Gribskovløbet 21.10.2012

Søren Thilst Grandes billede

Løbet er et fint gammelt skovløb, der i år havde 40 års jubilæum. Ruten er noget af det bedste Nordsjælland kan byde på og så endda på overkommelige distancer: 12,4 km  og 7½ km, og til overkommelig deltager pris: 100 kr sammenlignet med Eremitageløbets 275?

Før løbet 

Tilmeldingsproceduren er enkel og nem via nettet på dkbetal.dk, og løbsinformationerne tilgår én i fin tid. Adgangsforholdene er rimelige at ha' med at gøre, men så må løbet helst ikke blive meget større, bl.a aht parkering. Nummerudleveringen fungerer via post, da man modtager en kuvert et par dage før løbet, så undgår man kødannelse, som kun er lille til eftertilmelding eller rettelser af person oplysninger, distance m.m. Omklædningsfaciliteter findes ikke - man kommer omklædt, og skifter i skovens dybe stille ro. Startforholdene er lidt crowdede, så derfor har man lavet 2 startfelter á 3 minutters interval på den lange rute (som er mest populær).  Opvarmning står man selv for. Der er ingen fælles fodtramp, arme/bøj.

3
Under løbet 

Skiltning er perfekt med pile og officials med flag samt km markering. Publikum står rundt i skoven langs ruten, så god stemning. Væskeudlevering er enkel, kun ét ved ca 5½ km er tilstrækkeligt. Til gengæld er det svært at finde i målområdet pga alle deltagerne fylder meget op på stævnepladsen efter målsluserne. Det samme gælder frugten som er et helt andet sted end væsken. Løbets underlag er som nu skovstier kan byde på: Meget varieret og ingen asfalt! Sværhedsgraden på løbet kan siges meget kort: Perfekt udfordrende med nok den bedste, afvekslende 12 km rute i skov jeg har prøvet at løbe og godt kuperet, men der er for lidt plads på stierne til evt overhalinger, især hvis man kommer bagfra i 2. startfelt. Herlighedsværdien er dette til trods stor. Gribskov er smuk & indbydende, og så foregår løbet i en efterårsflammet skov.

4
Efter løbet 

Forholdene i målområdet har jeg allerede omtalt. De er for så vidt ok, men det kniber meget med pladsen før start og efter mål. 1300-1400 deltagere er hvad løbet max kan bære. Forplejningen er tilforladelig - ikke imponerende - væske og frugt, hvis man ellers kan finde det i menneskehavet. Massage tilbydes ikke.  Andre boder med lidt tøj og andre lokkerier forefindes. Præmieoverrækkelse er der ikke gjort meget ud af: M/k Vinderne på de to distancer fik vist en flaske vin og en buket blomster! Og så var der kasketter til alle de deltagende børn. Diplomer var ikke til at få i mylderet, og diplom service på nettet bagefter findes vist ikke. Lodtrækningspræmier fungerede fint med en opslået liste, og 5 startnumre til VM i halvmaraton i Kbh i 2014 blev der trukket lod om. Tidtagningen er ikke optimal. Med så mange deltagere bør der CHIP tidsregistreres. Den foregår manuelt med to håndscannere i løbets to målsluser, og det er for unøjagtigt, fx oplevede jeg 12-13 sekunders forskel på de to sluser. Jeg kom først i mål og valgte den højre sluse. Min løbemakker kom lige efter, men valgte den venstre målsluse og fik en bedre tid! Det er bare IKKE godt nok... 

1
Løbets helhed 

Løbet er som helhed et dejligt løb i en dejlig skov, og udfordringen hedder: Vil du prøve kræfter med bakkeløb i en skøn iscenesættelse: Smuk natur og ingen asfalt, men træer på hele turen rundt, så er løbet sagen. Det er et af Nordsjællands klassiske løb siden 1973 med en solid deltager interesse på stabilt tal: som regel 1200 løbere fordelt på de tre distancer, men den lange rute er den oprindelige klassiker som tiltrækker flest...Løbet burde med sin natur iscenesættelse tiltrække flere motionister, men kan faktisk ikke logistisk set bære flere med mindre man ændrer på en del svage punkter, så lad det ikke holde nogen tilbage, for problemet ligger hos arrangørerne. Kommer der flere til løbet, så kommer ændringerne nok også. Det er et dejligt løb med en dejlig stemning i en dejlig skov, alligevel bør løbet med sine mange svage punkter måske kun ha' 2 "stjerner", dog vælger jeg at gi' det 3 "stjerner" i håb om, at arrangørerne vil rette op op de problematiske forhold, så løbet kan blive vurderet højere i fremtiden..!

3

Billeder

#1

Jacobs billede

Efter "københavnsk" målestok er det ganske rigtigt et ret bakket løb og samtidig smukt og varieret. Målområdet ligger i en fordybning (gammel grusgrav?), hvilket giver en helt særlig stemning, som forstærkes af skovens brogede efterårsfarver.

Jeg synes dog, at man i en beskrivelse af dette løb må nævne, at det er en temmelig trang affære. Arrangørerne forsøgte i år at inddele løberne i startgrupper med tre minutters mellemrum, men det hjalp ikke meget: Deltagerne klumpede sig hurtigt sammen, og hvis man fx var blandt de hurtige i anden startgruppe, kom man tidligt op til gruppen foran, - og så kunne man ellers bruge resten af løbet på at zigzagge sig vej fremad, vel vidende at en rap tid kunne man skyde en hvid pind efter. Nogle steder var stien næppe bredere end en halv meter, så der var overhalinger ekstra vanskelige. I en anden startgruppe, end den jeg var i, måtte løberne GÅ rigtig meget på første kilometer - det er ikke optimalt, uanset om man er blandt de hurtigste eller de knap så hurtige.

Mit forslag: Mere tid mellem startgrupperne, og overvej at pille de smalleste skovstier ud af ruten.

 

#2

Søren Thilst Grandes billede

Du har helt ret, som jeg også nævner har arrangørerne et problem, som de skal se at få løst ved fremtidige løb, og måske skal jeg redigere i min anmeldelse, dog synes jeg at 3 løbesko er i orden, men tidtagningen er også problematisk, fx var der 12-13 sekunders forskel på de to målsluser! Får Gribskovløbet løst de mange problemer, så kan der blive tale om et 4-"stjernet" løb - hvis IKKE, så bliver det med en pil nedad og tæt på 2 løbesko!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15607:

Lone S.Jensens billede
Tidligere Marathonløber + ekstremløb, men alderen gør nu at Halvmarathon er tilstrækkelig . Jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up