Løbebånd/natur

Sørens billede

Jeg har lagt mærke til et underligt fænomen, jeg ikke rigtig kan forstå. Når jeg en sjælden gang imellem løber på løbebånd med pulsur, svare pulsen ved en given hastighed aldrig til hvad det er, når jeg løber i naturen. Begge dele på fald strækning. Hvordan kan det egentlig være? :confused:

#1

FrankBThs billede
Nu har jeg aldrig selv løbet på løbebånd, men en af forklaringerne kunne være at der ikke er noget der hedder modvind. Frank B. Th.

#2

Sørens billede
Der kan du have en pointe. Vinden kan være en faktor. Jeg tænker selv på, om det kan have betydning, at det er underlaget der flytter sig på et løbebånd i modsætning til vejen. Det må kræve mere energi at flytte kroppen fremad på en vej frem for bare at følge med på et løbebånd.

#3

BrianNNs billede
Det lyder rigtigt. Har selv løbet på løbebånd flere gange (især på ferier i USA), og oplever hver gang at det ikke er lige så krævende som "rigtig" løbetræning i naturen. Jeg vil også mene, de to væsentligste faktorer til dette er den manglende vind og det faktum at båndet bevæger sig under dig.

#4

Halvorsens billede
Hej Søren Jeg løber ikke meget på løbebånd, men nogle gange er det ikke til at undgå - som fx. når jeg er ude at rejse. Ved at have prøvet mig lidt frem, er jeg kommet frem til at for mig passer det meget godt hvis jeg sætter hældningen på løbebåndet til 3%, så kan jeg se at pulsen stort set er den samme som når jeg løber "normalt". Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15597:

Pia Balsbys billede
Løb mit første løb til 5 km Eventyrløbet 2022, da jeg vandt en 'billet', det fangede mig og jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up