Spørgsmål til Halvmarathon program

Teddys billede

Jeg er ved at være færdig med halvmarathon program nr 3 her fra siden, men nu skal jeg pludselig til at løbe 1500m intervaller og her er jeg så kommet i tvivl, om de skal løbes som VO2Max intervaller eller tærskelintervalller??
I vejledningen står der bare at interval træning skal løbes med 2-3 min pause, det mener jeg under alle omstændigheder er for lidt til så lange intervaller.
Nogle der har et bud på det??

#1

Hveysels billede
Hej Teddy Jeg vil prøve at give et svar på dit spørgsmål ;;-) Intervaltræning kan tilrettelægges på mange måder afhængig af, hvad du vil optimere. Den foreslåede intervaltræning i programmet kan derfor skiftes ud med den form for intervaltræning, du synes passer bedst til dit behov. Det vigtigste er, at du indlægger intervaltræning en gang om ugen for at få et pulsoverskud. Hvis du f.eks. vil løbe et intervaltræningspas på 6 km. og kan løbe 6 km. i træk på 25 min. svarende til 4,17 min/km., så løb et interval på f.eks. 4.05 min/km. 4 gange. med 2-3 min. pause imellem. Pauserne og længderne af intervallerne kommer an på den distance, du træner til. Når du træner til ½ mt. bør intervaldistancen være lang, men pauserne korte. Jo kortere pause, desto mere udholdenhedstræning, og jo længere pause, desto mere styrketræning. 2-3 min. pauser bør derfor være rigeligt. Men husk at lytte til din krop og tilpas intervaltræningen efter kroppens signaler og din målsætning. Rigtig god træning :;-)

#2

Teddys billede
Så du vil mene det mest anvendelige vil være at løbe de længere intervaller i mit halvmarathon tempo??

#3

Hveysels billede
Da intervaltræning ofte handler om at øge hastigheden, bør dit tempo være højere end dit ½mt tempo. Du skal presse dig selv. Som nævnt bør du skære lidt af din sædvanlige km. tid, når du skærer distancen op i intervaller (mit eks. lød på fra 4,17 til 4,05 min. pr. km. på en 6 km. distance skåret op i fire intervaller).

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15417:

Jesper B. Jensems billede
Løber lidt af hvert fra 3 km til marathon og lidt trailløb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk