I Form Kvindeløb 10. maj 2009.

Anette Lund Madsens billede
Før løbet 

Tilmelding foregår fra I Forms hjemmeside (www.iform.dk) , hvor man bliver guidet videre til Ultimate Sport Service, som står for registrering, betaling og tidstagning. Prisen for løbet er 155 kr. og oveni kommer der så et mindre bebyr for betaling med dankort.

På hjemmesiden står alt det praktiske, man har brug for. Den 28. april modtog jeg et brev, hvori der var løbenummer+sikkerhedsnåle og chip. Samt et brev med diverse informationer.

Der er kun begrænset mulighed for omklædning og slet ingen mulighed for bad. Man kan få opbevaret sin taske på Frederiksberg Rådhus.

Man opfordrer deltagerne til at komme i god tid, og det er nødvendigt, da man skal påregne en del tid til at stå i kø! En kø, hvor man får udleveret t-shirt og løbesokker ved Frederiksberg Rådhus. Så 5 minutters gåtur til udleveringen af løbstasker ved TV Lorry. Så tilbage til Frederiksberg Rådhus og stå i kø til indlevering af bagage.

Og så er der selvfølgelig toilet-køerne. Der var mange toiletter, men 8000 kvinder ER altså mange, selvom de nok ikke skulle på toilettet allesammen!

Der var opstillet en 3 meter høj tribune midt i startfeltet, hvor speakeren stod og hvor også de to aerobic-instuktører stod og viste øvelserne til opvarmningen. Glimrende opvarmning - hvis vi altså ikke lige havde stået som sild i en tønde, samt at alle toiletkøerne var midt i startfeltet!!! Det var simpelthen umuligt at røre sig. Jeg har ALDRIG set toiletterne opstillet så upraktisk.

På tribunen blev der også kaldt vinderne af de tre hovedgevinster op - disse må have været kontaktet på forhånd. En vandt en bil. En anden en ring til en værdi af 5.200 kr og den tredje en rejse til Lanzarote!

2
Under løbet 

Man kunne vælge, om man ville løbe 5 eller 10 km. Ruten var på 5 km , som så skulle gennemløbes henholdsvis en eller to gange. Man kunne også vælge at gå turen. Der var vand efter 3 og 5 km. Der var ikke særlig mange officials ude - de stod kun nogle steder for at udelukke, at man skød genvej. Der var også samaritter, som jeg heldigvis ikke tror, der var brug for.

Vi løb på asfalt hele vejen, og bortset fra bakken på Roskildevej, som var lang og sej, kan man ikke sige, at ruten var svær. Den var bestemt heller ikke smuk, for vi løb jo inde midt på Frederiksberg - det var dog et lyspunkt med de grønne træer samt blomstrende japanske kirsebærtræer.

2
Efter løbet 

Lige så snart man kom i mål var der vand og powerade. Målet lå meget tæt på Frederiksberg Runddel, hvor der var et sandt Eldorado. Udover diverse forfriskninger kunne man i målområdet opleve massage, hudtypeanalyse, flere konkurrencer og uddeling af is, tyggegummi, solcreme og frugt. Alt sammen helt gratis. Man kunne også lade sig friste af boder med salg af skønt træningstøj, badetøj, smykker og lingerie.

Der VAR også præmieoverrækkelse efter løbet, men den gik jeg desværre glip af.

4
Løbets helhed 

For to år siden da jeg løb I Form kvindeløb, var vi 6000 løbere. I år var der 8000 detagere, og der er ingen tvivl om, at disse kvindeløb er populære. Måske fordi det er et overkommeligt mål at træne sig op til at kunne løbe 5 eller 10 km.

Der er også I Form løb i Ålborg, Århus og Odense og i Malmö er der premiere på dette løb den 31. august i år. Speakeren sagde at nu havde 22.000 løbet I Form løb i år. Odense havde været så smarte at have to starter, henholdsvis klokken 11 og klokken 14 - måske var det derfor, at de ikke havde måtte lukke for tilmeldingen som de andre byer. Jeg tror, at Århus, Ålborg og København også vil gøre dette om nogle år, for der er run på tilmeldingerne til disse kvindeløb.

Og der er altså også en helt speciel stemning at være sammen med 8000 andre kvinder om at løbe. Kvinder i alle størrelser. Tykke og tynde. Mere eller mindre rutinerede. Selvfølgelig var der nogle få, der prøvede at ræce afsted, men det var de få. Der er ganske afgjort ikke så meget konkurrencementalitet, som når mændene er der også.

Jeg er sikker på, at dette løb vil fortsætte med at vokse sig større og større.

4

#1

FrankBThs billede
Nu kommer jeg jo nok aldrig til at deltage i dette løb :rolleyes: Jeg undrer mig lidt over at løbet som helhed får 4 løbesko når de væsentlige dele af løbet kun får 2 løbesko ! Frank B. Th.

#2

Sofies billede
En god og dækkende anmeldelse, men jeg har lidt samme fornemmelse som Frank af, at du har været lidt flot med karakteren for løbet som helhed. Et top professionelt arrangement som dette bør vel ikke have kø- og toiletproblemer i det omfang, du beskriver.

#3

Anette Lund Madsens billede
Jeg har faktisk ventet på denne kritik, for da jeg gav 4 løbesko for løbet som helhed, kunne jeg godt selv se, hvor skævt det synes i forhold til, at jeg kun havde givet to løbesko til dele af løbet. Alligevel VIL jeg fastholde mine fire sko for løbet som helhed. Det ER et dejligt løb. Trods køerne og toiletforholdene. Det ER noget helt specielt at være 8000 kvinder forsamlet - måske er det søstersolidariteten der spiller ind her :) Der ER køer til bl.a. bagageindlevering, hvor det er frivillige hjælpere fra Frederiksberg Rådhus, der tager imod bagagen. Man kan vælge at donere lidt penge for opbevaringen, som går til Kræftens Bekæmpelse. Ligeledes går 5 kr af tilmeldingsgebyret til dette formål. Det kan selvfølgelig diskuteres, om man ikke selv skulle kunne vælge, om man vil give til dette formål. Jeg synes, det er fint, at man gør det. Man får en løbetaske med diverse vareprøver (selvfølgelig bladet I Form) og t-shirt og løbesokker. Faktisk får man rigeligt med varer for de 155 kroner løbet koster. Samt at der er flotte hovedgevinster. Jeg vil dog lige understrege, at det ikke er hverken varerne eller gevinsterne, der er skyld i de 4 løbesko. Det er stemningen. Masser af glade kvinder, der samlet om et løb. Mange bliver fulgt til løbet af mænd/kærester og børn og familie og venner, der står og hepper på dem. En løbefest midt i storbyen. Der var mange, der fulgtes ad. Fra firmaer. Fra klubber. Eller bare nogle veninder sammen. Selvfølgelig skabte det lidt kaos, når fire veninder abolut skulle løbe sammen, men jeg synes også, at det viser lidt, at det er et løb for hyggens og stemningens skyld. En god speaker og nogle glade aerobicinstruktører var med til at piske stemningen i vejret. Iøvrigt glemte jeg at skrive, at allerede tidligt på aftenen kunne man finde resultaterne og skrive diplom ud. Og jeg fastholder de fire løbesko. :sko::sko::sko::sko: Anette

#4

redlufs billede

#5

Sciv3rs billede
fioricet >:-))) colchicine gxnzj ultram >:-)

#6

gettariders billede

#7

CorneilleJCs billede

#8

xbr0kenb0ttles billede

#9

xbluepills billede

#10

SpanStuds billede

#11

Sammannthaas billede

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk