Lillebælt halvmarathon 8.maj 2010

Cecilia Arendals billede

Det var en stor fornøjelse at tage til Middelfart i dag den 8.maj. Sidst jeg løb her fik vi lov at løbe over begge broer så jeg glædede mig til en ny oplevelse. Og hjemmesiden har bestemt gjort sit til at sætte vores forventninger op.

Før løbet 

Det er på en meget informativ hjemmeside www.lillebaelthalvmarathon.dk du guides videre til www.sportstiming.dk, som står for selve registreringen, betalingen og tidstagningen under løbet. Prisen for løbet er 300 kr. for de første 4000 herefter 350 + gebyr. Løbets 10.000 startnumre er meget hurtigt udsolgt.
Hjemmesiden oplyser alt og mere til, jeg skulle dog lige lede lidt for at finde linket til startnummerlisten.
Videoklip af ruten, gode råd om alt og nyheder om løbere, handelsliv m.m. Så jeg følte mig godt guidet til dette års løb. Der selvfølgelig både er DAF opmålt og med landskamp mellem engelske og danske løbere.
Omklædning, bagageindlevering og parkering samt shuttlebus til parkeringsområderne, hvilket gjorde at der i byen ikke var skygge af trafikkaos på Fynssiden. Der var lidt kø ved afkørslen fra Jyllandssiden, men jeg hørte ikke om problemer med at nå til start.
Nummerudleveringen foregik let og heldigvis inde i læ i et parkeringshus, det var blæsende og 7 grader, men tørt. Tillid må være et kodeord for Lillebælt og rigtigt dejligt at opleve. Smilende hjælper pakkede poser på livet løs. Det er en god service at kunne afhente startnummer frem til lige før start, så det er muligt at deltage fra hele landet. Hjemmesiden orienterer om tider for alt.
Hjælpere viste vej med smil og var orienterede om de to startområders placering.

Frem til 15.marts var det muligt at overføre startnummer til næste år. Det fremgår ikke om man kan ændre navn på dagen, så jeg tager det for givet man ikke kan.
Bagageopbevaringen var igen muligt. Som sidste år skal man skrive nummer på bagagen, når man når frem. Så jeg valgte at tage tilbage til min varme bil. Som jeg så mange andre gøre.
Der var omklædning og bad i Lillebæltshallen, her var også parkering med shuttlebusser til startområdet.
Der var samlet start 6000 startede på havnen og 4000 i Hessgade. Begge hold startede samtidigt via storskærm. Og der var fartholdere begge steder med 5 min mellem sluttider fra 1.30 til 2.40 synlige balloner.
Storskærmen gjorde sit til at alle nok følte sig orienterede.
Chippen blev via storskærm anbefalet at sætte fast med snørebåndet…trods det at der var strips med til fastgørelse.

4
Under løbet 

Efter at have løbet i 2 km blev de to hold flettet sammen, hvilket foregik uden problemer. På hele ruten var der masser af officials. Der var ikke brug for dem til at vise vej, for med så mange løbere var det bare at følge strømmen.
Det var perfekt løbevejr, men sikkert koldt for de mange tilskuere. Og der var flot med tilskuere især på steder med levende musik, gymnaster og udklædte High way to hell piger.
Vand og powerade x 5….fartholderens opmuntrende stemmer hørtes med jævne mellemrum og altid før depot….”nu har I 10-15 sek til at drikke”. Det var næsten som at være til Copenhagen M. Og de sidste 3-4 km opfordres vi til at vurdere om der var mere i os eller om vi bare skulle hjem. Fartholderene (ja i de to grupper jeg vekslede mellem) skabte en god stemning på ruten og muntrede publikum op med friske tillråb. De skal have stor ros. Selvom man måske ikke rigtigt brugte dem, gav det at de var der, en god fornemmelse af respekt for, at det er løberne der skaber et løb.
Ruten er let kuperet, en del sving og snævrer til flere steder, men alt i alt afvekslende, underholdende og forårssmuk.

4
Efter løbet 

Efter løbet var der vand, powerade, boller, æbler og bananer. Jeg savnede ikke den hæslige dancake roulade, som jeg husker med rædsel. Det var igen koldt da vi ikke løb og køen for at få chippen af lå før væske. Opfordring til at bruge strippen til påsætning af chip ville lette det alle. Men det skal stå startnummer eller på kuverten. Evt med en bemærkning at det letter køen efter mål.
Der var hurtig afgang fra målområdet, vind, 10 grader i det våde tøj gjorde desværre sit. Og der var ikke rigtigt lagt op til vi kunne samles nogle steder.
Omkring billeder af løbere fra ruten kan jeg ikke finde linket på hjemmesiden, men læste om det i den medfølgende avis.
www.sportstiming.dk opdaterede stadigt mens jeg skrev her. Så jeg ved ikke om det er muligt at downloade diplom.

2
Løbets helhed 

Lillebælt Halvmarathon er et løb med smukke, sjove og overraskende oplevelser. Et kæmpespejl midt i en naturpark, ramsløgene var duftende, skoven har sprunget ud, storskærm undervejs så vi kunne se vinderen løbe i mål, jeg havde på fornemmelsen der virkelig var lagt op til at vi ude på ruten skulle have oplevelser sammen med publikum, der bestemt ikke svigtede trods vejret.
Det er meget anderledes at løbe ½-marathon end maraton, der er mere konkurrence, mere pres, albuer og sikkert også flere løbere uden den store træning. Distancen lægger op til at det skal være en god tid mere end bare at gennemføre og have det godt. Gennemsnitsalderen er nok noget lavere end til maraton, men jeg kan ikke komme til resultatlisterne og se.
Jeg tror ikke vejret havde indflydelse på hvad der skete i målområdet, for sidste gang jeg løb over begge broer var det varmt, men samme lidt underlige fornemmelse af at der ikke rigtigt er plads til os i målområdet.

3

#1

Bedouinas billede

Hej Cecilia.
Forstår godt at du kun giver to løbesko "Efter løbet" - jeg var også en af dem, der stod og frøs, mens jeg ventede med at få strippen af. Sidste år gik det mere smertefrit=hurtigere.
Det var dejligt at man skulle hente startnummer og indlevere bagage i P-huset. En væsentlig forbedring fra sidste år, og man skulle ikke selv skrive seddel til bagagen - det ordnede de søde piger i en ruf!
Jeg har også den der fornemmelse efter løbet, at der ikke er plads til os. Og det er både fysisk og psykisk. Dels er det trangt med plads, men jeg har også følelsen af, at nu behøver vi løbere ikke at fylde op mere. Er det et løb eller en byfest? fadølsanlæggene kunne måske nok tyde på det sidste.....
Bedouina

#2

Cecilia Arendals billede

Jeg har ikke rigtigt en løsningsmodel til hvad man gør i selve området for at få mere plads til os, men mulighed for et stykke plastik/plastsæk til at tage omkring sig kunne måske gøre man fandt et sted at vente på andre.
Men ruten og optakten det var rigtigt godt

#3

Bedouinas billede

En løsning kunne måske være, at man gjorde målområdet større. F.eks. kunne man have mål lige efter, at man var drejet ned på Havnegade, således at man havde et længere stykke vej til at få chip af, få vand frugt etc. Og på den måde fik ledt de mange løbere hen ad vejen. Iøvrigt havde jeg også det indtryk, at der var mange Middelfart-borgere, der også var inde at hamstre vand/sodavand, og fadølsanlæggene midt i det hele gjorde også sit til trængslen.
Men bortset fra trængslen til sidst synes jeg, det var et fantastisk løb og mange småfejl fra de foregående år er blevet rettet. Jeg ville nok have givet lidt flere sko - og jeg er spændt på at høre fra andre, hvad de synes.
Bedouina

#4

karins billede

hej
det var første gang jeg deltog - aktivt - men vil giver jer ret mht efter mål - væske og frugt burde ha' været langs med stykket op til chip aflevering - det var alt alt for langt for mange inden de fik noget at drikke og spise. Måske skulle man flytte teltet med messe området - de der vil se set skal nok gå efter det.
karin

#5

mikael ps billede

Jeg syntes som deltager for 3. gang at optakten og selve afviklingen af løbet er super godt!!
Men kritiken af mål området kan jeg kun bakke op om. Det til trods for at det er blevet betydeligt bedere end både første og andet år!
Men det der især manglede i mine øjne var at der var væske kort efter man havde krydset mål stegen, derefter kunne de sagtens have frugt, boller, øl ovs ude på den anden side af chipafleveringen.
Men helheds intrykket for mig personligt er nu alligevel at det er og bliver et super løb Wink

#6

Personal Bests billede

Synes faktisk det var den bedste halvmar jeg har været til...alt klappede og vejret var jo perfekt til...PB Shock)

Men hvordan logistikken var for de senere tider i mål ved jeg ikke...vi fik klippet chippen af med det samme

#7

Peter Nørgreens billede

Hej
Jeg synes at løbet blev afviklet i professionel stil....super med motiverende fartholdere...ET FLOT OG GODT LØB
et ønske er at der er væske lige efter mål, da der var for langt ned til opsamlingsområdet.

#8

Peter Nørgreens billede

nåeh ja, for Os der kommer i god tid, vil det være rart at kunne have fået udleveret plastposer, da det var ufatteligt koldt at vente til start....
men tilgengæld perfekt temperatur til afvikling af selve løbet Wink

#9

Bedouinas billede

Har lige været inde at checke på www.sportstiming.dk og det er nu muligt at skrive diplom ud. Samtidig kan man så se sig selv på video, da man krydsede målstregen. Man må nok sige, at arrangørerne forstår at udnytte de muligheder, som vore dage giver i form af teknik og viden. Stor ros for det!
Sportstiming.dk har nok også fået en ordentlig opsang sidste år, for da kan jeg huske, at det var helt galt med dipomerne/tiderne.....Rart at kritik hjælper.

@Peter Nørgren: Nu er det jo et usædvanlig koldt forår i år - de to foregående år har løberne nærmest dejset om af varme, hvilket er sædvane for maj måned. Bortset fra i år altså, og da vi tog hjemmefra om morgenen/formiddagen tror jeg, vi alle godt var klar over, at det ville blive en kold og måske også våd dag. Så jeg mener helt klart, at det er vores ejet ansvar at have nok tøj på og ikke stå og blive kold. En god idé er at klippe huller i en skraldesæk og tage over hovedet. Evt. kan man også gemme gamle trøjer/jakker/skjorter/ som man kan brulge og bare smide lige før starten går.

Bedouina

#10

Cecilia Arendals billede

Det er rigtigt dejligt at høre at de hurtige løbere kom hurtigt væk fra målstregen og ud til væske. Men de fleste langt de fleste kommer i mål fra 1.45 og derefter og allerede på det tidspunkt blev alle opfordret til at forlade målstegen hurtigt, men mødte kø ved chipsaflevering...så det er et problem trods hjælpernes hurtige indsats.
Det ændrer ikke ved at det vigtigste selve løbet er anbefalelsesværdigt og for at få den 5 sko for selve løbet skulle der være fælles opvarming mens vi ventede.

#11

Tine Rosengreen Pallisgaards billede

Et lille problem som måske kun irriterer mig Smile Mænd der gemmenfører løbet med en kvindes løbenummer! Af de første 25 kvinder på resultatlisten, er der desværre 10 af resultaterne der ikke er korrekte. 9 af resultaterne er løbet af mænd og den sidste har slet ikke gennemført løbet. Dette kan tydeligt ses på videoen optaget når folk løber over målstregen........ Prøv selv at tjekke nr 6, 7, 8, 9, 12, 15, 16, 18, 21 og 24 Sad Kan det ikke rettes?

#12

Cecilia Arendals billede

Jeg kunne forstå at man sidste år mod et mindre gebyr kunne ændre navn på startnummer, det kunne jeg ikke se muligheden for i år. Men at nummeret kunne overføres til 2011 frem til den 15.marts.
Hvordan det kan rettes her efter løbet kan jeg ikke gennemskue, men jeg forstår godt din frustration, netop fordi løbet lægger vægt på at tiltrække hurtige løbere og at det er da surt at kunne have været i top 30 af kvinder hvis de 9 af pladserne er optaget af mænd.
Så løbsledelsen skal bestemt have det at vide.

#13

MIKSs billede

Ved i hvor man kan finde billeder?
Der blev taget mange ved broen!

#14

karins billede

#15

Mikkel Kirkgaard Nielsens billede

Hejsa,

havde også et lidt koldt, men dejligt løb. Da jeg kom ind ved 1:42, var der ikke de store problemer i målområdet. Men man kunne godt fornemme at det hurtigt derfter blev ret presset, både foran chipafleveringen, og bagved i boderne.

Udover billederne på my-photo.dk har jeg fundet en stak her også: http://www.miwes.fotoz.dk/billeder/album.php/s1/a1/i25133/l1

De kan desværre ikke søges Wink

Mikkel,

#16

Niels Holmbechs billede

Dumpet, kedeligt og trist. Kun teknikken og det praktiske fungerede efter min mening. Havde jo også lige løbet Hamburg i 23 grader..... med millioner af tilskuere!!! Nedtur selvom tiden var ok. Bare ind i bussen og så hjem.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15489:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk