sovende tæer

bettys billede

Hej

Jeg oplever at 3. og 4. tå begynder at sove under løb på begge fødder. Løber ca. 5 km et par gange i ugen. Troede det var skoene der var for små, men har for nyligt købt nye sko i en løbebutik. Skoene er et nr. større end de gamle, men det er fortsat et problem. Hvad kan det skyldes?

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Betty.

Sovende tæer er ett hyppigt problem for løbere. Det kan skyldes flere ting. Første ting jeg skal høre til er om du har rygproblemer, for det kan ofte give problemer med snurrende tæer. F.eks som efterfølger til en prolaps eller anden rygoperation.
Hvis ikke der er nogen ryggener hos dig.
Så ligger kilden somregel i valget af sko og indlæg. Som du måske har læst, så er jeg ikke personligt den store tilhænger af alle de antipronationssko der bliver langet over disken, dvs sko med kiler i.
Problemet kan være det samme hos dig. Hvis man har for meget kile i sin sko, enten i selve skoen, eller hvis du har indlæg oveni, så presses belastningen af foden ud over de yderste tæer (3-4-5 tå) Når kilen i skoen presser svangen for højt op, så kompenserer forfoden ved at synke ned, det kan kalder nedsunken forfod. Sker dette så kommer der meget let tryk på de nerver der normalt bliver beskyttet af trædepuden, og så har du snurrende tæer.

Hvis du har nedsunken forfod, så kan du lave en nem øvelse der lindrer og presser forfoden lidt på plads igen.

Hvis du gerne vil til bunds i det, så vil jeg anbefale at du bestiller en tid hos en behandler, gerne en osteopat, der har styr på at kigge dine led i foden og ryggen igennem, og på baggrund af dette, fortælle dig hvilken type sko der er den helt rigtige for dig.

Beklager forsinkelsen på svaret, havde overset dit spørgsmål

Spørg endelig løs, også hvis du mangler en behandler
venlig hilsen
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk