet, men flotte resultater. Så den er vist klaret.

Med din fightervilje, så skal du nok nappe Danmarksrekorden på et tidspunkt. Men det behøver ikke nødvendigvis at være næste gang Wink Til et mesterskab handler det ligeså meget om et stabilt resultat for holdet. Så du kan jo starte med en Danmarksrekord for hold. Er chanchen der, kan du jo altid gå efter den individuelle.

Tak for en hyggelig weekend - I er et par dejlige mennesker.

God træning
Brian

#2

Anne Marie Geisler Andersens billede

Vi har da bestemt også en holdambition om at slå den danske rekord for kvinder på 527 km;o) Hvis vi alle topper, er det ikke urealistisk at komme op omkring de 600.

Og i lige måde:o) Det var rigtig hyggeligt.

Om bloggen

Anne Marie Geisler Andersens billede
Landsholdsløber, sundhedscoach, politiker og mor til tre, Anne Marie Geisler Andersen, blogger om sine 24-timersløb. Hun satte tre gange i træk danmarksrekord i 24-timersløb, senest i 2017 ved at løbe 233 km på et døgn.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • jørgen Pedersens billede
  start løbetid på 5 km er 00:28:44, så der er plads til forbedring
 • Preben Wassmanns billede
  Vi anbefaler tilskud fra Forever Living produktserie, og vil gerne være til stede og støtte i vejledning med vore anbefalinger under Himmelbjegløbet den 25. oktober og stiller løbende op og viser vor...
 • Stefan Stamms billede
  Nu skal jeg i bedre form og på samme tid vil jeg vinde nogle væddemål :) det kan jo ende med at betale sig at løbe :)
 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • KaTrineSs billede
  Jeg har sat mig for at ville gemmenføre et løb på 10 km lige inden eller i starten af næste sommerferie. Jeg har ingen idé om mit mål er urealistisk eller om det faktisk er opnåeligt. Jeg ved heller...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15610:

JANE HOFFMANN ANDERSSONs billede
Har tidligere løbet diverse marathons også på strand. Deltaget i ca. 7 marathons, er interesseret i...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up