TV2 Øst Løbet 1. maj 2011

Anette Lund Madsens billede

I starten af marts begyndte TV2 Øst at sende programserien "Løbetid", hvor seerne fik mulighed for at komme i form sammen med journalisten Sille Roulund og et løbehold på 6 SOSU-er fra Slagelse. Træningen begyndte den 8. marts,og siden har TV2 Øst og de 6 løbere besøgt forskellige løbeklubber på Sjælland. Fra 5-tårns motion i Kalundborg til Guldborgsundløberne i Nykøbing Falster. Seerne har ugentlig kunnet følge løbernes træning, men har også hørt om skader, sko, udstyr m.m. Kulminationen af træningen var selvfølgelig selve TV2 Øst Løbet, som idag blev afviklet for tredje gang med en deltagelse af 1400 løbere. 

Før løbet 

Efter hver programudsendelse blev der henvist til hjemmesiden www.tv2east.dk/løbet hvor man kan finde relevante oplysninger og også bliver guidet videre til tilmeldingen. På hjemmesiden kan man også hente tre forskellige slags træningsprogrammer, alt efter ens niveau. Der er fire forskellige løb:

5 km - 160 kr - start kl. 10.30

10 km - 185 kr - start kl. 10.20

½marathon - 235 kr - start kl. 10

2 km børneløb - 75 kr - start kl.10.40

Det var muligt at eftertilmelde sig på dagen til samme pris, men uden t-shirt. Løbet er ikke DAF opmålt, men der er tidtagning med chip, som www.minpuls.dk står for.

Der var mulighed for omklædning og bad på Herluftsholm Idrætscenter. Det fremgår ikke af hjemmesiden om der var aflåst opbevaring. Der henvises til parkering ved Sydskolen på Nygårdsvej, hvor start og mål også er, det er ved Næstvedhallerne. Det kan undre lidt, at man ikke kunne bruge svømmehallen, som lå tæt på målområdet. I startområdet var der ingen mulighed for opbevaring af sine ting.

Udenfor hallerne er der en stor plæne, hvor der idag var diverse stande med løbeudstyr. Det var også her, man skulle hente sit startnummer. Det var svært at overskue pladsen, for der var masser af løbere, og skiltningen var meget dårlig. De, der var forhåndstilmeldte, skulle finde deres startnummer på en liste. Kuverterne med nummer, t-shirt og chip stod så i kasser midt på plænen. Der var mangel på sikkerhedsnåle til startnummeret, men beskeden var, at man ville gå rundt med nåle og ellers gjorde det ikke så meget, når man havde chip.

Næstved Firma Sport stod for opvarmningen, som var zumba-dans. Det kunne have været sjovt, hvis der var blevet speaket og løberne var blevet engageret. Nu var det en tam affære, hvor meget få dansede, og resten bare stod og så på de to zumba-dansere. Speaking var der meget lidt af - kun opfordring til at løberne skulle stille op, når tidspunktet nærmede sig. 

3
Under løbet 

Alle ruter var lagt i den østlige del af Næstved by og nærmeste landområde.
2 km: Børnene løb i stiområdet ved idrætscenteret.
5 km: Nygårdsvej, Ringvejen Øst, Ved Åsen, Sti til Parkvej, Parkvej, Birkehegnet og sti til mål ved Storhallen.
10 km: Nygårdsvej, Ringvejen Øst, Gl. Præstøvej, sti til Fruens Plantage, Skovvej til Rønnebækhuse, Stenstrup, Vordingborg Landevej, Dyssegårdsvej, Parkvej Sti til Storhallen.
½ maraton: Starter med en rute på idrætsanlægget på 1,1 km, derefter 10 km x 2 gange

De første par km blev løbet på cykelstien i byen, men så drejede vi af og løb på små stier i skoven inden vi kom ud i Stenstrup, som er landområde. Der var ingen afspærring af veje, men den eneste gang vi krydsede en vej var kort efter start og her holdt politiet trafikken tilbage. Trods opfordringer var der meget få tilskuere ude.

Der blev løbet både på asfalt og på jord/grusstier. Der var nogle få stigninger undervejs, men ikke særlig voldsomme. Km-afmærkningen var i orden, og der var også hjælpere ude til at vejlede løberne, selvom der ikke var ret mange.

Der var to depoter på ruten. Ved 4 og 9 km (som så er 5 og 10 for ½ marathons vedkommende). Jeg løb kun 10 km, så jeg sprang det første depot over, men så vidt jeg kunne se, var der kun vand. I nummer to depot var der kun vand. For dårligt til de, der løb ½ marathon. 

3
Efter løbet 

Umiddelbart efter mål stod der officials med spande, hvori man kunne smide sin chip. Det var meget upraktisk, at det var så tæt på målområdet, så der opstod trængsel. Vand og banan var også lige efter mål, hvilket også var med til at øge trængslen. Nogle havde taget familien og madkurven med og hyggede sig på plænen efter løbet. Der var også mulighed for at købe sig en gang massage.

Der står på hjemmesiden, at med deltagergebyret støtter løberne DGIs arbejde med sundhed og motion, for eksempel projekter, der retter sig mod børn og unge, der ikke får bevæget sig nok.

Allerede først på eftermiddagen kunne man finde sin tid på hjemmesiden. Det skulle også være muligt at skrive sit diplom ud. P.t. kan jeg dog ikke få dét til at virke. 

3
Løbets helhed 

Det forekommer mig, at det største arbejde er lagt i udsendelserne i månederne op til løbet. Jeg tror, at rigtig mange er kommet i gang med at løbe p.g.a. dette tv-program. Derimod virkede selve løbet ikke særlig velorganiseret. Det var rodet at skulle have sit startnummer, og det var rodet efter løbet. Og det virkede som om, hjælperne ikke var særlig velorienterede om deres opgaver. Synd for med 1400 løbere er det et af de større løb, og da det er tredje gang, det finder sted, burde begynderfejlene være væk.

Alligevel var det en perfekt løbedag. Markerne stod grønne, bøgetræerne lysende grønne, og hvidtjørnen blomstrede. Solen skinnede, omend temperaturen var dalet lidt, så termometeret kun viste 16 grader, hvilket var behageligt at løbe i.  

3

#1

Susanne Nielsens billede

Efter at have læst denne anmeldelse, synes jeg godt nok du er rundhåndet med løbeskoene. Og efter at have læst din "kollegas" anmeldelse af Skjern Å Challenge, synes jeg du er ekstremt meget rundhåndet... indecision

At markerne var grønne, bøgen sprunget ud og ditto hvidtjørnen kan vel næppe godskrives arrangøren...

Poul Bjerrum overvejer endda kun at give "sit" løb 2 sko, til trods for at han roser arrangememtet hele vejen igennem (på nær noget ang. værdiopbevaring)

Du, derimod, påpeger mange negative ting, - og dem der i aller højeste grad kunne holde mig væk er, nævnt i flæng: Prisen, dårlig (stort set ingen) forplejning, zumba som opvarmning angry

 

Nu er det så ligemeget hvad JEG lægger vægt på ved et motionsløb, men de to anmeldelser giver ikke indtryk af nogen som helst objektiv brug af anmeldelseskriterierne.

 

Mvh

Susanne

#2

Anette Lund Madsens billede

Hej Susanne.

Jeg valgte at give tre sko, fordi jeg opfatter løbet som middelmådigt. Derfor en middel karakter. Og jeg har IKKE hævet bedømmelsen p.g.a. de lysegrønne bøgetræer....omvendt kan jeg heller ikke få mig selv til at gå ned til to sko fordi der mangler sikkerhedsnåle.

Prisen tror jeg er OK - ihvertfald er den som til så mange andre løb. Generelt synes jeg, at priserne er for høje til løb. Der var vand på ruten, om der var frugt til ½ -marathonløberne VED jeg ikke. Derfor trak jeg heller ikke ned her. Og der var vand og banan i målområdet.

Der VAR opvarmning - i modsætning til så mange andre løb, hvor der ikke er. At der så åbenbart ikke vandt gehør hos løberne, er jo ikke arrangørernes skyld. Zumba elller workout (kan ikke lige komme på det rigtige ord) for mig er bevægelserne nogenlunde det samme.

