Aabenraa bjergmarathon 19.06.2010

Ole Cramers billede

Jeg blev kontaktet af arrangørerne, og spurgt om ikke jeg kunne komme forbi og anmelde deres løb. Selvfølgelig kunne jeg da det! Det var i forvejen på TestTeamet løbsplan i år. jeg deltog også i 2003.

Løbet blev også anmeldt af Søren Mikkelsen fra vores TestTeam i 2009 på 10 km. distancen. Søren gav dengang løbet topkarakter! http://www.motionslob.dk/testteam/aabenraa-bjergmarathon-2009

Jeg har gennemlæst hans anmeldelse og er absolut enig med ham. Siden har vi fået lidt skrappere kriterier at anmelde ud fra, men kvaliteten holder stadig!.

Før løbet 

Aabenraa Bjergmarathon har sin egen hjemmeside http://www.bjergmarathon.dk/ Hjemmesiden er flot og meget informativ og overskuelig. Min hustru, Dorthe, og jeg ankom en time før marathonstarten. Parkering foregik ved Aabenraa Hallerne, som ligger omkring 1 km fra startstedet. Her er også mulighed for omklædning. Jeg klædte dog om i en tøjbutik i gågaden, hvor alle butikker havde åbent – nok derfor at Dorthe ville med! Før dette havde jeg dog hentet startnr. med Sports Timing chip og en rigtigt flot løbs T-shirt.

5
Under løbet 

Ruterne starter alle fra torvet. Starten havde en fin lille overraskelse! En kanon blev afskudt ud over os med lilla konfetti-strimler - en lækker lille detalje.

Der var store kilometerskilte for hver km. og også her en lækker lille detalje: Aabenraa kommune havde sat permanente pæle med et lille skilt hvorpå der var km. angivelse. Så kan man altid lige løbe en tur på en opmålt marathonrute hele året.

Jeg har aldrig oplevet fint udskårne agurker i depoterne - fint nyt tiltag. I depoterne var de hvide bæger med vand og de røde bæger med sportsdrik - også rigtig godt, så man er sikker på at vælge det rigtige.

Løbet er bygget op med 4 sløjfer til marathondistancen, hvoraf de 2 af sløjferne bruges til halvmarathon og 1 sløjfe bruges til 10 km. Marathonløberne passerer dermed publikum i byen flere gange - hver gang til fuld opbakning og klapsalver. Ruten var afmærket med STORE hvide pile på jorden så ingen tvivl om hvor vi skulle hen!
Der var et par smalle passager ved sving, hvor jeg løb ind i et par kvindelige deltager fra nogle af de andre distancer bla. ud på den sidste sløjfe. Der stod dog en official med et rødt flag for at gøre lidt opmærksom på dette, men godt at damen var udstyret med airbags!!!

4
Efter løbet 

Efter løbet kunne man få sig en ½ ltr. kokaomælk i måldepotet - lige hvad man trængte til. Aabenraa Bjergmarathon har et af de største udvalg af gode sager jeg har set. Se de vedhæftede billeder.

Dorthe fik mit startnummer for at hente mit skiftetøj, som godt nok var lige om hjørnet, men jeg havde lige behov for at side lidt og nyde atmosfæren omkring mig. Der var en rigtig god stemning. Da hun kom tilbage havde hun også mit diplom med, for det var i samme lokale som værdiopbevaring, og da hun jo havde mit nummer var det jo nemt nok – fin service!
Omklædning og bad kunne foretages i Aabenraa Hallerne.

Da vi var vel hjemme igen fandt jeg hurtigt og nemt resultatlisten på http://sportstiming.dk/Results/IndividualResult.aspx?Id=62012 Det er en fornøjelse, når alt ting virker, som det skal!

4
Løbets helhed 

Hygge, glade mennesker og god organisation kendetegner Aabenraa Bjergmarathon. Man får byløb, bjergløb og naturoplevelser på samme rute. Dette er helt klart et løb, man skal havde på sit CV som marathonløber!

5

#1

Ole Cramers billede

Haii
Billeder vil komme på senere i dag - jeg skal lige havde min datters kamera tilbage Wink
Mvh. Ole

#2

amaas billede

Er der nogen der kender distancen på børneløb 1 ? jeg kan ikke umiddelbart finde ud af det på deres hjemmeside??

#3

Ole Cramers billede

Haii
Børneløb 1 0.55km
Børneløb 2 1.47km
Distancerne findes under ruter i en pdf format!
Mvh. Ole

#4

Ulriks billede

Hej Ole
Tak for en god anmeldelse og hyggeligt samvær på ruten. Vi fulgtes en del af vejen, selvom du ikke ville med de sidste 500 meter over stregen. Helt enig med dig - et super løb og stor ros til arrangegørene.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15324:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk