En kold fornøjelse at holde formen

Anne Marie Geisler Andersens billede

Det er efterhånden lidt tid siden, jeg har blogget herinde. Siden landsholdstræningen har jeg primært fokuseret på at hæve det ugentlige antal kilometer. I snit er jeg vel godt og vel oppe på de 60 km, og hen over julen rundede jeg også 70 km på en uge. Set i lyset af, hvordan vejret har været, er jeg egentlig godt tilfreds med det.

Sne og kulde giver udfordringer
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kolde vintervejr har gjort det sværere at komme ud. Ikke mindst fordi jeg i december pådrog mig en blærebetændelse pga. kulden. Dette resulterede i, at jeg valgte at tage nogle flere ture på Folketingets løbebånd i fitnessrummet. Det hjalp på helbredet at komme lidt indenfor, og det betød også, at jeg fik trænet lidt tempo. Især oven på de ophidsende debatter i folketingssalen kom der for alvor tempo på - det handler om at bruge aggressionerne konstruktivt:o) Da jeg kom ud i sneen igen, kunne jeg mærke, at jeg automatisk løb hurtigere, end jeg plejer, så lidt må det have givet. Når vinteren er ovre, skal Morten og jeg se at have gang i noget intervaltræning igen.
De sidste par dage har vi tilbragt i Kagerup hos mine forældre. Vi har løbet et par ture på ca. 10 km. Det gik, selv om det var noget udfordrende. Til tider var vi nødt til at gå pga. snemasserne. Man skal passe på fodleddene. Til gengæld kan man også mærke, at det giver noget, fordi man bruger fødderne på en anden måde for at holde balancen.

Juleferie giver muligheder
Det har været dejligt og tiltrængt at have juleferie. I år har vi været hos svigerfamilien i Esbjerg, hvor der er tradition for at være meget aktive i julen. Første juledag tog hele familien op i en hal sammen med Mortens brødres venner. Her brugte vi et par timer på at spille volleyball, hockey og fodbold. Efterfølgende skulle vi til julefrokost hos familien. Da der var 13 km derud, besluttede Morten og jeg at løbe. Det var en kold fornøjelse, men dejligt at samle lidt appetit og efterfølgende at kunne nyde julemaden med god samvittighed.
I går fik jeg hevet far med til spinning – løb i sneen er lige optimistisk nok, når man, som ham, er ryger og ikke vant til at dyrke sport. Det var egentlig meget rart at lave noget andet. Men jeg havde svært ved at forstå, at jeg har gået til spinning i flere år 3-4 gange om ugen. Det er nu noget andet at komme ud i naturen. Det hjalp formentlig heller ikke på det, at instruktøren stort set ikke foretog sig andet end at styre den ensformige musik.

Dejligt at tilpasse sig årstid og vejr
I dag var Morten og jeg så for første gang på langrend oppe i Gribskov. Mine forældre har boet i Kagerup i 12år, og det har sjældent været så godt. Sporene var gode, og der var rigtig mange af dem, på trods af at området ikke er synderligt stort. Det var skønt at lave noget, der passer til vejret. Desuden er det dejligt med noget afveksling, især her om vinteren, hvor det er en noget blandet fornøjelse at løbe lange ture udenfor.

Efter jul
Jeg har intet nytårsforsæt, hvad angår løb. Har allerede tre andre, så der bliver nok at se til:o) Planen er at fortsætte niveauet med en 60 - måske 70 - km om ugen. Normalt løber vi en længere tur på 15-20 km i weekenden, og så løber jeg en 4-5 ture i hverdagene. Hvis jeg skal møde tidligt, hænder det, jeg deler turen op i to. På den måde kan jeg nå en lille en før arbejde og en lidt længere, når jeg kommer hjem igen. Det gør det lettere at få tilbagelagt flere kilometer på en dag.
Angående de længere ture, har vi fundet ud af, at der er noget, som hedder Amager Naturpark. Tilsyneladende fører det ud til et kæmpe naturområde. Man kan tage metroen helt derud og så løbe en lang tur derude. Det skal vi have udforsket i det nye år.

Kommende løb
Da vi endnu ikke har hørt noget angående VM/EM, om det bliver, og hvor det i så fald bliver, har jeg tilmeldt mig 24-timersløbet på Bornholm til sommer. Jeg krydser dog stadig fingre for, at komme med til VM/EM i løbet af 2011. Det kunne være så fedt!

2010 indeholdt min største sportsoplevelse nogensinde
At vinde 24-timersløbet på Bornholm i år var, hvad jeg anser for min fedeste sportspræstation nogensinde. Jeg vidste godt, jeg kunne løbe langt, men 200 km var over alt forventning. Jeg har endelig fået lagt en lille video ud fra løbets afslutning. Linket findes nedenfor..

Om bloggen

Anne Marie Geisler Andersens billede
Landsholdsløber, sundhedscoach, politiker og mor til tre, Anne Marie Geisler Andersen, blogger om sine 24-timersløb. Hun satte tre gange i træk danmarksrekord i 24-timersløb, senest i 2017 ved at løbe 233 km på et døgn.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15597:

Pia Balsbys billede
Løb mit første løb til 5 km Eventyrløbet 2022, da jeg vandt en 'billet', det fangede mig og jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up