Runner's Toe

Camilla Enggaards billede

Hej

Er der andre, der lider af sorte og ømme tånegle?

Begge mine tæer-nummer-to har fået sorte negle og den ene er vildt fortykket og så er de lidt ømme. Mine sko er købt 1-1½ nummer større end mine almindelige sko, så det burde ikke være derfor. Synes måske de støder lidt på forneden inde i skoen (altså på sålen), og det kan man vel ikke gøre så meget ved? Eller kan man tape dem ind?

Bliver de mon nogensinde pæne igen?

#1

Anonyms billede

Hmm, det lyder lidt underligt, hvis det ikke er fordi, du støder på i spidsen. Kig på dine ældste sko og se, om der ligesom er et hul i sålen, dér hvor dine tær evt. rammer. Hvis ikke der er dét, tror jeg ikke du rammer på dér. Så må årsagen være for små sko.

/Sine

#2

Brian pedersens billede

jeg har haft samme problem.... efter new balance ½ marathon 2012 var både højre og venstra nr. 2 tå negl blå..

 

men er blevet pænere end de var da de var blå...

 

mvh

 

brian pedersen

 

 

#3

Anonyms billede

Hej Camilla

Tjek skoen i bredden - hvis dine tæer ikke har tilstrækkelig plads, er det ofte tå nr. to, der står for skud.

Er du neutral eller svagt pronerende, kan jeg anbefale Brooks Ghost 4, der har masser af plads og alligevel sidder tæt også til en smal fod.

 

Vh Jakob

 

#4

Lone P. Christensens billede
Kære Camilla Rigtig mange mennesker har 2 tåen som den længste tå og ikke storetåen. Måske det er der 'skoen' trykker. For at være sikker på din løbe sko ikke er for lille, så tag indersålen ud af dine løbesko og stil dig op på den med bare fødder. Der skal så være 7 mm ekstra sål foran din længste tå. Og vedrørende fortykkelsen. Så er det altid en god ide at 'punktere' en blå negl lige efter den er opstået. Dette gøres ved at opvarme en nål under en flamme..og så prikke hul i neglen. Den opvarmede nål 'smelter' ned i neglen og du kan få hæmatomet ( blodansamlingen) væk og dermed nedsætte ømheden og en hurtigere helning. Og de bliver pæne igen , det tager bare 1/2 årstid. Venlig hilsen FodLone;-)

#5

Anonyms billede

Hejsa,

jeg oplevede selv det samme sidste år under længere ture (>15km). Jeg snakkede med en løbetræner om det, og han foreslog at binde skoene anderledes, med ekstra hælgreb. Dette blev afprøvet og oplever nu ikke dette mere. Du kan binde din sko således at du får stærkere hælgreb (se http://vorespuls.dk/bind-loebesko). Det har hjulpet for mig - prøv det. En lille ting er dog, at du skal passe på ikke at binde skoen for stramt - men det mærker du :)

 

Mvh. Palle

#6

Camilla Enggaards billede

Tak for alle jeres svar :-)

 

Jeg binder mine sko med hælgreb og når jeg står på sålen er der masser af plads foran (må lige måle, om det er 7 mm). Skoene jeg skifter mellem er et par Brooks med masser af plads i bredden og et par asics som er lidt smallere. I dag prøvede jeg at binde dem lidt strammere og "banke" hælen godt bagud inden snøringen og det var som om, der var bedre plads til tæerne. Så måske jeg skal arbejde lidt mere på det :-)

 

Den ene negl blev blå da jeg i sin tid startede med at løbe i for små sko, hvor neglen senere faldt af. Men den fortsætter bare med at blive blå og fortykket og rigtig grim og nu er den anden så også begyndt :-/ Og for at det ikke skal være løgn, så ser det ud til at en 3. tå er ved at skifte farve - snart behøver jeg ikke investere i neglelak til tæerne mere :-D Tror jeg vil prøve FodLones råd med at få prikket hul på den.

 

Tænker om der mon over tid kan opstå svamp i disse negle, når jeg nu ikke har fået prikket hul på dem mens der var hæmatom under?!? Ihvertfald er jeg startet på en behandling mod dette og så har jeg klippet og skrabet neglene langt ned (overvejede at prøve at rykke dem af, men blev en kylling) og håber de en gang bliver gode igen.

 

/Camilla

#7

Anonyms billede

Hej Camilla,

jeg har nøjagtigt samme problem. Først blev mine negle blå pga dårlig binding og lidt små sko. Siden da har jeg fået nye sko, der passer i størrelsen og jeg anvender også hælbinding. Jeg har dog fortsat problemet. Min teori er, at jeg krummer tæerne sammen så forsiden af tæerne reelt fungerer som stødpuder. Det kan jeg mærke ske, når jeg løber og jeg forsøger så godt jeg kan at lade være. Jeg har siden jeg var barn været tågænger, og det hænger muligvis sammen med dette.

 

Jeg har også overvejet at tape tæerne op på en eller anden måde. Hvis du finder en god løsning på dette så sig til.

 

MVH

Jonas

 

 

#8

Anonyms billede
Jeg har oplevet det samme rigtig mange gange. I lange perioder havde jeg ingen negle på de tæer. Man kan hos Matas købe nogle skumgummihylstre til tæerne, det hjalp mig

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14685:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk