Løberen Skovmarathon 1. november 2009

Anette Lund Madsens billede
Før løbet 

Alle relevante oplysninger om løbet kan findes på www.skovmarathon.dk

Man kan tilmelde sig online på www.ultimate.dk , som også står for tidtagningen, eller personligt hos ”Løberen” i Lyngby fra ca. 1. august 2009. Hos ”Løberen” kan man tilmelde sig indtil 24. oktober mens der på nettet er tilmelding indtil den 29. oktober klokken 22.

Der er dog også tilmelding på løbsdagen fra klokken 08.00 til klokken 10.00. Det koster 50 kr at eftertilmelde sig.

Der er tre distancer: 10 km som koster 80 kr, ½ maraton til 130 kr og maraton til 160 kr.

Man kan også tilmelde sig ved at sende en mail til: info@skovmarathon.dk med de nødvendige oplysninger.

I år var der ca. 1900 forhåndstilmeldte løbere, og godt nok kan man eftertilmelde sig på selve dagen, men man skal være klar over, at løbet kun har en skovtilladelse til 2.250 løbere, så man risikerer altså at komme forgæves på selve dagen.

Der er start og mål på Overdrevsvejen, Hillerød Øst mellem Københavnsvej og Istedrødvej. Det er helt klart en fordel at have bil, da stationen ligger lidt langt fra start og målområdet, ca. 4-5 km. Man kan parkere på Regionsgården eller langs Overdrevsvejen i den ene side.

Der var adskillige telte i startområdet. To telte til omklædning til henholdsvis damer og herrer; de fleste kom dog omklædte. Et til eftertilmelding – derimod skulle man selv gå hen og finde sin kuvert med løbsnummer og chip. Disse kasser stod på borde ude i det fri, Det var dog let nok at finde sin kuvert. Newline havde også et telt med salg af diverse løbsudstyr. Der var også telt, hvor man kunne få sin bagage opbevaret.

Om der var toiletter nok, eller det var fordi, det var let at træde af på naturens vegne, skal jeg lade være usagt, men der var i hvert fald ikke nævneværdige køer.

3
Under løbet 

Selve løbet løbes i Store Dyrehave, som er en 11 kvadratkilometer stor statsskov, der ligger sydøst for Hillerød. Skoven består mest af bøgetræer, selvom der også findes nåletræer. Der er gode grusveje at løbe på, og terrænet er indimellem godt kuperet - dog ikke så meget, at det trækker tænder ud.

Halvmarathon og helmarathon starter samtidigt klokken 11, og et kvarter senere starter 10 km løberne. De første 5 km er fælles for alle tre grupper. Marathonløberne gennemløber halvmarathonruten to gange.

Der er depoter med vand, energidrik og bananer. Depotet ved 13,8 km ligger for sig selv, ellers er konceptet så smart, at det store depot ligger ét sted, og man løber så i en slags stjerneform, så man kommer til dette depot efter xx km. Dette sparer mange hjælpere.

Ruten var godt afmærket, og de få steder, hvor man måske kunne være i tvivl, var der hjælpere ude. Faktisk er ½-maratonruten afmærket året rundt, så nåede man ikke at være med til dette løb, kan man bare tage derop og løbe selv.

Der er kun ganske få tilskuere, men eftersom man løber i skoven, forventer man heller nogen.

4
Efter løbet 

Umiddelbart efter mål kom man ind i en lille indhegning, hvor der stod stole, så man i ro og mag kunne sidde og hvile sig lidt, mens man tog chippen af og lagde i en af de to tønder, der stod i nærheden.

I nærheden af målområdet var der et telt, hvori der sad to damer og printede diplomer ud. Der var telt med mere vand, energidrik og bananer. Var man ikke til disse iskolde drikke, var der telt, hvor det var muligt at købe kaffe, te, kakao, kage, suppe. Det var der vist mange, der var glade for, for damerne havde lidt svært ved at klare efterspørgslen på varmt vand.

Der er præmier til den hurtigste løber på hver distance til såvel herre som dame. Og så er der en pengepulje (på max. 2000 kr) som bliver udløst ved løbsrekord. Den blev dog ikke udløst i år. Ligeledes er der diverse lodtrækningspræmier på løbsudstyr, som man straks kan afhente i kiosken.

Der er ikke mulighed for at komme i bad på selve stævneområdet, men man kan tage bad i Blovstrødhallen, som ligger i Allerød, cirka 6 km fra stævnepladsen.

Allerede tidligt på aftenen var det muligt at gå ind på hjemmesiden og se resultatlisten.

4
Løbets helhed 

Det er Farum Orienteringsklub, der står for løbet, og i år var det 14. gang, at det blev løbet. Der er da heller ikke noget at komme efter. Alt klappede. Ingen skønhedsfejl. Det ville have været dejligt, hvis man i stedet for det iskolde vand og energidrik kunne have fået noget varmt og drikke og måske noget andet fast føde i stedet for iskolde, hårde bananstykker. Men det er kun fordi, det var en lidt råkold dag.

Nogle vil måske mene, at det kan være lidt kedeligt kun at løbe i skoven, men når man ser det væld af farver, skoven frembød i dag, var det et fantastisk flot skue med alle de gule, gyldne, røde nuancer og bladene, der raslede i skovbunden og dryssede ned i hovedet på én under løbet. Ja, så har man bare haft en herlig efterårsdag i naturen.

Et årligt tilbagevendende løb, der hvert år løbes den første søndag i november. Selv om jeg nød denne herlige efterårsdag, kunne jeg dog godt tænke mig, at man ville arrangere det samme løb f.eks. den 1. maj, så man også kunne opleve skoven i forårsdragt.

4

#1

Cecilia Arendals billede
Rigtigt god beskrivelse...et smukt løb i skoven på en rute med masser af variation, så løberytmen rigtigt kunne brydes. Og da oplagt at lave et forårsløb, men måske er der så meget dyreliv i foråret, det vil være synd. Der var "meget ensomt" på anden omgang, når man er langsom løber...også mht til dyreliv. Mit startnummer var væk og jeg kunne forstå de manglede en 7-8 stykker, men de havde nye klar. Desværre var der lige lidt kuk omkring det skulle være låne- eller egenchip, så ingen tid registeret...i første omgang. En mail til Ultimate klarede problemet her til morgen. Et løb der virkeligt kan anbefales også fordi der er flere distancer, så familier kan tage afsted...og ikke-løbere kan nyde en gåtur. Mange hilsner Cecilia

#2

Barolo IFs billede
Jeg løb også med på marathon distancen. En fantastisk flot tur i skoven, men underligt ensomt at løbe 2 runde. Et løb som kan anbefales, det er mere hård for både ben og psyke en Copenhagen marathon er. Kom godt igennem, selv om kroppen i den grad savnede sukker de sidste 8 km. Barolo IF

#3

Anette Lund Madsens billede
Ja, det var lidt kaotisk i starten, så det var svært at finde nogen. Ærgerligt at nummeret var væk Cecilia. Jeg undrede mig en del over, at man selv skulle gå hen og tage sin løbekuvert i kasserne. Jeg tror, der var 6-8 kasser, der stod ude i det fri. Jeg er dog sikker på, at havde det regnet, var de blevet sat ind i et telt. ;;-) Jeg løb kun ½ marathon denne gang. For to år siden løb jeg hele distancen, og jeg husker udmærket, hvor ensomt der var ude på anden runde. Da har man virkelig brug for, at det mentale i orden. Dels er der ikke så mange løbere på marathondistancen, så enten man er langsom eller hurtig, tror jeg, det oftest er en ensom fornøjelse. Og så er det, man spørger sig selv "hvad gør jeg lige her, helt alene i verden" 0-) Jeg forstår godt, at du gik sukkerkold Barolo. Selvom jeg kun løb den halve distance, føltes det meget langt mellem depotet fra 13,8 til 19,3 km. Og det ER også langt, når man løber marathon. ::-( Jeg har været meget i tvivl om, jeg har bedømt dette løb rigtigt med 4 løbesko. Men OK, det er et billigt løb, og egentlig mangler der ikke noget. Der ER energidrik, vand og bananer. Men min mave blev smadret af disse kolde drikke. Bananstykkerne var kolde og hårde, så nogle var hårde at skrælle. Som løber vil jeg gerne betale lidt mere og så blive forkælet lidt. Man KUNNE godt have haft noget varmt vand at blande i, så drikkene i det mindste var lidt lunkne. Og det HAVDE været dejligt, hvis der havde været chokolade og energibar. Efter løbet var der stadig iskoldt vand, energidrik og bananer. Hvor havde det været dejligt, hvis man kunne have fået en varm kop cacao! Nogle gange er det kun ganske få ting, der skal til for at gøre løbet helt perfekt. :-P Fint at det var muligt at få bad, selvom man skulle køre 6 km efter det. :;-) Mange hilsner Anette

#4

Anette Lund Madsens billede
Jeg glemte at sige at allerede tirsdag morgen (eller mandag aften, måske?) kunne man finde billeder inde på deres hjemmeside. Ca. 600 stk. :;-) Anette

#5

Cecilia Arendals billede
skulle jeg mene. Trods kaos og manglende numre, parkeringsforhold....så var der jo hvad der skulle være. Og trods nummerproblematikken, var der straks hjælp. Hvis man kom som helt ny løber til løb og usikker på om man kunne klare en marathon, så var der "et fejeblad" der kørte rundt på stierne i 2.gennem løb... måske lidt træls, fordi jeg flere gange måtte mærke pustet i nakken. Men da jeg hentede en skadet løber ude på de sidste 11 km, var det fint at kunne dirigere bilen tilbage til løberen... Jeg vil ikke anbefale løbet som debutløb eller løb til PR man har trænet op til. Men til at arbejde med sig selv mentalt på anden omgang er det et perfekt løb:;-) Fortsat godt løbeefterår fra Cecilia

#6

Anette Lund Madsens billede
Hej Cecilia. Jeg tror ikke, at man kunne undgå lidt kaos i starten, eftersom det var lidt primitive forhold og et begrænset område, man havde til rådighed, til at opstille diverse telte og startområde på. Løbet finder sted i en skov udenfor "civilisationen". Derfor.:::-) Jeg giver dig helt ret i, at det ikke er dét løb, man skal vælge som sit debutløb på marathondistancen. Nej, da skal man vælge et større løb, som f.eks. Copenhagen Marathon, Berlin eller Hamborg, hvor man er sikker på, at der er stor opbakning i form af publikum. Det betyder utrolig meget, at man har denne opbakning til ens første marathon. Til gengæld er dette løb en fin måde at afslutte løbssæsonen på. Hvad enten det er på 10 km, ½ marathon eller hel marathon. Man kan medbringe familen, som kan få en dejlig spadseretur i skoven, mens man selv løber. :;-) Og bagefter kan man nyde en kop kaffe, cacao eller te med hjemmebagt kage, og hele familien har haft en dejlig dag i naturen. Venlig hilsen Anette

#7

Barolo IFs billede
Tror mere at det var for lillet lager af sukker i kroppen inden løbet. Jeg syntes der var nok depoter, ville have været rart med tempereret væske. Speciel glad, for det sidste deport, et par km. fra mål. Vildt fedt at løbe i skoven i efterårsfarver. Ville have været super med varm kakao, da man var kommet i mål. Barolo IF

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15324:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk