Puls og operation

Geminis billede
Hej med jer Jeg har 2 spørgsmål, som jeg gerne vil have hjælp til :) Jeg er en ganske alm hyggeløber, som løber 5-6 km en 2-3 gange i ugen, hvilket jeg er meget glad for og har gjort det fast i 1 1/2 år. For nyeligt købte jeg et pulsur og ville prøve, at løbe efter pulszoner - dog virker det til, at jeg generelt har en meget høj puls, når jeg løber. Fx. Løb jeg sidst 5 km på 35 minutter og gennemsnitspuls på 177 og var højest på 189. Jeg er selvfølgelig forpustet, men ikke sådan at jeg er helt ødelagt. Når min puls er så høj, så kan jeg ikke rigtig løbe efter de "almindelige" pulszoner, da jeg jo så nærmest går/lunter i stedet for løber og det gør, at jeg får ondt i knæene :( Har i nogle forslag til, hvordan jeg så bruger mit pulsur i træningen? Mit andet dilemma er, at jeg snart skal opereres for åreknuder - det betyder en løbepause på 4 uger. Hvordan starter jeg op igen? Er det bare helt forfra med gå/løb? På forhånd tak for hjælpende :)

#1

Henrik Gehlerts billede

Hej!

Du er sikkert langt over din operation, men "faldt" lige over dit indlæg.

Jeg vil alligevel give et par råd, som kan skåne dine knæer:

 

Crosstraineren (ellipsetrainer) – Konditionseffekten er helt i top, og du får brugt hele kroppen, hvis du aktiverer armene.

Cykling – Det centrale kredsløb trænes optimalt – både fordi det er muligt at piske pulsen i vejret, og fordi det er nemt at gennemføre ganske lange træningspas.

Her har du mulighed for at få bygget din grundform fornuftigt op, således du vil komme i bedre form, og din hvilepuls formentlig også stille og roligt vil falde igen.

Du kan altid bruge pulzzoner. Er din puls ekstra høj pludselig kan det også skyldes stress eller dårlig søvn. Der er mange årsager til en høj hvilepuls.

Derudover synes jeg du skal overveje at tænke løbestil ind. Forsøg at øg din kadence på dine løbeture, således du kommer længere frem på foden og aflaster dine knæ.

Held og lykke :-)

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up