Östersjö halvmarathon

Nordboens billede

Når nu jeg var kommet i gang syntes jeg lige at jeg måtte have et løb til og derfor løb jeg den 02.10 i Hanko som er på Finlands sydspids. Man bliver lidt hooked på dette her.....

Med sædvanlig Finsk effektivitet var der skilte allerede ved indkørselen til byen og det var nemt at finde Centralskolen hvor Tävlingskanselien sidder. Det er gevaldig hyggeligt at kunne klare sig med Svensk, så føler jeg mig ikke så langt væk. Jeg fik udleveret startnummer og et kort så familien kunne finde steder hvor de kunne heppe.
Der var ca 500 løbere tilmeldt til hel, halv og kvart marathon.

Ruten gik langs skærgård, i gennem skov og langs landevej - det var på den sidste del af turen og da virker sådan noget langstrakt vej helt uendelig. Men der var smukt og vejret var simpelthen perfekt med behagelig sol og uden vind.

Depoterne var placerede for hver 5 km og der var sportsdrik, vand og saftevand. Desuden var der bananer, rosiner og saltagurker. Belært af sidste løb sørgede jeg for at få både vand og sportsdrik ved hvert depot - og det lykkedes at inhalere en halv banan mens jeg løb. Så skal jeg bare lære at drikke af et plastbæger mens jeg løber......

Jeg var heldig at kunne hægte mig på andre løbere og på den måde arbejde mig frem og holde tempoet. Jeg var sammenbidt og indstillet på at gøre det bedre end sidst og familiens jubel fra sidelinierne undervejs var meget positive. Min mand (som er gammel løber og faktisk skal opereres i knæet på mandag) løb ind i mellem lidt sammen med mig og underholdt mig om hvad der skete længere fremme. Han måtte så sidde med benet oppe næste dag men påstod at det havde været smerterne værd!

Ruten var fint markeret og man kunne jo også se andre løbere. Mine to eneste punkter af kritik: 1. Man løb på intern landevej uden fortov eller anden afmærkning og når der kom (meget få) biler var det lidt skræmmende. 2. Den sidste km ca før mål var jeg ret alene på vejen og pludselig lidt i tvivl om jeg var på rette vej eller skulle have drejet ned af en eller anden gade da der ikke var nogen afmærkning.

Jeg kom i mål på 2:09 hvilket er 8:30 minut hurtigere end ved løbet 3 uger før.

Alt i alt en dejlig løbsoplevelse hvor familien for første gang var med og gjorde hele dagen til en god fælles aktivitet. Og mine børn drømmer nu om at løbe den kvarte næste år - og min mand om den halve eller hele. Jeg håber meget at være i stand til at løbe den hele.....;;-)

#1

Bedouinas billede
Hej Nordbo. Flot løbet - og godt at du fik en bedre løbsoplevelse denne gang :;-) Jeg synes, at det er MEGET flot, at du allerede har kunnet skære 8½ minut af din tid. Især når man tænker på, at det kun er tre uger siden, du løb dit første halvmarathon. Dejligt at høre at du har lært af dine erfaringer og indset, at det ER vigtigt at spise og drikke undervejs.:) Hvor og hvornår er dit næste løb? mange hilsner Bedouina

#2

brjs billede
Hej Nordbo Godt klaret og en rigtig god tid. Hvis du bare holder træningen hen over vinteren... får du ingen problemer med den hele til foråret :;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15417:

Jesper B. Jensems billede
Løber lidt af hvert fra 3 km til marathon og lidt trailløb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk