Hærvejen

FrankBThs billede

Jeg har tilmeldt mig Fodslaws hærvejsvandring i uge 28. 300 km fra slesvig til viborg på 7 dage.

Jeg regner med at bruge turen som løbetræning. De daglige strækninger er opdelt i etaper med depoter undervejs. Der er 2 til 3 depoter om dagen, afhængig af længden på dagens etaper.

Vores bagage bliver transporteret mellem de enkelte overnatningssteder, så det eneste vi skal have med på turen er væske og måske lidt skiftetøj.

Det ville være rart med nogen at løbe sammen med. Kunne det friste dig, så kig forbi på fodslaw.dk

Der er også mulighed for kun at deltage de sidste 4 dage.

Frank B. Th.
TrailRunning.dk

#1

Halvorsens billede
Sidste år tog jeg turen den anden vej, og det er en dejlig tur. Men er der ikke et problem med logistikken hvis du vil deltage sammen med dem? De skriver at hastigheden er mellem 3 og 7,5 km/t - og det er sikkert pga. depoter osv., ikke fordi de er bange for at folk går for stærkt :) Så du vil vel næppe få glæde af alle depoterne, da du enten er for tidligt frem - eller for sent hvis du lader dem få et forspring. Og så virker det også noget dyrt for mig - sidste år havde jeg telt med og overnattende på de herberg der findes under vejs nå det passede. En overnatning der koster 60 kr - så skal man godt nok selv købe mad, men det kan da blive til et lille festmåltid hver dag. Og jeg tror faktisk der er ved at være så mange herberg at det ikke er nødvendigt at have telt med mere. Jeg regner selv med at tage turen igen til sommer, denne gang fra grænsen og så helt op til Skagen.

#2

FrankBThs billede
Hej Jesper Det er jo altid noget dyrere hvis man overlader logistikken til andre. 2.150 for 7 dages overnatning og forplejning er nu heller ikke galt. Der er jo også inkluderet en bustur til slesvig i prisen. Når man løber turen selv skal man jo også have opbakning med hele vejen. Det vil jeg godt betale mig fra. Deltagelsen i år er for at samle lidt erfaringer. Regner med at lav et løbearrangement på ruten til næste sommer. Kunne være vi skulle samarbejde om det. Har du et link til hvor man kan læse om hærvejen fra Viborg og op til skagen ? Jeg regner som sagt med at dele den enkelte dag op i etaper så det passer med depoterne. Holder længere pauser på de enkelte depoter. Jeg kan godt lide det sociale og der er jo ikke den store forskel på løbere og vandrere ... bortset fra at de er noget langsommere :rolleyes: Havde jeg ikke problemer med knæet kunne jeg godt fristes til at følges med dig hele vejen fra grænsen til skagen, men den tur må jeg have til gode til en anden gang. Frank B. Th.

#3

Bedouinas billede
Hej Frank Dejligt at se, at du ikke er slået ud, selvom du måtte oggive Als Rundt, men straks har kastet dig ud i nye planer :;-) Jesper, mener du, at du løb med telt på ryggen + anden bagage :confused: Bedouina

#4

Halvorsens billede
Ja, men teltet er ikke det store problem. Mit telt vejer omkring 1,1 kg når alt det unødvendige er fjernet/taget ud. Alt i alt - dog uden mad og vand - vejer min oppakning lige under 8 kg. Og mad/vand er jo ikke det store problem her i Danmark hvor man jo bare løber forbi det lokal supermarked under vejs - det er lidt noget andet i det store udland hvor man ofte skal have maden med til flere dage. Frank: Jeg har endnu ikke undersøgt ruten videre fra Viborg - men tror nok mest det bliver noget med at indkode positionerne for teltpladserne på min GPS og så tage den derfra.

#5

FrankBThs billede
Hej Jesper Alternativet kunne jo være at følge fjernvandrevejen E1. Den følger hærvejen til Viborg. Herfra fortsætter man til Århus og skifter over Molsruten, som går fra Århus til Grenå. Vejen fortsætter så med færgen til Varberg. Jeg har læst beskrivelsen af Molsruten og det er en rigtig flot tur. Frank B. Th.

#6

FrankBThs billede
Hej Jesper Jeg har bestilt DVL's folder : Vandreruter i Danmark Det er en god oversigt over etablerede vandrestier og den giver også en oversigt over projekterede stier. Her kan man se at der er projekteret en sti fra Viborg stik nord, som slutter sig til Nordsøstien i Pandrup. Det er vist klosterruten der går den vej. Det må vi kunne lade sig gøre at følge den vej selvom der endnu ikke er udgivet deciderede vandrekort for ruten. Oversigten kan købes i DVL's butik og koster kun 30,- kr. Et undværligt værktøj. Pas på når du kigger hvad de har i deres butik - det kan blive en dyr fornøjelse :-)) Frank B. Th.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15597:

Pia Balsbys billede
Løb mit første løb til 5 km Eventyrløbet 2022, da jeg vandt en 'billet', det fangede mig og jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up