Holstebro Bymarathon 21/02-2010

Cecilia Arendals billede
Før løbet 

En dejlig overskuelig og hyppigt opdateret hjemmeside www.holstebrobymarathon.dk gør det nemt at tilmelde sig årets Holstebro Bymarathon.
Der er både 1/1 og ½ marathon og eftertilmelding er muligt til den hele distance på dagen.

Der var 298 tilmeldte til den ½ distance og 113 til den hele. Og det er nok grænsen for hvad ruten sine steder kan rumme af løbere, da stierne visse steder er smalle og gennemløbes fra begge sider.
Under de vinterlige omskiftelige vejrforhold var hjemmesiden flere gange opdateret med både vejrudsigt, ruteændringer og opfordringer til at løbe forsigtigt, men også at selvfølgelig gennemføres løbet. Et ekstra plus er at de mange seværdige kunst-kig er beskrevet … så man efter turen 6 gange forbi vil kunne huske dem.

Det koster 150 kr. for maraton og det var med lånechip. Afhentning af startnummer og omklædning foregik nemt og enkelt, de mange venlige og positive hjælpere vidste hvad det drejede sig om og var velinformerede, så man fik svar når man spurgte. Det er en stor hjælp for udefrakommende, at man kunne se hvem man kunne spørge, og at der er skiltet til omklædning, til parkering og til start og målområde.

Omklædning for kvinder var aflåst og betjent, der var også omklædning for herrer. Der var betjent bagage- og værdiopbevaring i centeret.
Et stort plus at startområdet var henlagt i et indkøbscenter, så afhentning af nummer, snak og ventetid kunne foregå i læ (og varme).
Opvarmning for de hurtige og andre kunne nok lade sig gøre, enten som indeløb i centret eller ude på parkeringspladsen for at afprøve glatføreteknik/taktik.
Om løbet er internationalt skal ikke kunne bedømmes, men der var løbere fra Tysland

4
Under løbet 

Løbsarrangørne var hele tiden synlige i start- og målområdet og nærværende senere. Også med grus ude på ruten…Og før start blev vi grundigt informeret om at holde til højre og give plads og passe på i sving (og der var mange sving).

Ruten var let kuperet og den smukke hovedgade med granitunderlag havde en dejlig blød stigning som afsluttede hver omgang. Underlaget gruset sne, gruset is og asfalt. Der var hjælpere til vejvisning og skiltning med km og pile under hele ruten. Jeg tror ikke på det var muligt at løbe forkert.

Der var få heppere og søndagsturfolk på ruten og af og til måtte de gode hjælpere inde i byen lige bede byvandrere kigge sig for, da der jo altså var løbere i gågaden.
De 6 gennemløb af ruten betød at man var forberedt både fysisk og mentalt på, hvad der kom. Ruten var bilfri. Det eneste sted, hvor der var trafik, var Politihjemmeværnet på plads og tog ingen chancer. Dog måtte vi, de sidste langsommere løbere, selv klare sidste omgang…helt problemfrit.

Ruten, som kan ses på hjemmesiden, gav gode muligheder for at opleve de hurtige løbere på tæt hold og med cykelhare til både hel og halvdistancen, havde vi mulighed for at komme af vejen. Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan vinderne oplevede det, men de var godt forberedte fra løbsarrangørernes side om at det ikke var de optimale forhold for at sætte PR.
Selv på sidste omgang var der lun saft ude på depotet ved 3½ km. Og stadigt bemandet af samme kvinde med overskud til at smile og heppe.

3
Efter løbet 

I mål modtages vi med medalje og lokalbryg på flaske og smil ikke mindst. Og hjælp til at få chippen af.
Masser af sandwichboller, væske og frugt, også til de sidste. Vi havde som de sidste i mål slet ikke fornemmelsen af, at de var ved at lukke og slukke.
Samaritter i målområdet, var dog ved at pakke ned, gode tegn efter en dag hvor der godt kunne være en del skader.
Diplom udskives med det samme og hjemmesiden var opdateret med det samme. Hvor også vinderne kan ses.

3
Løbets helhed 

Vintermarathon er en speciel udfordring, der stiller store krav både til løbere og arrangører. Kulde, blæst og føret giver arrangørerne og løberne mange oplevelser. Der skal være tænkt igennem mere end én gang og taget højde for at knap 500 løbere både fylder på veje og i start- og målområde.

Også at man hurtigt havde omlagt ruten og skovlet sne væk aftenen før viste, at løbsledelsen ved noget om planlægning og afvikling af løb.
Holstebro Bymarathon er et rigtigt godt og velafviklet løb. Intet at sætte fingeren på under de vejrforhold. Det trækker ned, at ruten ikke er DAF-opmålt, og at den gennemløbes 6 gange på et marathon.

4

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15607:

Lone S.Jensens billede
Tidligere Marathonløber + ekstremløb, men alderen gør nu at Halvmarathon er tilstrækkelig . Jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up