God ide med styrketræning dagen før et løb ?

Sakkis billede

Hej !

Jeg kombinerer min løbetræning med styrketræning og kan mærke ekstrem stor fremgang pga det. Nu skal jeg så løbe en søndag og plejer at styrketræne om lørdagen - er det en dårlig ide lige før et løb ? Jeg har mange kg på benene, så jeg er i tvivl om det vil hive kræfterne ud af dem eller booste dem...

Normalt dyrker jeg styrketræning 2 gange om ugen og løber 2 gange om ugen (eller som tiden tillader)

Mvh
Sakki2

#1

Anonyms billede
Hej Sakki Jeg synes, det kommer an på, hvor langt du skal løbe om søndagen. Er det mere end 5 km. tror jeg, det er en dårlig idé at styrketræne om lørdagen. Musklerne er typisk lidt ømme dagen efter træning, så at udfordre dem igen i et langt løb, mener jeg ikke du bør gøre.

#2

Sørens billede
Jeg vil give Balder ret. Afhængig af dit træningsniveau og længden af løbet, bør du ikke løbe dagen efter din styrketræning. Du vil afbryde superkompensationen, hvor musklerne opbygges efter styrketræingens nedbrydning.

#3

Sakkis billede
Tak for jeres råd :;-) Jeg vil undlade styrketræningen dagen før og samle kræfter istedet for. Mvh Sakki2

#4

jakobfischers billede
Personligt træner jeg helst dagen inden - jeg undlader dog at cykle eller træne benene.

#5

Sernus billede
Det med ømme muskler kan i godt glemme alt om, det er sjældent det sker for folk i træning. LL Det er meget længe siden jeg har været øm. Og nu er ømheden jo heller ikke et tegn på overtræning, den går som regl væk efter du har løbet/trænet i nogle få minutter. Jeg har op til flere gange styrketrænet på selv samme dag, uden at det har givet problemer. Dog vil jeg anbefale at du ikke tager meget mere end et enkelt sæt, hvis du træner ben. Moderet træning kan give et extra boosts, men hvis du træner meget mere, så vil du opleve den modsatte virkning. Og du skal nok mindst tage 3-5 timers hvil, inden du tager ud at løbe. Ovenstående er bare ud fra hvad jeg selv har oplevet, det er ikke sikkert det virker sådan i dit tilfælde.

#6

Anonyms billede

Er det en dårlig idé med styrketræning om formiddagen, hvis jeg skal på et løb på 5 km ved 18.30 tiden samme dag?

#7

Martin Bork, Admins billede

Meget hård styrketræning bør du nok afholde dig fra, da du kan være udmattet i musklerne, når du skal løbe. Men almindelig styrketræning forud for et løb på bare 5 km., bør normalt ikke være et problem. Du kan sagtens klare begge dele.

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up