Lillebælt Halvmarathon 7. maj 2011

Anette Lund Madsens billede

Da tilmeldingen til Lillebælt Halvmarathon åbnede den 1. oktober 2010, gav det genlyd i løberverdenen i udlandet. Elleve tusinde numre udsolgt på elleve timer! Og det selvom det stadig er et ungt løb med kun tre år bag sig. Men et løb, der allerede er blevet en klassiker, og som er blevet et "must" for mange løbere. Bland en cocktail af lige dele god planlægning og logistik, flow og dynamik, tilsæt et overmål smuk natur.  Drys deri en god portion forkælelse af løberne, og resultatet bliver et løb i verdensklasse. 

Før løbet 

Før tilmeldingen åbner, udsender Lillebælt Halvmarathon mails til de, der har deltaget før for at advisere om tilmeldingsdatoen. Datoen for tilmeldingen blev også annonceret i diverse dagblade og løbssiter på nettet. Et nyt begreb er dukket op i det danske sprog. L-dagen. Hvad julebryggens releasedag, J-dag, er for ølelskere, er L-dag for danske motionsløbere.

Løbet er i år blevet udvidet med 1000 løbere og tæller nu 11.000 løbere. Et nyt tiltag var eksklusiv tilmeldingen, som åbnede dagen før den officielle tilmeldingsdag, og hvor man satte de 1000 startnumre til salg medfølgende en eksklusiv løbepakke. Ved selve tilmeldingen den 1.oktober er der tights og t-shirt til de første 3000 tilmeldte og til de efterfølgende t-shirt. Man tilmelder sig via www.sportstiming.dk , og løbet koster 365 kr. Hvis man vil have eksklusivpakken er prisen 695 kr.

Der er en meget informativ hjemmeside www.lillebaelthalvmarathon.dk som opdateres løbende. Der er mange nye tiltag i år. Man kan bl.a. tilmelde sig Lillebælts løbeforum, som hjælper med træning og motivation op til løbet. Selvfølgelig kom Lillebælt Halvmarathon også på facebook, hvor der har foregået en livlig handel med startnumre. Når deltagerantallet runder udløser det lodtrækninger om løbetøj.

I god tid blev klubber/løbere, der kom samlet i bus opfordret til at melde sig for at få forhåndsreservering af p-plads. To uger inden løbet modtager man en mail med alle de praktiske oplysninger samlet. Og to dage før løbet kommer den sidste mail med de allersidste praktiske oplysninger.

Der er mulighed for omklædning og bad to steder. I Lillebæltshallen eller på Vestre Skole. Sidstnævnte er god for de, der kommer med toget.
Der er P-pladser ved Lillebæltshallen og der er også parkering på den store plads ved Mandal Alle - Fynsvej. I tidsrummet fra kl. 10.30 til 13.00 kører der shuttlebusser fra de to p-pladser til startområdet. Retur kører busserne i tidsrummet kl. 16.30 til 18.30 fra målområdet til de to p-pladser.

Det var muligt at afhente sit startnummer om fredagen i Fredericia. Her blev også børneløbet Junior Race med 147 løbere afviklet. Eller man kunne afhente det i Middelfart på løbsdagen. I begge byer stod "Løberen" for en stor løbsmesse henholdsvis fredag og lørdag. Et slaraffenland for en løber!

Nummerudlevering og indlevering af bagage foregik hurtigt og effektivt. Indtil 30. april var det muligt at ændre navn gratis. Herefter kunne man kun gøre det på løbsdagen mod et gebyr på 50 kroner.

Både inden løbet og under løbet blev der speaket flittigt. Gitte Karlshøj var en af speakerne. Før løbet blev også "Årets Løber" kåret. 40 dygtige fartholdere fra Sparta stod klar med deres fartballoner, og så var det op til løberne at placere sig korrekt. Fartholderne burde nok investere i nogle bedre sikkerhedsnåle. Allerede inden starten gik, fløj to balloner til vejrs, og begge mine fartholdere mistede også deres balloner undervejs. Iøvrigt gik starten med, at man sendte flere hundreder gule balloner til vejrs. 

5
Under løbet 

Elleve tusinde løbere er rigtig mange løbere i så lille en by som Middelfart, derfor har man to startsteder. Havnegade og Hessgade. Efter 2 km flettes de to løb sammen, hvilket fungerer fint. Det sker lige inden broen, hvor de dansende djævlepiger fra sidste år var vendt tilbage. Med stor entusiasme dansede de igen deres djævledans til tonerne af "Highway to Hell" som gjaldede ud fra højttalerne. På hele ruten tror jeg, der var seks orkestre til at peppe løberne op.

På Jyllandssiden løbes en kort sløjfe i Snoghøj, hvorefter ruten går ind under den gamle Lillebæltsbro. Herfra går turen videre til Erritsø. I Erritsø løbes der på strandvejen og Kystvejen, inden ruten går retur over den gamle Lillebæltsbro. På Fyn løber man langs med skoven ud omkring Hindsgavl slot. Tilbage i Middelfart løbes ad hyggelige gader ned forbi gågaden og torvet i byens centrum og videre ned på Havnegade, hvor løbet afsluttes samme sted, som det startede

Et af de faste indslag i løbet er også landskampen mellem Danmark og England. P.g.a. den store interesse omkring løbet havde også bookmakerne fået øje på løbet og som det første løb nogensinde i Danmark, var det i år muligt at oddse på løberne.

Det dejlige vejr gjorde sit til, at der var rigtig mange tilskuere ude for at heppe på løberne Mange havde taget borde og stole ud og sad og nød eftermiddagskaffen eller kølige drikke.

Afmærkningen var overalt meget tydelig, og 200 meter før hvert depot blev man adviseret. Der var depoter ved 5 - 9 - 13 - 16 - 19 km.Ved alle depoterne var der først energidrik (Maxim) og dernæst vand. Der var depoter på begge sider af vejen - lidt forskudt, så man først mødte depotet i højre side af løbsretningen og bagefter på venstre side lidt længere fremme. På denne måde undgik man den værste trængsel.

Der var præmier til de 6 første herrer og til de 6 første damer, som blev overrakt under løbet. Der var helikopterdækning af løbet, og tilskuerne i Middelfart kunne følge løbet på storskærme. Resten af Danmark kunne følge løbet på enten www.midspar.dk eller på en Iphone/Ipad eller Android telefon.

Rigtig mange samarittere var ude - især efter 14 km begyndte de at blive flere og flere. Og Gudskelov for løbsledelsens forudseenhed. Det har nok været en af årets varmeste dage, og selvom der blæste en frisk vind, skinnede solen fra en skyfri himmel og medvirkede til overophedning og dehydrering af løberne. De sidste 3-4 km måtte den ene efter den anden ned at bide i græsset, og der blev hårdt brug for de mange samarittere. 

5
Efter løbet 

Der blev taget fotos flere steder på ruten, og jeg tror, at man blev filmet ved mål, således at man ligesom sidste år kan gå ind og finde sig selv på video. Straks efter mål fik man stukket en flaske vand i hånden, og så blev man ledt videre ud af målområdet. Der stod spande til at smide chippen i. Udenfor målområdet kunne man få vand, energidrik, boller, chips, æbler og bananer. Der så ud til at være masser, selvom folk i den grad hamstrede.

Der var også byttebørs for t-shirts, således at de, der havde købt startnummer af en anden kunne bytte sig til en t-shirt i den rigtige størrelse, så længe lager havdes.

I år var der bygget gangbro over målområdet, som man skulle passere for at komme ud, så man undgik kaos mellem indkomne løbere og løbere, der var på vej hjem. Det fungerede fint. 

Om aftenen var det muligt at se sin tid på www.sportstiming.dk og også at skrive sit diplom ud.

5
Løbets helhed 

Med hensyn til ruten kan løbet selvfølgelig ikke måle sig med det første år, hvor vi løb over den nye bro på vej ud og tilbage over den gamle, men byrådene besluttede at stoppe for det. Hvorfor ved jeg ikke. Det er utroligt, at det kan lade sig gøre at løbe både over Øresundsbroen og over Storebæltsbroen, hvor man kun har to vejbaner i hver side, men man kan ikke løbe over Den nye Lillebæltsbro med tre baner i hver side!

Jeg har deltaget i Lillebælt Halvmarathon hvert år, og det har været sjovt at være med fra begyndelsen og følge, hvordan løbet har udviklet sig. Det er rigtig dejligt at se, hvordan løbsledelsen hvert år har taget kritikken til sig og rettet op på det, der ikke fungerede.

Løbsleder Mads Stryhn har udtalt, at han ingen ambitioner har om at gøre løbet til Danmarks største, men derimod at gøre det til Danmarks bedste. Og man må nok sige, at han har nået sit mål! Intet er overladt til tilfældighederne. Alt er timet og tilrettelagt og går op i en højere enhed. Alt klapper. Hvert år er der forbedringer. Nytænkning. Brug af den sidste nye teknik. Et løb, der er rigt på oplevelser.

Der er ingen tvivl. Lillebælt Halvmarathon er Danmarks bedste løb - et løb i verdensklasse!  

5

#1

Poul Bjerrums billede
Hej ! Flot bedømmelse ! Jeg deltog selv, og havde en rigtig god dag. Det var ganske rigtig en varm dag, og desværre fik rigtig mange problemer, især de sidste 3-4 km, men hjælpen var hurtigt fremme !!! Udleveringen af proviant efter løbet, oplevede jeg en smule kaotisk, løbere stod i kø på kryds og tværs, efter min vurdering vil det have givet et bedre flow, hvis man ledte løberne ind i en sluse og man således kunne få samlet chips, brød mv på én gang - jeg opgav køen efter chips og brød......og en KOLD FADØL :D

#2

FrillenLøbers billede

Jeg kan slet ikke genkende den positive vurdering..

I korthed

2 ud 5

#3

Helle Egdals billede

Det var et fantastisk løb - jeg har aldrig oplevet noget så velorganiseret og charmerende. Selvom det slet ikke blev PR i år, formentlig pga. varmen, så var det et fantastisk løb at være deltager i. Superoptakt med storskærme mens vi ventede ved startstregen, Highway to Hell-traditionen mmm. En smule rod ved vandposterne, men det var småting. Stor ros til løbsledelsen og de 900 medhjælpere!

Til sammenligning var Øresundbro-løbet 2010 et rent kaos, så andre arrangører kan bestemt lære meget af Lillebælt. 

#4

Phoebes billede

Dette var min 3. ½M så nu har jeg prøvet alle tre broer smiley

For det meste kan jeg godt genkende de gode anmeldelser, bortset fra Efter løbet.

Jeg var en af dem der brugte en del tid på løbet, og der jeg kom i mål var der ikke meget vejliedning.

Chipspandene var stillet i siderne, og det var tilfældigt at jeg fandt en.

Der var ingen markering af hvor bodene med frugt m.m. var, så jeg måtte lede længe og spørge nogen om vej. Der jeg kom frem, var det eneste der var tilbage nogle tørre kedelige boller.

De sidste var ikke kommet i mål endnu, men det så ud til at man var ved at pakke sammen. Det er vel de langsomste der kan have god brug for noget at styrke sig på.

Ellers en velarrangeret løb, men en masse dejlig opbakning fra beboerne langs hele ruten. Der var godt nok mange hyggelige kaffeborde med lagkage og andet guf undervejs...cheeky

 

#5

Kirsten Kofoeds billede

Har lidt svært ved at være så begejsret som Anette.

Lillebælt halvmarathon opfordrede til at tage toget... Da vi skulle på i Vejle, var toget propfuldt, og konduktøren ville egentlig ikke have os med, bad os vente til næste tog. Efter lidt overtalelse fik vi lov til at presse os ind i toget.

Lillebælt halvmarathon bør lave et samarbejde med DSB så at der er sat ekstra vogne ind - alternativt lave et par særtog.

I år fulgtes jeg med en der løb ca. 2.30 - og oplevelserne ved væskedepoterne var ikke gode... De kunne ikke følge med, så man skulle stå og vente på at der blev hældt op. Desværre kunne jeg se nogle blive fustreret og droppe at drikke. Ved ca. 17 kunne man se der var blevet delt vandflasker ud tidligere, men ingen da vi kom.

I målområdet fik man udleveret 0.33 liter vand - ikke meget for de personer der er ude i 2.30 - 3.00 timer i den varme.

Jeg savnede vand ad libitum i målområdet og så en banan eller energibar af en eller anden slags. Prisen for løbet er trods alt 365 kr., så lidt mere end vand og energidrik kan der vel blive råd til!

Da bruttotiden nærmede sig 3 timer begyndte Gitte Karlshøj at speake, at de løbere hun kunne se på opløbsstrækningen, skulle sætte farten op / begynde og løbe, for så kunne de komme ind under 3 timer! Nu ved jeg godt at Gitte altid står på startstregen når hun stiller op til løb - så derfor kan hun gå efter bruttotiden. Men dem der kommer ind på dette tidspunkt, er jo startet op til 5 minutter senere end uret. Jeg synes det var uproffesionelt at begynde at presse disse løbere.

 

Hilsen

Kirsten Kfooed

 

 

 

 

 

#6

Anette Lund Madsens billede

Det er rigtig ærgerligt at skulle begynde dagen med at være negtiv p.g.a. manglende plads i toget. Jeg selv kom tidligt med toget, fordi jeg havde andet ærinde i Middelfart, men jeg har oplevet det før til CPH Marathon, at det kneb med plads i toget, og jeg kan kun give dig ret i, at løbsarrangørerne -og det gælder til alle større sportsbegivenheder o.lign. - burde henvende sig til DSB, hvis det altså hjælper...

Og jeg oplevede også kaos for at få frugt, brød m.m. , men det er jeg egentlig vant til efter de store løb. Som nævnt så jeg desværre mange hamstre helt vildt, og det er jo synd for de efterfølgende. Det er ganske rigigt de langsomme, der har kæmpet mest, som også har mest behov for energitilførsel. Jeg er selv en langsom løber (2:30), og der var stadig masser, da jeg var henne at hente, derfor troede jeg, at der var nok til alle. Pouls forslag om en sluse kunne være løsningen - eller man kunne simpelthen pakke det hele i en pose, som blev overrakt, når man kom ud. Der var også masser af vand og energidrik at få, så jeg tror den vandflaske, man fik stukket i hånden umiddelbart efter mål, var ment som en slags førstehjælp indtil man kom frem til den egentlige forplejning. Man kunne måske også flytte målstregen 50-100 meter længere frem, så der var en længere sluse at blive sluset ud af.

Jeg er kommet med tog hver gang, så jeg kunne egentlig godt tænke mig at vide, hvordan det virkede med shuttlebusserne og parkering. Virkede det? 

venlig hilsen

Anette

#7

Gadgaards billede

Ahhhh ikke den bedste bedømmelse og langt fra det bedste løb......

 

MANGLER i den grad vand på ruten, hvordan kan man løbe tør for frugt efter løbet ??

#8

Poul Bjerrums billede
Hej ! Jeg vil ikke søge 'tæv', men har dog lige et par kommentarer :-) Ovenstående indlæg, viser blot hvor forskellige vi mennesker er. Bedømmelsen er Anette's og et udtryk for hendes oplevelser denne dag, respekt for det.....og alle andres oplevelser ;-) At nogen vælger at løbe videre uden at få vædske, skyldes kun deres egen dumhed, eller uvidenhed om behovet for vædske, og som almindelig motionist, der gennemfører på omkring 2,5 timer kan det ikke betyde noget, om så det skulle tage 1 min. at vente på vand - det vigtigste må være at gennemføre uden skader ! At der ikke var frugt og chips nok, skyldes løberne hamstrede, det kan vi ikke bebrejde løbsledelsen, eller lade påvirke selve bedømmelsen - men vi kan komme med konstruktive forslag til forbedringer - det er jo netop formålet med anmeldelserne og vores efterfølgende kommentarer, således vi får forbedret kvaliteten af løb i Danmark :-) God vind på landevejen til jer alle :D

#9

KIpps billede

Hej

 

Jeg finder den grad anledning til at rose løbsledelsen og ALLE hjælpere i forbindelse med Lillebælt Halvmarathon. Det er en kæmpe enorm, kolosal, overdreven opgave at organisere sådan et løb og jeg nøjes bare med at være imponeret.

Man har formået at være lydhør over de kritikpunkter der opstod efter sidste års flaskehalse i målområdet. En mere effektiv udlevering af vand, energidrik, sandwish og endda en kold fadbamse var der ... Topklasse !

Hvad der så imponerer mig mindre, er at mange som stiller på til løbet tilsyneladende er dårligt forberedte. Ikke i den nødvendige form, kender ikke deres begrænsninger eller til kroppens reaktioner under den beslatning de udsættes for både på tid, varme, distance osv osv.....Det er simpelthen utroligt.

Det er også utroligt at man ude på ruten kunne opleve at 10, 15, 20 løber forbi en anden, som er åbenbart dehydreret eller i andre vanskeligheder. Personligt stoppede jeg to gange og hjælp en løber ind til siden, så vedkommende ikke udgjorde en fare for andre og fik tilkaldt hjælp, som iøvrigt var hurtigt fremme. Jeg er målløs over den ligegyldighed som opstår når man tilsyneladende sætter sig egen sluttid over at hjælpe en medløber. Det er sgu for dårligt - så er det sagt.

Jeg stiller mig fuldt bag Annetes beretning og er garenteret deltager igen i 2012 - Måtte mit gamle korpus holde sammen på mig sålænge.

 

Sender løbske hilsner til jer alle !

Kipp

 

 

#10

Kongens billede

Lillebælt Halvmarathon 2011 var mit første, men bestemt ikke mit sidste.

Jeg tilslutter mig helt og holdent Anettes beskrivelse af løbet, jeg havde en fantastisk dag med et meget velorganiseret løb hvor alt gik op i en højere enhed.

Lillebælt Halvmarathon 2012 er et absolut must for mig :-)

Med venlig hilsen

Anders

#11

Ole Ks billede

Har løbet Lillebælt Halvmarathon hvert år siden start. Super løb, der for mig meget nødig vil undværes, så vi ses igen 5. maj 2012.

Meeeen - forplejningen efter mål til de langsomme løbere bør der virkelig gøres noget ved i retning af, at der også er frugt m.m. til dem. Fra Kolding Motion har vi de sidste 2 år haft 10-20 førstegangs ½-marathon løbere med - alle disponerede fornuftigt, kom rigtig godt igennem og havde en fin tur, men oplevede, at forplejningsområdet efter mål stort set var rippet - kun vand tilbage. Det er en skamplet på et superløb - og så over for de langsomste løbere, hvis præstation er meget større end vi andres.

Kære løbsledelse - lav en god skiltning og lave sluser til forplejningsområdet, så begrænses 'grovæderne lidt i deres hamstring', når de ligesom har lidt svært ved at komme ind i køen igen. Eller også øg mængden af frugt m.m. så der også er noget til de sidste - det fortjener de og i, der laver så blændende et løb.

Hilsen / Ole K

#12

Jannies billede

Hej

 

Jeg skal deltage ved Lillebælt for første gang her i 2012 og jeg glæder mig helt vildt. Jeg har løbet på de 2 andre broer også og jeg må sige at efter at have læst ovennævnte..............så har den bedste udlevering i målområdet været at få udleveret en pose med det hele i, for kun på den måde forhindrer man folk i at hamste for det er der desværre en del der gør. Der skal stadig være vand og div lige når man når målstregen men også en flaske evt. i posen man kan tøffe rundt med, for de kopper er jo slet ikke nok og flere og flere arrangører overgår til kopper og løberne bliver stående ved bordene for at "fylde behovet" og derfor opstår der totalt prop.

 

Jeg glæder mig under alle omstændigheder.

venligst Jannie

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk