Hvad har I på i denne tid?

Sofies billede

Jeg synes, det er lidt svært at klæde sig rigtigt på. Det er hverken rigtig koldt eller rigtig varmt i øjeblikket, så man kommer hurtig til at svede, hvis man har for meget på og omvendt. Jeg har en langærmet T-shirt og en winbreaker på, men synes det er for lidt nogle gange. Hvad har I på?

#1

BrianNNs billede
Det afhænger af vejret. Det er jo ikke lige koldt hver dag i øjeblikket, der er desuden stor forskel på hvor meget det blæser; blæser det meget, skal man jo også være opmærksom på wind chill faktoren, dvs. den kombinerede, biologiske effekt af temperaturen og vinden - en temperatur på +2 kan i kraftig vind let komme til at svare til et par frostgrader. Hvis der er nedbør, bliver man desuden også hurtigere kold. Ofte kan jeg klare mig med en langærmet, højhalset løbetrøje. Min trøje er dog også den nye Thermal Sweater fra Newline (blev lanceret i oktober 08), der er varmere end en almindelig, langærmet løbe T-shirt. Dens primære temperatur skulle være 0 grader, så den er ideel i øjeblikket. Den tilbyder dog ikke et vindtæt og vandafvisende ydre lag, så hvis det blæser meget og/eller regner en del, løber jeg ikke i den. I den type vejr tager jeg en løbejakke på, kun med en T-shirt under. Benytter desuden løbehandsker i øjeblikket. Og vintertights.

#2

nifnifs billede
Da dette er min første vinter som løber og da jeg ikke er medlem af en løbeklub, hvor man kan se hvad andre har på, så har jeg prøvet mig lidt frem og er endt i noget, som jeg praktisk nok havde i forvejen. D.v.s lige i øjeblikket, så har jeg mit skiundertøj på inderst, incl. skisokkerne som giver god varme til ankler, skinneben og knæ. På de kolde og blæsende dage bruger jeg en skipullie i fleece, som kan lynes op i halsen - ellers bare en alm. t-shirt. Yderst har jeg løbetights, jakke og vanter. Jeg kan rigtig godt lide god kvalitet og gir gerne lidt ekstra for at få det helt rigtige, men jeg hader fejlkøb og jeg tror at man nemt kan ende med sådan nogen når man kaster sig ud i en ny sport, hvor man endnu ikke har helt styr på egne behov og hvad er findes på markedet. Derfor synes jeg også at det er et super emne at tage op, så nogen af dem med flere vintre i benene kan øse lidt af hvad der dur og not

#3

Halvorsens billede
Jeg vil give Brian ret: På denne årstid er det mest et spørgsmål om at kigge på vejrudsigten og se hvor meget det blæser/om det kommer til at regne. Nu er det meget forskelligt hvor meget, og hvor, folk fryser - lige nu løber jeg med en løbetrøje, t-shirt og en vindtæt jakke. Hvor tyk en løbetrøje jeg har på afhænger en del af vejret og hvor langt jeg skal løbe - så det er alt fra en billig skiundertrøje fra Føtex til en Icebreaker når det er koldt. Jeg har haft mine vintertights fremme én gang i år - ellers går det fint med normale lange tights og så ellers et par gode løbeunderbusker - fx noget i stil med Craft's Pro Dir. Mit råd til folk der lige er begyndt at løbe er at købe flere forskellige lag frem for en super-duper jakke til en mindre bondegård. Fordelen er den at man kan prøve sig frem med forskellige kombinationer og finde ud af hvor meget varme man har brug for, og der ud over også bruge det samme tøj forår og efterår - hvor man så typisk har et lag mindre på.

#4

Sernus billede
Nu er der sikkert mange løbere som har mere erfaring end mig på forummet her, og det er måske også forskelligt fra person til person. Men det er nu min opfattelse, at man kan træne sig til at løbe uden at have de tunge vinter tøj på, det er jo ikke specielt koldt i danmark. Jeg har aldrig selv gået med noget om halsen eller ørne, og har aldrig følt behov for det, har heller aldrig været syg efter en omgang i kulden. Så måske er jeg bare heldig hvad det angår, jeg vil da håbe og bede til det bliver ved så længe som muligt. Jeg løber i det samme, tynde lette tøj året rundt, det er lidt koldt lige når jeg kommer ud, men syntes hurtigt det går over efter de første km. underligt nok sveder jeg stort set ikke, jeg var begyndt på det en gang, men holdt op med det igen. Jeg løb engang sammen med en, og han var nærmest gennembløt af sved. Det har måske noget at gøre med fedtprocent?

#5

Sørens billede
Evnen til at svede kommer med træning og kondition. Jo bedre træning du er i, jo mere sveder du. Kroppen har brug for at svede, når du træner, så hvis ikke du sveder, er der noget galt. I værste fald kan du blive syg af det. Men mon ikke det kommer, når du får løbet noget mere...

#6

BrianNNs billede
Du har ret i, vores klima ikke er specielt koldt, Sernu. Og som Halvorsen også skrev, er det jo meget forskelligt hvor meget, og hvor, folk fryser. Jeg foretrækker selv en påklædning, der føles en anelse kølig i starten, da jeg jo vil blive varmere når jeg kommer i gang med at løbe - og det er bedre end at have for meget på, så jeg sveder mere end nødvendigt, med risiko for at blive gennemblødt og underafkølet. Hvis du slet ikke sveder, kan det måske hænge sammen med, du ikke har nok tøj på? Som Søren skriver, kan det at du ikke sveder godt være et problem. Det har i hvert fald intet at gøre med fedtprocent, jeg har selv en meget lav fedtprocent - og jeg har absolut ingen problemer med at svede, når jeg træner.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15492:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk