Smerter under foden ved løb

Betina Johansens billede

Hej

Jeg er lige startet med løbetræningen igen efter vinteren. Jeg er startet stille og roligt op både stempo og distance mæssigt. Selvom jeg har taget alle forholdsregler i år, er mine smerter under fødderne vent tilbage igen i år. Jeg får ondt midt under fødderne, imens og efter jeg har løbet. Smerterne starter som regel stille og roligt, hvorefter der kommer en form for smeld/stød midt under foden. Nogle gange får jeg ingen varsel, inden smeldet/stødet kommer. Det mærkes lidt som noget forstærkning eller noget i den stil.

Når det sker har jeg svært ved at løbe videre, jeg føler ikke jeg kan slappe af i fødderne efter det, da jeg kan mærke det vil fremprovokere endnu et smeld/stød.

Jeg har forsøgt at varme mine fødder godt op inden jeg starter min løbetur. Det hjælper nogle gange, men langt fra alt tid. Så det er ikke under alle mine løbeture jeg får disse smerter, men ca. 75 procent af dem.

Jeg har generelt problemer med, at mine fødder kramper under foden samt mine tæer.

Mine løbesko er fra loeberen og skulle passe til min fod. De er dog ved at være 3 år gamle.

 

 

 

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Betina

Dine sko kan godt risikere at være dit problem, selvom du er blevet testet, min erfaring er at alt for mange løbere har sko på der blokerer pronationsbevægelsen i foden for kraftigt, så fodens led låser og giver fodsmerter.

 

nummer 2 så kan din smerter komme fra bækkenet, som refereret smerte i dine nerver. Det område i bækkenet der har nerver til foden har mange andre strukturer der får deres nerver herfra, det svarer lidt til x antal stikkontakter der får strøm fra samme sikring.

her er bl.a livmoderen, den kan irritere nervebanerne, hvis der er spænding omkring den, det kan der opstå efter graviditeter, kejsersnit, blindtarmsoperationer, andre operationer.

Området i bækkenet kan også blive generet højere oppefra, fordi bækkenet er forbundet med den øverste del af din nakke og cranie, så kan kraniebrud, hjernerystelse, ryk i hovedet, piskesmæld, kæbeproblemer. Det kan også være på baggrund af fordøjelsesproblemer at du ender med at få gener i fødderne, det  lyder måske mærkeligt, men ikke desto mindre så oplever jeg og mine kollegaer tit dette problem.

gamle forstuvninger i fødderne, kan også have noget at sige.

 

Det første jeg ville prøve, er at kigge på dine sko, hvis de er neutrale, så ville jeg gå videre og opsøge en osteopat der kan kigge på ovenstående områder, jeg hjælper gerne med at finde en.

hvis dine sko har kile, så kunne det være en mulighed at prøve en neutral sko.

 

med venlig hilsen

 

Jesper Birkedal

#2

Betina Johansens billede

Hej Jesper

Tusind tak for rådet.

Jeg vil prøve at skifte mine løbesko ud og finde ud af om de er neutrale eller med kile. Det er jeg nemlig ikke klar over. Hvis de er neutrale så skriver jeg lige igen. Jeg bor i Århus, så der skulle gerne være en osteopat.

Jeg er 25 år, har aldrig været gravid er døjet med bækkenet. Jeg har dog lidt nakkeproblemer, som jeg af og til, går til kiropraktor for. Det er mine ene nakkehvivel, der er rykket og sætter sig fast.

MVH

Betina

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15420:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk