Disponere mit løb

Sofies billede

Hej løbere
Jeg er mest til korte distancer på omkring 10 km. og vil gerne forbedre min tid på 51 min. Jeg ved det handler om intervaltræning, og det er jeg også i gang med.

Men jeg kom også til at tænke på, om jeg kan disponere mine kræfter på en bedre måde under selve løbet. Som regel løber jeg stort set alt det jeg kan gennem hele løbet med det resultat, at min hastighed falder støt.

Er der en bedre måde at løbe på? Hvordan skal jeg disponere mit løb, så jeg opnår en mere ensartet hastighed og dermed måske en bedre tid?

Tak for råd... :Wink

#1

BrianNNs billede
Hvis du har svært ved at holde et højt tempo i længere tid ad gangen, kan jeg anbefale dig at træne med tempoløb - hvor du jo netop holder et højt og konstant tempo, typisk i ca. 20-40 minutter. Angående disponering af løbet i konkurrencer, kan du prøve "start slower, finish faster" princippet. Du starter ganske enkel i et tempo, der er lidt langsommere end dit forventede gennemsnitlige tempo, efterhånden som du bliver løbet varm og i stand til at åbne mere op, øger du gradvist tempoet ude på ruten, for at afslutte i dit højeste tempo på ruten. Selvom du starter lidt forsigtigt, kan du på den måde opnå et højere gennemsnitligt tempo for hele distancen; og du kan fremfor alt opnå at overhale en masse af dine konkurrenter sidst på ruten, efterhånden som dit tempo øges og deres måske endda går ned - hvilket er godt for moralen, så du lige yder lidt mere... :;-) Du kan også prøve at simulere dette til træning, f.eks. ved at løbe progressivt.

#2

Sofies billede
Tak for svar, Brian. Jeg vil prøve "start slower, finish faster" princippet, selvom jeg synes, det er svært at løbe langsomt, når alle andre suser afsted i starten af et løb LL God påske.

#3

Lars Nielsens billede
Mange af dem, der suser afsted i starten skulle måske overveje det samme. Selvom jeg plejer at komme ind som en af de første, oplever jeg hver eneste gang at der er halvtreds løbere (mest børn) der pisker afsted og er langt foran mig på de første 500m :rolleyes:. Derefter går gassen som regel af ballonen, og de drysser ned bagerst i feltet, hvor de åbenbart hører hjemme.

#4

Anonyms billede
[url=http://www.mega1031.org/]home insurance[/url] yvix [url=http://www.buycheaphomeinsurance.com/]cheap home insurance[/url] =(( [url=http://www.findcarinsurancequotes.net/]florida auto insurance[/url] =PP

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15607:

Lone S.Jensens billede
Tidligere Marathonløber + ekstremløb, men alderen gør nu at Halvmarathon er tilstrækkelig . Jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up