Aabenraa Bjergmarathon 2009

Søren H. Mikkelsens billede

Lørdag den 20. juni 2009 deltog jeg i Aabenraa Bjergmarathon 2009 (10 km). Løbet blev afviklet fra Storetorv i Aabenraa, hvor stemningen var fantastisk. Løbet havde 10 års jubilæum, og det er blevet så eftertragtet (2733 forhåndstilmeldte), at man nu har sat loft over deltagerantallet. Derfor var der udsolgt til 4,3 og 10 km længe før løbsdagen. Arrangørerne tilgodeser dermed kvaliteten og ikke kvantiteten. Det er meget sympatisk og klogt. Vejret var dejlig med solskin, en let brise samt en enkelt lille byge.

Før løbet 

Aabenraa Bjergmarathon har sin egen hjemmeside http://www.bjergmarathon.dk/ Hjemmesiden er meget informativ og overskuelig. Der er 6 ruter på 0,55 km (børneløb), 1,46 km (børneløb), 4,3 km, 10 km, 21,1 km og 42,2 km. Herudover var der en stavgangsrute på 9,15 km.
Tilmelding sker via hjemmesiden og http://www.sportstiming.dk/ og det fungerer upåklageligt. Priserne er meget OK i forhold til løbets kvalitet. Der er ingen administrationsgebyr, hvilket efterhånden er et særsyn i forbindelse med de store løb.
Parkering foregik hurtig og smertefrit ved Aabenraa Hallerne, som ligger omkring 1 km fra startstedet. Her er også mulighed for omklædning.
Udlevering af startnumre foregik ligeledes hurtig og smertefrit i nærheden af startområdet. Lokale løbere kunne hente deres startnummer allerede fredag.
Generelt var der en god service overalt og rigtig mange hjælpere. Endvidere var skiltningen god.

5
Under løbet 

Ruterne starter alle fra torvet. Der blev løbet med chip for første gang i løbets historie, hvilket gav lidt mere ro i startområdet. Marathondistancen startede kl. 10.00 og det sidste børneløb startede kl. 14.30. Derfor måtte enkelte familier bruge hele dagen på dette arrangement, men det er egentlig OK, da der er en god stemning på torvet. Her er også mulighed for at købe forplejning eller se på butikker/stande.
Ruterne er kuperede (bortset fra 4,3 km og børneløbene). Løbet er bygget op med 4 sløjfer til marathondistancen, hvoraf de 2 af sløjferne bruges til halvmarathon og 1 sløjfe bruges til 10 km. Det fungere rigtig godt. Løberne fra halvmaraton- og marathondistancen løber dermed igennem byen flere gange. Hver gang mødes løberne med klapsalver og en kommentar fra de 2 hyggelige kommentatorer.
Ruterne er meget fint og præcis afmærket, og der står hjælpere alle de steder, hvor man kan blive i tvivl. Der er mange depoter (energidrik, vand og frugt) og man mødes af glade smil på hele ruten.

5
Efter løbet 

Der er rimelig god plads i målområdet. Til gengæld er der tæt trængsel overalt på Storetorv. Løbet har ramt sit deltagermaksimum, hvis ikke man ønsker irriterede løbere og tilskuere. Energidrik, vand, boller og frugt serveres umiddelbart efter målstregen, uden at det giver nævneværdige problemer med kødannelser. Man bliver straks efter målområdet bedt om at fjerne sin lånechip. Det foregår ved at man går over en trailer, hvor søde piger klipper chippen af (sidder med strips).
Der var ingen lodtrækningspræmier, men der var brosten til de 3 første m/k på alle distancerne (dog ikke stavgang og det korte børneløb). Præmieoverrækkelsen foregik hurtig og effektivt efter løbene.
Der udleveres medaljer til alle og diplomer udskrives i et telt på Storetorv. Her opstod kødannelser, men det foregik alligevel rimelig hurtigt. Resultaterne kan ses på http://www.sportstiming.dk/ Omklædning og bad kunne foretages i Aabenraa Hallerne. Her kunne man også benytte svømmehallen gratis, hvis man viste sit startnummer.

4
Løbets helhed 

Aabenraa Bjergmarathon er et flot motionsløb, som generelt fungere rigtig godt. Atmosfæren er hyggelig og der er en god stemning overalt på Storetorv. Der var ikke mange skønhedsfejl, hvorfor jeg gerne vil anbefale løbet varmt. Her er muligheder for hele familien. Dog skal man sætte hele dagen af, hvis far skal løbe marathon kl. 10.00 og sønnen skal løbe kl. 14.30. Rigtig mange løbere vender tilbage år efter år for at opleve stemningen ved Aabenraa Bjergmarathon. Måske er du med næste år?

5

#1

GIG Runners billede
Hej. Jeg mødte jeres udsendte testløber ved starten, og fik der igennem kendskab til dette site::-) Jeg deltog også på 10 km ruten. Og jeg kan kun give jeres testløber ret. Det er et herligt løb. 10 km ruten er en kuperet herre. Det er stort set 5 km op ad bakke, og derefter ned igen. Der er så mange bakker og sving på ruten, at man aldrig kommer i psykisk krise, over at kunne se ud af en til syneladende uendelig strækning. Jeg er ikke så meget til flade lige løb. Der skal være bakker og sving:D Næste år, tror jeg den står 21 kmLLLLLLLLLLLLLL::-)

#2

GIG Runners billede

.. Og så kom den halve maraton i hus:-)(mit første)
Igen en super oplevelse. Kæmpe ros og krammer, til det dejlige arrangement i Aabenraa.

Tiden blev 1:45:28 SUUUPER tilfreds:-)

#3

kllkks billede

For these louis vuitton outlet that introduced the new versions for winter carry. And for the louis vuitton outlet online that provide all the high qaulity products as well as these louis vuitton online . We are also a great louis vuitton handbags outlet which earns high reputation and popularity among the consumers, so if you want to get the excellent louis vuitton outlet ,then these louis vuitton outlet online would be your best choice. Among them it is said that the louis vuitton online that sold most well in the market, as well as these louis vuitton travel bags. What’s more, it is said that the louis vuitton men bags that come with high qaulity and the fashion elements that come with the best materials so that make the wallets that strong enough

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15344:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk