Hastighed ved løb.

Tommy S. Sørensens billede

Hejsa.

Lige en lille rundspørge ang. hvor hurtig i egentlig løber?

Jeg bruger jo typisk GPS når jeg er ude og løbe i det fri. (Garmin Forerunner 205)
Men har undret mig over de fart intervaller der er indkodet i uret.

Langsom gang.: 3,9 - 4,8 km/t
Alm. gang.: 4,8 - 6.0 km/t
Hurtig gang.: 5,7 - 7,4 km/t
Langsom jogging.: 6,9 - 8,8 km/t
Alm. jogging.: 8,0 - 10,7 km/t
Hurtig jogging.: 9,7 - 12,1 km/t
Langsom løb.: 10,7 - 13,8 km/t
Alm. løb.: 13,8 - 19,3 km/t
Sprint.: 19,3 - 24,1 km/t
Max speed.: 24,1 - 32,2 km/t

Nu er jeg godtnok ikke i den beste form.
Men syntes da at de løbeintervaller er lidt voldsomme, eller er de?

Ligger jeres "langsomme løb" mellem 10,7 - 13,8 km/t?
Og når i løber helt almindelig der ud af, løber i så med 14 - 19 km/t?

Ja det kan da godt være det er mig der er en kylling, men syntes da godtnok det er ret hurtigt løb, og ikke hvad jeg vil kalde "Almindelig løb"
Tvivler da på jeg nogensinde kommer til at løbe f.eks. en ½ marton, eller bare en 5-10 km med en gennemsnitshastighed på 18-19 km/t :-00

Men hvad siger I?

Ved godt man kan ændre intervallerne i uret. Men der er vel en grund til at det er disse intervaller der er valgt.
Og så for at høre om i virkelig løber så stærk. ;;-)

#1

Sørens billede
Hej Jeg synes faktisk også, det lyder lidt vildt. Jeg har ikke selv det pågældende ur, men det lyder som om, du bør justere intervallerne lidt. Hvis vi f.eks. tager 13,8 km./t som er defineret som langsom løb, svarer det til, at gennemføre 10 km. på 43,47 min. Det er da en pæn tid, efter min mening. Man har i hvert fald ikke løbet langsomt. Jeg ligger selv der omkring. Tager vi i stedet for alm. løb på 19,3 svare det til at gennemføre 10 km. på 31 min. Det er en ret god tid! Ikke en tid, man kan betegne som almindelig i hvert fald :-00 Hvis ikke du vil lave nogle helt nye definitioner, kunne du justere hele sættet et hak ned, så Alm. løb lå på intervallet mellem 10,7 - 13,8 osv. Så jeg er helt enig med dig LL

#2

BrianNNs billede
Jeg er ikke helt sikker, men mener at disse hastigheds zoner er baseret på de oplysninger, du har indtastet i din profil, bl.a. din angivelse af max puls og hvilepuls. Hvis du får en præcis måling af hvilepuls og max puls, og retter din profil med de korrekte værdier, skulle dine hastigheds zoner gerne blive mere realistiske.

#3

Tommy S. Sørensens billede
BrianNN Der er ikke pulsmåler i Forerunner 205. Så man kan ikke indtaste pulszoner / hvile-maxpuls. Men ellers god point.

#4

BrianNNs billede
Øhm, det er da også rigtigt. 205'eren har ikke pulsmåling... ::-) Så kan det i hvert fald ikke korrigeres på den måde, jeg foreslog. Har i det hele taget vanskeligt ved at forestille mig, det er noget, du vil kunne justere i din profil. Så det skal nok justeres i det program, du benytter til analyse af de rå træningsdata. Hvad benytter du?

#5

Tommy S. Sørensens billede
BrianNN > Jamen det er ikke det at jeg vil ændre zonerne... Eller jo det vil jeg da nok. Men det er ikke noget problem, jeg kan sagtens ændre dem sådan at de passer bedre til mig. Grunden til jeg lavede denne tråd var som bare, at jeg syntes grundindstillingerne i uret var ret så voldsomme. Og ville da så bare, af ren nysgerighed høre om i ikke var enige med mig? Eller det bare var mig der var en kylling, og i andre virkelig løber så stærk :)

#6

BrianNNs billede
Zonerne passer vist meget godt til mig, har ikke oplevet dem som urealistiske.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15645:

Nyhedsbreve




Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up