Pulszoner.

Tommy S. Sørensens billede

Hejsa.
Et spørgsmål ang. Pulszoner.
Hvilke %'er Bruger I, i de 5 pulszoner?
Garmin TC (Og andre internetsider) bruger f.eks. meget "Rene" procenter.
Zone 1.: 00-60% (Restitution)
Zone 2.: 60-70% (Basis/udholdenheds træning)
Zone 3.: 70-80% (Aerob træning)
Zone 4.: 80-90% (Anarob træning)
Zone 5.: 90-100% (Syre/sprint træning)

Hvorimod på andre sider kan du finde helt andre procentsatser for zonerne.
F.eks. FormTop.dk De kører med.
Zone 1.: 00-65%
Zone 2.: 65-72%
Zone 3.: 73-80%
Zone 4.: 84-90%
Zone 5.: 91-100%

Som sagt, hvad procentsatser bruger I? Eller er der nogen der har en viden om hvad de korrekte procenter er i hver zone?

Til sidst lige et tillægsspørgsmål. Er det de samme procenter og zoner man bruger inden for ale sportsgrene? Her tænker jeg specielt på cykling?
Altså Zone 2 = Udholdenhed. Zone 3 = Aerob. o.s.v.???

#1

Sørens billede
Hej Ja, der er mange meninger om hvor zonerne ligger. Her er endnu et bud: [url]http://www.motionslob.dk/artikler/tr%C3%A6ning/pulstr%C3%A6ningsguide[/url] Jeg ved ikke, om man kan sige noget eksakt om det. Jeg synes egentlig FormTops er et meget godt bud.

#2

Hammys billede
Jeg bruger følgende skala: 82 - 90 % nu laver jeg noget 90 - 95 % nu er der fremgang/formforbedring > 95 % nu bliver jeg træt (VO2max) Ovenstående er til løb og spinning. Når jeg cykler på racer giver jeg den blot, hvad den kan trække, da jeg har svært ved, at få pulsen over 84 %. Forskellen i de to eksempler er så små, at hvis du ikke som minimum kontroller min. og max. puls hver måned (og helst hver 14 dag) så er det ligegyldigt.

#3

Tommy S. Sørensens billede
Hmm. Jorgen. Kan ikke lige gennemskue dit ellers meget fine skema. Altså kan jo godt se hvad du skriver og gør, men ikke rigtig hvordan jeg skal bruge det. Et andet spørgsmål er, hvorfor er din maxpuls lavere ved cykling end ved løb?

#4

Jorgen Bodholdts billede
[QUOTE=NAVYSOLDIER;5746]Hmm. Jorgen. Kan ikke lige gennemskue dit ellers meget fine skema. Altså kan jo godt se hvad du skriver og gør, men ikke rigtig hvordan jeg skal bruge det. Et andet spørgsmål er, hvorfor er din maxpuls lavere ved cykling end ved løb?[/QUOTE] Hej Undskyld at jeg først svare nu Skemaet er et eksempel, for mit vedkommende jeg er 57 år, maxpuls ved løb 182, og cykling 177, Hvilepuls 54. Den maximale puls er ikke ens for forskellige discipliner. En jeg kender hans maxpuls ved løb 186 og ved cykling 176. jeg bruger skemaet for at få et overblik. Mit pulsur kan man vælge ud fra bruger HRR% (pulsreserve) eller ud fra maxpuls HR%. Da jeg har holdt mange års pause og skal starte forfra, er % ikke ens for begynder, let øvet og øvet. Jorgen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15645:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up