Vabler

Bedouinas billede

Nu har jeg hele tiden gået og pralet af, at jeg bare kunne købe mig et par nye løbesko og så bare løbe derudad uden at få vabler. Nå, men det kan jeg tilsyneladende ikke mere :confused:

Jeg tog hul på et par nye sko i marts og fik en vable. Nå efter at have brugt dem nogle gange med samme resultat, købte jeg et par mere. Tænkte, at jeg kunne bruge de andre til kortere ture og så de nye til længere ture. Nå, men de nye får jeg også vable af Sad(

Og så er det et meget mærkeligt sted, at jeg får vablen. Det er ikke på selve hælen men på indersiden af foden nær hælen. Et sted jeg ihvertfald aldrig før har fået vabel. Jeg har ellers fine lige fødder, der hverken hælder indad eller udad. Tror I, at det er min fod der er begyndt at hælde indad? og kan den det lige pludselig :confused:

Bedouina

#1

FrankBThs billede
Vabler kommer af friktion ... så umiddelbart vil jeg tro, at din fod sidder for løs i skoen. Prøv at se på den måde du snører skoen på. Hålen skal sidde fast i skoen. Jeg ved ikke om man kan begynde at pronere med tiden, men det havde en løbebåndstest da du købte skoene jo afsløret. Det ville nu heller ikke give vabler, men nok nærmere overbelastningsskader i anklen eller knæet. Frank B. Th.

#2

Fjordløbers billede
Hej Bedouina, Er det under selve foden vablen sidder? Kan det være fugt? Bruger du de samme slags strømper som før?. Når du vil ud og løbe igen så prøv at bruge compeed ( kan købes på apoteket) Så burde du ikke kunne mærke vablen så meget! Men hvis det bliver ved, så ville jeg - hvis jeg var dig! - tage til en fodterapeut - og få lavet en test af dine fødder.. Det kan være godt givet ud! Vores søn døjede med "vabler" under begge trædepuder på forfoden. Efter råd fra idrætslærer, fik han lavet en test, og bruger idag såler i sine sko - og han har aldrig problemer mere :rolleyes: Pøj Pøj - Hilsen Fjordløberen:----(

#3

Bedouinas billede
Samme slags sko (derfor ingen løbetest) og samme slags strømper - det er derfor, jeg synes, det er underligt. Det er ikke under foden og ikke på hælen, men på indersiden af foden ca. 3 cm fra hælen. Underligt sted :confused: Jeg er indehaver af compeed (sponsorgave:)) men jeg kan ikke lide at bruge det, eller rettere jeg kan ikke lide at tage det af igen :syg2: Bedouina

#4

BrianNNs billede
Det kan evt. være indersålen. Der kan f.eks. være en fold på den, der irriterer netop der hvor vablen er opstået. Har du prøvet at kontrollere indersålen? eller evt. at udskifte den med en anden?

#5

Bedouinas billede
Det havde jeg ikke lige tænkt på, så det vil jeg gøre :) Bedouina

#6

jokerens billede
Jeg havde samme problem, nøjagtigt samme sted da jeg begyndte at løbe. Derfor sætter jeg ligge et par striber sportstape på hver gang inden jeg løber. Det har hjulpet. Jeg har ikke prøvet uden siden, da jeg hader vabler. Gider ikke risikoen for at skulle holde pause pga. af det skidt. :-))

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15163:

Amalie Asmuss billede
Jeg er webdesigner/skribent. Jeg er spændt på at være en del af dette fællesskab og finde nye...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk