kan man løbe 4 gange om ugen?

nybegynder i snart 6 år :-)s billede

Hej alle. Jeg er ved at træne op til 5 km, og er snart i uge 4 i mit løbeprogram, men da jeg gerne vil nå det inden iformløbet, ville jeg lige "step it up"... Og sætte løbet op til 4 gange ugentlig istedet for 3 gange. Jeg har før kunne løbe 5 km, men grundet sygdom i sommers/efterår, er min kondi lig nul igen. vil det være muligt at løbe 4 gange om ugen (hver 2. dag) og stadig få det samme ud af løbeprogrammet?

 

-mh

#1

Anonyms billede

Hej mh
Du skriver ikke, hvornår iFormløbet begynder (der er mange af dem), men generelt er det en rigtig dårlig idé at forcere din træning - især som nystartet løber. Det er på dette tidspunkt, din krop er mest modtagelig for skader. Du kommer let til at pådrage dig skinnebensbetændelse eller achillessenebetændelse, hvis du løber mere end programmet foreslår. Hvis du SKAL nå at løbe, er det bedre at træne efter planen og så bare løbe de 5 km. på dagen uanset formen. Det kan du sikkert godt klare på det tidspunkt. Så må du holde en pause efter løbet, hvor du kommer dig helt inden du træner igen.

Hilsen
Peter R.

 

#2

Anonyms billede

Enig med Peter.

Det er for risikabelt at sætte træningsmængden op med kort varsel, og især når man er nybegynder.

 

Jeg er selv en forholdsvis erfaren løber med 4 træningspas om ugen og mellem 55-70 km om ugen. Jeg prøvede at sætte mængden op til 5 gange om ugen.

Jeg blev dog ikke skadet af det, men jeg måtte droppe det igen idet, jeg tydeligt kunne mærke, at jeg ikke kunne nå at restituerer ordentligt inden næste træning.

 

 

#3

Morten Palsens billede

Hej.

Jeg løber selv 4 gange om ugen, jeg har dog valgt at købe mig et løbebånd, for at varrierer min løbegang, med indendørs løbetræning på mit løbebånd 2 gange om ugen og de resterende 2 gange udendørs. Jeg købte mit løbebånd her: http://www.abilicaonline.dk/kategori/loebebaand/ 

Grunden til jeg har købt mig et løbebånd istedet for at foreksempel melde mig ind i det lokale motioncenter er at jeg kun ønsker at løbe og ikke har brug for alle de andre goder de har, samt der ofte vil komme undskyldninger med at man ikke lige orker at tage ned i motioncenteret pga vejret foreksempel. Når vi taler om vejret er det også dejligt at have et løbebånd når det foreksempel regner eller er bidende koldt ude.

Jeg ved ikke om det hjalp på dit spørgsmål, jeg syntes ihvertfald selv, dette er en strålende ide.

God dag.

Mvh Morten. 

#4

Maria Nielsens billede

Jeg vil bare sige, at det var gode inputs, sad med næsten præcis det samme spørgsmål, og synes jeg fik svar.. Jeg er nemlig ogs begyndt at variere mere, hvilket dog primært skyldes vejret :-)

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up