Halvmarathon til efteråret - starte træning hvornår?

Camilla Enggaards billede

Hejsa

Jeg er ny på dette forum, men har læst en lille smule med på sidelinjen og ved, I er gode til at give hinanden gode råd, så nu prøver jeg lige, om I også kan hjælpe mig smiley

 

Min løbemakker og jeg har sat os for at løbe vores første halvmarathon til efteråret. Jeg selv har løbet i godt et år nu og min makker knapt så længe og har døjet med en lidt træls overbelastning på sin ene fod, men der hele ser efterhånden ok ud.

Vi løber i løbeklub 1-2 gange om ugen og ellers løber vi sammen i skov eller by så vi får 3 løbeture om ugen på 5-10 km. Vi har lige løbet det første 10km kvindeløb og har meldt os til at mere sidst på måneden.

Nu leder vi efter et træningsprogram, der kan få os til at nyde at løbe de 21,1 km laugh De fleste programmer er dog ikke længere end 12 uger og det vil sige, at vi ville skulle starte midt i sommerferien, hvilket vi synes, er lidt uhensigtsmæssigt.

Kan vi starte på programmet nu og så bare holde de lange distancer ved lige eller vil vi køre kroppene helt i sænk ved at løbe lange distancer allerede nu? (Ved lange distancer tænker jeg 16-18km som man skal løbe nogle uger inden ½marathonen).

 

Hilsen Camilla

#1

Arne Olsens billede

Det lyder som om, at I allerede træner fornuftigt og med 10 kilometer-ture har I et godt udgangspunkt for at kunne fortsætte træningen mod halvmarathon.

Hvis halvmarathonet ligger lige efter sommerferien, så kan I sagtens starte programmet op allerede nu og løbe nogle lange ture i slutningen af juni. Det er dog vigtigt, at I ikke går helt i stå henover sommeren, men fortsætter jeres ture på minimum en 10 kilometer-tur om ugen.

Et par uger op til løbet vil jeg anbefale, at I løber en 15 kilometer-tur og ugen før en sidste 10 kilometer-tur.

Det er dog vigtigt at lytte til kroppen, så hvis sommerferien har været for god (læs: grill og rødvin) og man ikke føler sig klar, så er det bedre at udsætte debuten end at forcere. Det skal jo helst blive en positiv oplevelse.

#2

Anonyms billede

Jeg mener også fint, I kan starte op med programmet nu. Så er der også tid til at gå lidt langsommere frem i en periode, hvis der skulle blive behov for det. Det er altid bedre at have god tid end at forcere til sidst. Hold bare formen ved lige efter programmet ved at løb mellem 10-15 km. ad gangen.

Held og lykke :-)

Pia

#3

Camilla Enggaards billede

Tak for jeres svar smiley

 

Vi snakkede i dag om vi skulle løbe omkring de 20 km et par gange inden halvmarathonet!? Både for at prøve om vi kan og for at vænne kroppen til at skulle løbe i over to timer. Er det en god idé eller helt hen i vejret?

 

Hilsen Camilla

#4

Arne Olsens billede

I behøver ikke komme helt op på 20 kilometer.

For det første skal I nok komme igennem på dagen, hvis I rammer de 20 kilometer, fordi I på dagen har viljen og bliver båret igennem de sidste kilometer.

For det andet, så hvis I løber 20 kilometer til træning, hvorfor så ikke lige løbe de sidste 1,1 kilometer - det svarer lidt til at træne op til 40 kilometer forud for et marathon.

Jeg vil råde jer til at løbe ca. 18, max. 19 kilometer til træning for så vil I øge de cirka sidste 10% på dagen.

#5

Camilla Enggaards billede
Ok. Kan godt se hvad du mener :-) Hvor mange gange skal/må man så løbe 18-19 km?

#6

Camilla Enggaards billede
Og lige lidt flere spørgsmål. Hvor langt tid skal man regne med der går, før man kan løbe igen efter et halvmarathon (længere end 5 km)? Og har I nogle gode råd eller links til kosten både før og efter løbet? Hvordan med energi undervejs? Skal vi eksperimentere med forskellige geler under træningen eller er det ikke nødvendigt når det "kun" er et halvmarathon?

#7

Anonyms billede

Selvom det første halvmarathon er et stort og flot projekt, har det ikke så stor indvirkning på kroppen, at I skal tage specielle forholdsregler i forhold til kost og ernæring før og undervejs. En gel eller lidt energidrik undervejs kan være fint, men er ikke nødvendig. Vand er fint nok.

Mærk efter hvornår kroppen føles klar igen efter løbet og start de første gange stille og roligt med et par korte distancer på 5-10 km. og byg så op igen. Det er meget forskelligt hvor meget kroppen er mærket efter løbet. Hvis du ikke mærker ømhed eller noget, så kan du hurtigt komme igang igen.

/Jens

#8

Arne Olsens billede

Enig med Jens

Derudover bør I ikke løbe mere end 1-2 gange 18-19 kilometer. Sørg for at holde jeres træningsture på op til 10 kilometer ugentligt og suppler så med nogle ture på 12-13 kilometer og 15-16 kilometer.

Med denne træningsmængde vil I have overskuddet på selve dagen, at de sidste kilometer ikke bør volde jer nogle problemer.

#9

Camilla Enggaards billede

Mange tak for jeres svar smiley

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14870:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina