Grevinde Dannerløbet 3. april 2011

Anette Lund Madsens billede

Hjerteforeningens Motionsklub i Jægerspris arrangerer hvert år den første søndag i april (dog ikke hvis det er påske) motionsløb på en flad og hurtig rute i Nordskoven nord for Jægerspris. Løbet har eksisteret i 17 år og har stille og roligt vokset sig op til at blive en af forårsklassikerne. Efter lørdagens sol og varme glædede jeg mig til at komme ud og få afprøvet formen ovenpå vinteren. Helt så godt blev vejret dog ikke i dag, men forår i luften var det for de 950 løbere, som deltog.

Før løbet 

Der er løb både for børn og voksne. De voksne kan vælge mellem tre forskellige ruter på henholdsvis 5,5 km, 10 km eller halvmarathon til priser på 85, 110 og 180 kr. Børnene løber en distance på 2km. Her tages ikke tid, da man i klubben mener, at børn skal løbe , fordi det er sjovt. Derfor får alle deltagere i børneløbet også en medalje og et diplom.

I øvrigt kan man finde oplysninger på hjemmesiden www.hjerteforeningen.dk Herfra bliver man også dirigeret videre til www.events4u.dk som står for tilmeldingen for voksne og også for tidtagningen. Man kan tilmelde sig indtil 30. marts – det er ikke muligt for eftertilmelding for voksne på løbsdagen. Tilmelder man sig inden 21. marts får man tilsendt løbsnummer og chip i ugen op til løbet.

Børneløbet har sin egen tilmeldingsprocedure, som foregår pr mail og med indbetaling af de 30 kr, som løbet koster, til en bankkonto. Disse oplysninger findes på hjemmesiden, men starttidspunktet er ikke at finde nogen steder. Som voksen er man velkommen til at løbe sammen med sit barn gratis. Der er dog et telefonnummer man kan ringe til for at få yderligere oplysninger til børneløbet.

Hjemmesiden er ikke specielt fyldestgørende med sine oplysninger. Der står bl.a. ikke noget om omklædning/bad eller opbevaring af taske. Og der er ingen telefonnummmer eller mailadresse, hvor man kan henvende sig, hvis man er voksenløber. Det viste sig dog, at det var opbevaring med opsyn af tasker. Der var også et sted, hvor man kunne klæde om, men det var ikke muligt at tage bad. Der var rigeligt med toiletter.

Mødestedet for udlevering af numre, toiletter og målområde ligger ved Rejsestalden. Her blev der også speaket om løbet. Derfra er der 500 meter at gå ud til startområdet som ligger ude i Nordskoven.  Der var forskudt start, hvilket gør starten mere smidig på de smalle skovveje.

3
Under løbet 

Man kan sige, at børnene har det flotteste løb, da Kong Frederik den Syvendes Stiftelse har tilladt, at børneløbet delvist kan afvikles i slotsparken.

Vi andre måtte ”nøjes” med Nordskoven, hvor alle løb foregik, så hele ruten (undtaget et meget lille stykke) foregik på skov, jord og grusstier. Dejligt blødt underlag at løbe på, og selvom vi i starten fik en halv times regn, var det heldigvis ikke nok til, at der blev mudret.

Eftersom vi kun løb i skoven, var der ingen tilskuere. Der var skilte for hver km, og der var rigtig mange flinke hjælpere ude, så det var ikke muligt at løbe forkert. Undervejs var der tre depoter. Ved 7, 12 og 16 km. Ved første og sidste depot var der vand og saftevand, og ved det midterste kunne man også få banan og appelsin. Et ekstra depot og en ekstra gang frugt havde været dejligt.

4
Efter løbet 

 

Lige efter mål stod der en række stole, så man bare kunne dejse om i en stol og hvile ud, mens en flink hjælper tog chippen af, og en anden kom med juice og frugt. Det var også muligt at få varm suppe med en bolle til. Og der var to massører til at give massage til de ømme muskler.

Desværre nåede jeg ikke i mål tids nok til at overvære præmieoverrækkelsen, men der var første, anden og tredje præmier på hver distance til løbere under 45 år og til løbere over 45 år. Der var en god og hyggelig stemning i målområdet, hvor folk klappede de sidste løbere i mål og ellers sludrede hyggeligt sammen. 

Allerede sidst på eftermiddagen var det muligt at se sin tid  på www.events4u.dk. Desværre er det ikke muligt at få diplom.

4
Løbets helhed 

 

En af hjælperne fortalte mig, at da man startede løbet op, havde man været ovenud lykkelig, når deltagerantallet de første år kom op på 200, men det skete også kun, hvis det var rigtig godt vejr! I dag var vi 950, og det selvom det var en gråvejrsdag, omend mild.

I 2008 da deltagerantallet efterhånden var steget betydeligt, valgte man at lave forskudt start for på denne måde at gøre plads til flere løbere. Godt tænkt, for det er et dejligt, hyggeligt løb, som jeg varmt kan anbefale andre at prøve.

Der løbes på en naturskøn rute, som forståeligt nok bliver brugt flittigt i årets løb af løberne fra Jægerspris Motionsklub. Her må være rigtig flot, når bøgen er sprunget ud, og skoven står grøn.


 

4

#1

Gitte Rylunds billede

Hej Anette

Jeg er rimeligt enig af din bedømmelse af løbet. For vores vedkommende er det også blevet et løb som vi med glæde deltager i hvert forår hvis vi kan passe det ind. Disse løb som primært foregår i skov er absolutte favoritter og flot at det trækker så mange løbere til når man tænker på at det i år blev afviklet på samme dag som Greve også afholdt deres store forårsløb.

 

Mvh Gitte

#2

Anonyms billede

Jeg er også helt enig det var er smukt og godt løb.

Jeg kan bare ikke lige se hvor man kan printe diplom ud.

#3

Anette Lund Madsens billede

Hovsa!

Da jeg kom hjem fra løbet i søndags, var jeg inde at finde min tid i søndags, og jeg tog det bare som en selvfølge, at man kunne printe diplom ud. Jeg gjorde det ikke i søndags, for jeg manglede farvepatron i min printer. Jeg prøvede så idag på mit arbejde, men kunne ikke og kontaktede derfor løbsledelsen.

Svaret er, at man kan IKKE printe sit diplom ud. Jeg beklager min fadæse, og jeg har været inde at rette i anmeldelsen. Nu overvejer jeg, om jeg skal tage en sko fra løbet, for jeg er også ærgerlig over ikke at få diplom.

venlig hilsen

Anette

#4

LIse Skovsbos billede

Som arrangører af løbet, er det rigtig dejligt at få respons og kommentarer på vores arbejde.

Så har vi nemlig en mulighed for at gøre noget endnu bedre næste år!

Og ja, diplomer skal vi have med. Det er kun andet år vi køber os til den elektroniske tidtagning. Med den følger en masse "mer-tilkøb" fra firmaet. Så vi kigger på diplomerene til næste år!smiley

Tusind tak for det og for deltagelse i vores løb, og håber vi ses igen næste år.

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk