Problemer med hård hud og vabler

Teddys billede

Er kommet godt igang med at løbe, men efterhånden som distancen bliver forøget syntes jeg at jeg døjer en del med hård hud og vabler, mest på siden af hælen og siden af den ene storetå.
Går ikke ud fra jeg er den eneste der har prøvet dette, så vil høre om jeres bedste råd og tricks til både at undgå det, men også behandle det når det først er opstået.

#1

Allans billede
Jeg tænker først og fremmes på, om dine sko er korrekte. Vabler kan komme af at skoene ikke sidder ordenlig på foden. Er de købt efter en løbestilsanalyse? Nogen mener ikke, man skal få vabler af nye sko. :sko: Min erfaring er, at nye sko godt kan give vabler de første gange man løber i dem, men det skal ret hurtig gå over. Ellers er der tale om forkerte sko. Det samme gælder hård hud. Ellers er Compeed-plaster jo løsningen på alle vabelproblemer. Men igen: Det skal ikke være en permanent løsning. God bedring ;)

#2

Teddys billede
Haj Allan Tak for dit svar Mine sko blev købt efter en løbestils analyse, men vil få foretaget en ny når de skal skiftes ud igen. Er helt enig i at compeed ikke skal være en løsning, men nærmere en hjælp til man måske er ovre problemerne. Men tak for dit input

#3

BrianNNs billede
Skoene er et godt bud. Det kan også være strømperne. Løber du i rigtige løbetrømper, eller i almindelige sokker af bomuld (f.eks. tennissokker)? Løber du ikke i rigtige løbetrømper, bør du anskaffe et par hurtigst muligt.

#4

jokerens billede
Hej Teddy Jeg har også købt sko ved løbetest, og fik også vabler. Dem smurte jeg med en god crem så de forsvandt hurtigt. Siden har jeg, hver gang jeg løber sat sportstape på der hvor jeg fik vabler. Det har hjulpet. Har ikke haft vabler siden. Måske du kan bruge dette råd.

#5

FrankBThs billede
Har du købt løbeskoene et nummer større end du har behov for ? Du siger selv at problemerne opstår på dine længere ture ... her udvider foden sig og har behov for mere plads i skoen. Vablerne på hælen kan skyldes at du ikke snører din sko rigtig. Hålen skal sidde fast i skoen. Kan den bevæge sig for meget giver det vabler. Har du de rigtige løbesko, de rigtige sokker og snøret skoen, så foden sidder hvor den skal ... så bør du ikke få vabler. Uanset om skoen er ny eller ej. Frank B. Th.

#6

Teddys billede
Jeg takker for alle de gode forslag. Løber i løbesokker, syntes mine sko passer ret godt og det samme med snøringen, men vil lige kigge de forskellige ting igennem igen ;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15428:

Larss billede
Løbebegynder. Bruger det som en del af en bredere motionsstrategi med cykling og styrketræning. Mål...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk