Væske

Nordboens billede

Hej Peter,

Når jeg løber lange løb (10 km og derover) har jeg væske med. Specielt i denne sommer hvor vi har enorme varmebølger også så nordligt som Finland. Temperaturen er jævnligt omkring de 29-30 grader.

Jeg føler trang til at væsken er noget mere end vand da jeg jo sveder meget og er helt dækket af salt (føles sådan i hvert fald). Hvad er bedst at fylde i flaskerne:
Gatorade energidrik eller Isotonisk drik? Begge dele fåes i supermarked og skal blandes op med vand. Jeg ved bare ikke hvad er mest effektivt. Når jeg kommer op mod de 20 km vil jeg nok overveje også at tage en gel med, men i øjeblikket er det nok med væske (løber 15-16 km men trapper op 10% pr uge).

Venlig Hilsen Nordboen

#1

Peter Sergios billede

Hej Nordboen

har vi ikke snakket sammen et par gange før Smile?

jeg vil klart anbefale isotonisk drik, da den har samme koncentration af salte og sukker, som din krops plasma koncentration bør være. Ellers kommer du igen ud for osmose og dehydrering af væske omkring selve cellerne. blodet plasma koncentration skal altid være stabilt, men det er ingen skade til at have rent vand i en beholder også, nemlig pga. du sveder så mega meget. som sagt er fuldstændigt korrekt svar umuligt, du finder kun ud af det ved at prøve dig frem og mærke efter på din krops reaktioner.

Venlig hilsen

Peter Sergio

Cand. Scient. Stud. Træningsfysiologi og Biomekanik
Bachelor. Ernæringsfysiologi
Personlig træner og Coach

#2

Nordboens billede

Joh vi har skam været rundt om et par emner før i tiden Smile

Træningen og kroppen ændrer sig jo ind i mellem og så er det meget rart med lidt opdatering.

Tak for svar!

Venlig Hilsen Nordboen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15643:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up