Pulstræning.

Tommy S. Sørensens billede

Hejsa.

Flytter lige min tråd, da jeg hvis havde fået den lagt det forkerte sted.

Et spørgsmål / holdning til pulstræning.

Syntes og mener selvklart at pulstræning er en god ting.
Man kan vel ikke få meget bedre tilbagemelding på hvor meget ens krop er presset, og i hvad niveu og grad du træner din krop.

Så jeg kan godt lige pulstræning og er fortaler for den.
MEN... For der er vel altid et men.
Kan som sagt godt lide pulstræning, men syntes den bedste puls træning får man på maskiner.
Jeg har sku ikke helt fundet den store fidus i pulsmåleren når man løber ude i det fri. Det er her i andre måske kan guide mig lidt. Eller har andre holdninger til det

Når du træner på en maskine (Løbebånd / Kondicykel / Stepmaskine osv.) Ja så kan du jo så indstille maskinen til at du vil træne i den eller den zone, eller med den og den puls. Og så kan du bare gå igang. Så skal maskinen nok sørge for at du holder den puls eller zone du gerne vil have. (Kører hurtigere/langsommere - Større / mindre belastning)
Men når man løber ude i det fri med pulsur. Ja så kan jeg i hvert tilfælde ikke helt forlige mig med det.
Kan da ikke løbe der, og hele tiden holde øje med om man nu ligger med den, eller den puls, og om man skal løbe en lille smule hurtigere eller langsommere. Der har jeg egentlig nok at gøre med, bare at koncentrere mig om at løbe.

Samme med brug af pulsur hvis man deltager i et form for løb (Arangement) (Motionsløb - hel/halvmarton)
Der har jeg heller ikke helt fundet den store ide ved at løbe med pulsur.
For hvad skal jeg lige bruge det til? Altså jo, når jeg så er kommet i mål. Ja så kan jeg jo så se hvad min puls har været da jeg løb....... Hmmm. Jo måske meget sjovt at vide, men hvad skal jeg bruge det til nu. Jeg er jo færdig med at løbe. Jo kan måske gå hen til deltageren der står ved siden af mig og fortælle mine puls-tal. Men dem er han sku da nok lige så ligeglade med som hvad størrelse sko jeg bruger

Dette er bestemt ikke et surt opstød. Slet ikke, for som jeg indledte med, så kan jeg faktisk godt lide, og se fordelen med pulstræning (På maskiner)
Men har bare lidt svært ved at overføre det til når jeg løber ude i det fri.

Hvad er jeres holding og erfaring til pulstræning/måling når i træner?
Kan jo håbe på jeg kan få nogle fif, gode råd eller en forklaring på hvad jeg ser, eller gør forkert. Så jeg måske kan få øjnene op for det og tage min glæde ved pulstræning/måling med ud af træningslokalet og ud på mine løbeture i det fri og ikke mindst til motionsløbsarangementer.

/ NAVYSOLDIER

#1

Teddys billede
Jeg syntes jo så det er super godt redskab og har stor glæde af det ude på vejene og så meget kræver det nu altså ikke at man kigger på uret, for at holde den rette pulszone, er jo ikke fordi det er 2% ændring i pulsen der betyder det store. De fleste ure kan endda instilles til at bippe eller lign hvis man kommer ud over grænserne. Derudover føler jeg hurtigt man lærer sin kros signaler at kende, så er ikke det store problem at fornemme hvor man ca ligger pulsmæssigt. Til konkurrence derimod skal man efter min mening kun bruge det til noget særligt hvis man enten kender sig selv rigtig godt og ved hvad puls man kan løbe med over en hvis distance eller hvis man vil analysere sit løb bagefter.

#2

hjulbens billede
Selv løber jeg aldrig uden pulsbælte. Det er nok bare blevet en vane. Jeg bruger det nu til at styre min trænng, så jeg ikke får alt for mange hårde ture

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15644:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up