Jeg VAR på vej til at give to løbesko, men når jeg gennemgik løbet, måtte jeg erkende, at der jo egentlig var, hvad der skulle være, og så blev jeg nødt til at give tre. Jeg skelede også lidt til, at rigtig mange er begyndt at løbe p.g.a. tv-udsendelserne, og jeg synes, det er rigtig fint, at man kan finde træningsprogrammer på hjemmesiden. Det tiltaler mig også, at overskuddet går til DGI's arbejde med sundhed og motion. Du kan indvende, at tv ikke har noget med løbet at gøre, men i dette tilfælde hænger det sammen. 

venlig hilsen

Anette

 

#3

Poul Bjerrums billede
Hej Susanne ! Da du ikke har kommenteret under 'mit' løb, vil jeg tillade at kommentere på dit indlæg her :-) Jeg vil blot tilføje, at det altid er svært at afgøre, om et løb skal have 2 eller 3 sko. I min bedømmelse er der flere ting der trækker ned, fx underlag, trafikregulering, skiltning mht bad efter løb. men også flere gode ting. Da 3 sko er middelkarakter, kan et middelløb kun få 3 sko - jeg var som bekendt på grænsen til 2 sko, men valgte af flere årsager, at ligge vægten til fordel for 3 sko. Jeg håber hermed at have givet dig en forklaring på, hvorfor et løb, i dette tilfælde 'mit', får 3 sko :-)

#4

Susanne Nielsens billede

Hej Poul

Jeg ville egentlig også have kommenteret under "dit" løb, - for at sætte det i relief med dette, men jeg havde ikke lige tid da jeg skrev det første indlæg smiley

Nu blev jeg så nødt til at læse "anmeldelseskriterierne", og må konstatere at I sådan set begge har ret i antal tildelte sko! Lektien må derfor være, at man bliver nødt til at læse hele anmeldelsen for at få det rette indtryk af det pågældende løb, for I må give mig ret i at Øst-løbet er omtalt med mange negative vendinger: Rodet, uorganiseret, dårlig skiltning, upraktisk...

mens Skjern-løbet overvejende omtales positivt: Fint, flot, velorganiseret, gode...

- Og det var netop pga. de store forskelle i beskrivelsen, kontra tildelingen af sko, der fik mig til at undre mig indecision

 

 Anette: Mht. priserne, - hvis det er underforstået at alle de nævnte beløb er incl. t-shirt (ved forhåndstilmelding), så giver jeg dig ret i, at det er ok priser set i forhold til så mange andre løb. At det så er ved at gå over gevind med opskruede priser mange steder, er vi åbenbart helt enige i  cheeky

 

Min personlige grænse har jeg sat ved 200,- (for ½M) hvor der vel at mærke samtidig skal være t-shirt el. lign med i prisen, men det bliver sværere og sværere at finde løb der kan holde sig indenfor det kriterie.

 

Mvh

Susanne

 

#5

Kaj Frandsens billede
Hej Anette, Deltog i løbet på halvmaraton, og synes egentlig at der var rigelige stigninger :) Ellers synes jeg du er meget fair i din bedømmelse, måske med en tendens til at være lidt for positiv. Jeg var en af mange der kørte til den adresse der var på indbydelsen og endte det forkerte sted. Nå, med fælles hjælp fandt vi vej til start og måtte der kæmpe med at finde kuvert med startnummer, sikkerhedsnåle etc. Det kunne bestemt godt have været organiseret bedre. Også et par hjælpere til at organisere parkering ville have været en stor hjælp. Ruten var fin, og krævende nok for mig :) desværre var der kun vand undervejs, ingen saft, frugt eller andet, og det savnede jeg undervejs. Fik lidt problemer med den ene lægmuskel mod slutningen, og fik både kompetent og hurtig hjælp fra samaritterne i målområdet. Mange tak til dem :) En løb der kan blive rigtig godt, med nogle få ændringer. Mvh Kaj

#6

PerBs billede

Hej. Jeg deltog også i ½marathon og synes bestemt den bakke, eller nærmere betegnet bjerg, efter 2-3 km var meget krævende... specielt 2. gang :-) Savnede også lidt energidrik men skal dog siges der var bananer når man passerede mål 1. gang (11 km). Vi kørte også til Næstved-hallen som der stod i info, og da vi ikke er vant til Næstved valgte vi at gå derfra til startområdet (2 km). Er glad for vi kune huske vores startnummer da listen ikke var i alfabetisk rækkefølge, så folk måtte lede længe efter deres startnummer på de opsatte lister, lidt sjov måde man havde gjort det på. Men alt ialt et OK løb, specielt afsnittet i skoven var lækkert... og så var vejret jo fremragende :-)

Nogen som ved hvor og hvornår TV2 øst løbet afholdes i 2012 ??

Per

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk