Musi og løb

Barolo IFs billede

Hvordan har i det med musik til jeres løbeture ??

Jeg er selv igang med at prøve med musik, og er stadig lidt i tvivl, hvad jeg helst vil. Lige nu vælger jeg nok, at lade mp3 afspilleen blive hjemme i skuffen, da jeg føler mig mere i et naturen og har større føelse omkring hvordan kroppen har det under løb, uden musik.

Hvad gør i og hvorfor??

#1

Nielsps billede
Der siges, at det kun er useriøse løbere, som løber med musik i ørene. Jeg løber aldrig selv med musik. Det skyldes pga. forskellige ting, som f.eks. at man skal lytte til kroppen og ikke til musikken. Musikken forstyrre dit løb - her mener jeg, at musikken går ind og styre dit løbetempo. Brug hellere naturen som musik og lad din krop styre dit løb - ikke musikken. Musik bruges primært til folk, som træner i fitness. Jeg løb selv med musik i ørene, da jeg begyndte at løbe. Fandt hurtig ud af, at det var en dårlig ide. Jeg lod musikken styre mit løb og det er forkert - den eneste rigtig vej er kroppens signaler. Lyt og lær. Så bliver du en meget bedre løbere.

#2

Sørens billede
Jeg løber ikke selv med musik, men jeg synes måske, det er lidt drastisk at kalde løbere, der løber med musik for useriøse. Jeg løber med pulsur, og det er vel også med til at styre mit løb, som musik kan gøre det. Når man løber har mange behov for at blive presset lidt mere end bare tanken kan gøre det. Nogen bruger pulsur og nogen bruger musik. Jeg selv foretrækker pulsur til at styre mit løb. :)

#3

Nielsps billede
Jeg ved ikke om man kan sige, at det er lidt for hårdt sagt mod de løbere, som har musik i ørene. Rettere sagt mener jeg selv, at hvis man styres af musikken i ørene, så svinger dit tempo meget. Der er jo en stor forskel om man kan lide at høre tempo musik eller noget mere rolig musik. Her har vi nemlig to forskellige niveauer på løb. Det er her jeg kommer med mit budskab, at det er forkert. Man skal løbe i det tempo, som passer dig og ikke efter musikkens tempo. Jo man kan bruge det til interval, hvis man skal give den fuld gas, men ikke almindelig løb. Du kan ikke sammenligne musik med et pulsur. Pulsuret givet en tiden, pulsen og distancen. Plus, at man høre hvad kroppen siger til en. Det tænker du ikke så meget over, hvis du har musik i ørene. Man er i en helt anden verden. Til sidst vil jeg lige sige, brug naturen som musik og lyt til hvad kroppen siger.

#4

Sørens billede
Vi er sådan set enige, Nielsp. Jeg foretrækker også helt klart at lytte til kroppen mv. Når det er sagt, vil jeg dog forsvare de, som bruger musikken aktivt. Det handler jo om, at lave en playliste, som passer til det ræningspas, man skal igang med - ikke bare tilfældig musik. Eksempelvis først rolig musik afløst af lidt hurtigere osv. Det er ikke anderledes end de zoner, jeg har indstillet mit pulsur til for at sikre en effektiv tur. At pulsuret så kan måle hastighed, distance osv. er jo bare et supplement. Den grundlæggende funktion er pulsmåling, og det er dén, jeg sammenligner med løb til musik.

#5

BrianNNs billede
Jeg hører heller ikke musik, når jeg løber - og det har jeg aldrig gjort. Kan kun tilslutte mig synspunktet om at lytte til sin krop. At høre musik kan tage opmærksomheden, så man ikke er lige så fokuseret på kroppens signaler - den gør det desuden sværere at høre sin egen vejrtrækning. Når jeg er ude i naturen har jeg under alle omstændigheder nok i omgivelsernes lydbillede. Når jeg løber i byen er det meget rart at kunne høre sine medtrafikanter, så jeg ikke risikerer at bringe mig selv i vanskeligheder pga. manglende opmærksomhed.

#6

jokerens billede
Som ny løber har jeg prøvet begge dele - og høre ikke længere musik når jeg løber. Det er præcis som der bliver skrevet af de erfarende løbere - at lytte til kroppen er en god ting - for mig. At lytte til vejrtrækningen gør at jeg kan korrigere mit løb, og jeg er sikker på det gør jeg løber længere gang for gang. Men jeg er sikker på det er smag og behag.

#7

Lars Nielsens billede
Jeg løber heller aldrig med musik. Jeg er bange for det vil fjerne fokus fra teknikken, og dermed i det lange løb ødelægge min teknik. Desuden, som andre har nævnt, tror jeg det gør det sværere at lytte til kroppens signaler undervejs - for slet ikke at tale om det sikkerhedsmæssige; Der er eksempler på at løbere tilsyneladende har overhørt/overset tog, hvor det bagefter har vist sig de har haft musik i ørerne. Om det har været årsagen vil jo altid stå hen i det uvisse, men det er i hvert tilfælde tankevækkende.

#8

Halvorsens billede
Jeg gør begge dele - og det afhænger primært af om jeg skal løbe kort eller langt (eller ved siden af trafikken her i København). Skal jeg løbe langt har jeg næsten altid min iPod med - om det så lige er musik, podcasts eller lydbøger svinger en del. Og om det kun er useriøse løbere der løber med musik vil jeg nok sige er en generalisering der vil noget: Jeg tror stort set alle de ultraløbere jeg løber med har musik med når de er ude på en lang tur alene. Det er rigtigt at man skal lytte til sin krop og holde tempo osv. - men hvis nu man er en rutineret løber kan det altså godt koordineres med musik. Jeg var i dag ude på 40 km og mine km tider svingede med maks 10 sek. Og så meget nyt har min krop altså ikke løbende at berette på sådan en tur - ud over at haglvejr er irreterende :) Men jeg går ud fra vi kan blive enige om en ting: Gør hvad der virker for dig - og pas på trafikken hvis du løber med musik. Men jeg syntes lige det skulle med at man godt kan være seriøs og have musik med...

#9

Bedouinas billede
Jeg løber aldrig med musik. Som regel løber jeg i en dejlig natur, hvor jeg absolut ikke synes, at musik hører hjemme :syg2: Her om vinteren løber jeg nogle gange i villakvarterer eller på landevejene p.g.a. vejret, og så vil jeg gerne kunne høre bilerne. Bedouina

#10

BrianNNs billede
Naturligvis er det ikke kun useriøse løbere, der løber med musik. Det synspunkt deler jeg ikke, da jeg også mener det er en noget grov generalisering. Det er bare ikke noget for mig, jeg foretrækker at løbe uden - af de grunde jeg allerede har været inde på. Hvilken type lydbøger hører du, Halvorsen? Er det romaner, vi taler om?

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15428:

Larss billede
Løbebegynder. Bruger det som en del af en bredere motionsstrategi med cykling og styrketræning. Mål...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk