argumenter for tidsforbrug

Anonyms billede

Hej løbere
Jeg har først fornylig læst den udmærkede artikel af nordmanden Per Inge Østmoen. Den fik mig til at tænke på, hvordan vi over for omverdenen argumenterer for, hvorfor det er vigtigt at bruge tid på løb. Umiddelbart går den tid jo fra social samværd med familie, venner osv. - altså umiddelbart et ganske egoistisk valg. Østmoen skriver:

"Når det gælder påstanden om, at en udstrakt træningsaktivitet er fundamentalt egoistisk i sin natur, er denne påstand svært problematisk. Hvis den skulle være rigtig, ville det i sin konsekvens indebære at enhver personlig søgen efter nye og forbedrede færdigheder, enhver bestræbelse på dygtiggørelse og niveauhævning, måtte anses som grundlæggende egoistisk og dermed socialt uacceptabel. Ingen vil hævde dette. Tværtimod er det i andre sammenhænge anset som ubestrideligt at det er til fordel for fællesskabet, når nogen går foran med et eksempel på dygtighed og kompetence."

Min fornemmelse er ikke, at det er dygtiggørelsen og niveauhævningen, som gør det acceptabelt. Er det ikke snarere blev mere acceptabelt end det før har været at gå op i sundhed og dyrke en bestemt livsstil, selvom det går ud over andre dele af ens liv? Eller hvad er det, som gør at det trods alt er velanset at løbe og dyrke motion?

#1

lillelones billede
Hej Balder, Jeg synes absolut ikke at det er egoistisk at bruge tid på løb eller nogen anden form for sport. Det må i sidste ende udelukkende være et spørgsmål om hvordan man vælger at prioritere sin hverdag i forhold til familie og venner. Da jeg begyndte at løbe følte jeg mig egoistisk overfor min familie, men i længden gav det mig et større selvværd, jeg blev et gladere menneske, og det var noget familien kunne mærke og fik glæde af. Jeg har nu deres fulde opbakning til løb. Desuden behøver der jo ikke gå tid fra socialt samvær, løb kan sagtens være en social aktivitet. vh lillelone

#2

Bedouinas billede
Selvfølgelig er det blevet mere acceptabelt at bruge tid på motion. I årevis har vi fået tudet ørerne fulde med seks om dagen (havde det så bare været sex om dagen :fedt:) og 30 minutters motion. Så idag kan vi endog helt legalt rette angreb mod vores mere magelige familie i sundhedens hellige navn. Ja, løb kan sagtens være en social aktivitet - især fordi mange er i en løbeklub. Men er det familien man er social sammen med? Næppe, med mindre hele familien altså er løbere :rolleyes: Men nu er man ved at finde ud af, at det slet ikke er nødvendigt med 30 minutter om dagen, bare det er kvalitetsmotion. Og hvordan skal vi stakkels løbere så lige argumentere? - det er jo svært nok i forvejen, hvis man træner til marathon/ultraløb at finde gode argumenter for, hvorfor man rakker rundt ude på vejene 3-4-5 timer en dejlig søndag. Bedouina

#3

Sernus billede
En af de værst tænkelige situationer i livet, ville være hvor vi bruger alt vores tid på arbejde, og DERFOR ikke har tid til konen/manden eller resten af familien og venner. Selv de bedste sports udøvere, har tid til familie. Hvis ikke de har det, så må det være fordi de bruger træningen som en undskyldning for at slippe væk, eller træner forkert. Der er også folk som overtræner, og derfor oplever minimal fremgang. Men i stedet for at trappe ned, enten fortsætter de, eller øger de træningsmængden. Et andet tilfælde, vil være hvor du har 10-20+ venner, som alle gerne vil være sammen med dig. Helt ærligt, så svært er det altså heller ikke at priotere lidt. Nogle vil måske føle sig fravalgt, selvom du har forklaret dem situationen, men så er deres eget problem.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15605:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up