Mindeværdige marathon 2010

Tor Rønnows billede

Året og dermed marathonåret 2010 er ved at tage ende. Så det kan være på sin plads at gøre status og tænke tilbage på årets bedste marathonoplevelser.

I virkelighed er vi præcis dér, hvor det hele begyndte, nemlig midt i en streng vinter med frost, sne og is. Således blev der lagt fra land i 2010 med det traditionelle Vintermarathon i Kalundborg, og senere fulgte andre velbesøgte sneløb ved "Dr. Nielsen" i Vejle, Vestegnsmarathon og Holstebro Bymarathon, alle super og velarrangerede løb.

Mere behageligt efter min smag blev det først i marts ved Rom marathon, hvor søndag d. 21 marts var dagen for det 16nde Rom Marathon og fejringen for 50 års jubilæet for Abebe Bikilas sejr i Rom i 1960.

Byen Rom er et fantastisk sted at være turist, og selve marathonløbet er i den absolutte verdensklasse ! Se hele løbsberetningen her.

En god måned senere stod Hamborg så på menuen, et løb der har rigtigt mange danskere til start, og det holdt stik også i år: det var en sand danskerfest og en fornøjelse at glide med i den velsmurte tyske marathonmaskine. Billeder fra Hamborg 2010 ses her.

Hamborg Marathon 2010 Pictures - Tor Rønnow

Tilbage på dansk grund, eller rettere undergrund, blev vi så i maj beriget med et af de allermest specielle løb hidtil set, nemlig "Underground" eller Kalkmine marathon...

.. en helt igennem fantastisk oplevelse, hvor især gennemløbene af grubberne i Daugbjerg og Mønsted har sat sig på nethinde og sjæl. Du finder alle billeder fra dette utrolige marathon her.

Kort efter Kalkminen fulgte så årets Copenhagen marathon, som jeg i den grad også synes var en stor oplevelse. Løbet fik på flere måder løftet sig op på internationalt niveau, og selve ruten er altså bare, undskyld sprogbruget, pissegod !

Billeder fra Copenhagen marathon 2010 er samlet her, men kan opsummeres i et enkelt billede, dette !

Årets store udfordring for mig personligt var de 7 marathon på 6 døgn på Bornholm i juni (beretninger findes via www.temperance.dk), disse blev hevet i land og dét var samlet set årets største og bedste løbeoplevelse for mit vedkommende. Mere konkret for andre vil jeg så også anføre det helt ufatteligt hårde og smukke Zermatt marathon som en skarp runners-up, absolut en udfordring og oplevelse langt ud over det sædvanlige ! Du finder den komplette billedserie her.

Udfordring var der også i dubletten Samsø-Blokhus, udfordring af både løbsmæssig og logistisk art. Begge løbene er supergode arrangementer, og ved det fantastiske Blokhus marathon havde jeg yderligere den glæde at fejre mit #200.

Blokhus marathon 2010 (#200) - Tor Rønnow

Senere fulgte fremragende marathonløb i både Aalborg (Fjordmarathon) og Odense (H.C. Andersen marathon), men for mig personligt blev "årets finale" så afgjort det flotte, og også ganske hårde, Marine Corps Marathon (MCM) i Washington, USA, et løb og en by, som jeg bestemt vil anbefale et besøg.

Du kan finde den komplette beretning fra Marine Corps Marathon 2010 her.

Samlet set har det været et herligt løbeår, nu venter 2011, som forhåbentligt kommer til at byde på lige så mange spændende, nye og gode oplevelser. Til alle de, der eventuelt skal løbe deres første marathon i 2011 vil jeg bare sige: glæd jer ! Og held og lykke !

Og til jer alle: rigtig god jul og godt nytår !

mvh. Tor Rønnow

PS: Og skulle I have lyst til at følge op med JERES bedste marathonløb osv. i 2010, så skriv det endeligt, så vi andre kan blive inspirerede og oplyste.

#1

Mc Kørekorts billede

rettelse: selvom lysten alligevel melder sig, når jeg ser billederne.

#2

Dipys billede

Hej Tor
Altid dejligt med dine flotte billedfortællinger fra diverse maratons. Det er vildt inspirerende at læse om al den løbeglæde og "få lov" at være med på sidelinien.
Jeg fik løbet mit første til Skovmaraton i Hillerød - en skøn, skøn oplevelse i det smukkeste solskinsvejr, og sjovt var det at se en del "kendte ansigter" fra dine mange billedserier Wink.
Mange hilsner Gitte

#3

Cecilia Arendals billede

Hej Torr

Ja, det er hjælp til abstinenserne at læse dine løbsberetninger. For det er mærkeligt som selve distancen har betydning (ja det kan godt være at 40 km eller 50 km ville give samme oplevelse, men det er mere end 30 km), men det har den...sådan er det:-))

Jeg glæder mig usigeligt til det første løb efter min skade. Men med tanke på Rold Skov hvor skaden brød igennem, Storebælt Naturmarathon hvor jeg havde skønne udsyn og snakke med garvede løbere, Hannover Marathon hvor en dansk løber pludeslig snakker til mig (Klaus Egedesø) og fortæller at han er kørt fra et andet løb dagen før henter minder ind der gør at distancen, at få den målt, at gøre det sammen med andre er altoverskyggende vigtigt.

Der er gået ½ år og det føles som år...flere år.

Nå men alle mine løb i 2010 var mindeværdige set fra min platform som skadet på vej tilbage;-))

#4

Tor Rønnows billede

Tak for jeres dejlige, varme kommentarer... det er den slags, der er med til at gøre det hele noget værd !

Håber I alle får en rigtig dejlig, og også lidt aktiv, jul samt et lykkebringende nytår med masser af spændende mål at forfølge.

vh. Tor

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14972:

Marianne Pedersens billede
Motionsløber i den modne alder. Løber ikke hurtigt men gerne. Løber ikke længere end en...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina