Storebælt Naturmarathon

Bedouinas billede

Løbeklubberne i Slagelse, Korsør og Skælskør (med Kaare Pedersen fra Korsør som primus motor) slog sig sammen i 2007 om at skabe dette flotte løb. Konceptet var 3 byer i 3 kommuner med tre løb. Siden er kommunerne blevet slået sammen til én, men man kan stadig vælge mellem tre distancer.

Marathon starter i Slagelse og løbes gennem små landsbyer (Slots Bjergby-Forlev-Frølunde-Svenstrup) til Korsør. På et tidspunkt kommer man helt ned til stranden, hvor man går/løber 700 meter med vekslende underlag af grus, små sten og STORE sten, hvor man bare er nødt til at gå. Det meste af turen fra Slagelse har man en helt vidunderlig udsigt over Storebælt og broen. Men også over det vestsjællandske landskab med køer og bølgende kornmarker. En enkelt mark fyldt med røde valmuer. Smukt.

Marathonruten går over Korsør, hvorfra man også kan vælge at løbe ½-marathon. Efter at have løbet gennem Korsørs centrum går det ned til stranden, hvor man løber på grussti, der snart går ind i skoven, hvor man pludselig befinder sig i en slags skovtunnel (eller måske snarere en kærlighedssti, der er som skabt til en romantisk spadseretur). En sti, der er helt overdækket af træer. Det er dejlig behageligt at løbe her i skygge og på jordunderlag.

Efter skoven er man tilbage på de små bakkede, bugtende landeveje, der snor sig ud og ind, inden man igen kommer til en lille skov og igen kommer ned til stranden cirka 10 km fra Skælskør. Her løbes igen langs stranden, indtil man når Kobæk Strand, hvorfra man kan vælge 5 km distancen.

De sidste 5 km løbes på bugtende stier gennem et engområde og en frugtplantage, inden man kommer til den sidste bakke på 20 meter, som trækker tænder ud, og så er man tilbage på asfalten, og der er kun én km tilbage til målområdet, som er i Skælskørs centrum.

En meget smuk og afvekslende rute. Marathonløberne passerer endog tre strande og løber igennem tre skove! Der var søde hjælpere ude og fin forplejning. At temperaturen også var tilpas gør dagen helt perfekt.

Løbet dukkede som sagt op i 2007. Grunden til, at det ikke blev løbet sidste år, var, at man her havde Storebæltsbroløbet, og selvom vi løbere nok kunne have klaret begge løb, er det nok svært at finde frivillige nok til to så store løb. Deltagermæssigt var løbet fordoblet fra 2007. Jeg talte med Kaare efter løbet, og selvom han ikke ville love noget, fordi løbet først skulle evalueres, har jeg en stærk fornemmelse af, at dette løb er kommet for at blive. Heldigvis. For det er uden tvivl Danmarks smukkeste løb og et løb jeg kan anbefale på det varmeste.

Som I måske har opdaget, havde jeg en dejlig dag igår. Smile)

Bedouina

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14873:

Jens Baltzersens billede
Løber og blogger, webmaster og løbsarrangør på www.løblangt.dk

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina