Smerter på indersiden af knæskallen kort før marathon

jacobbj.js billede

Hej.
Jeg har et lidt akut spørgsmål.
Jeg er i slutningen af mit træningsprogram op mod Copenhagen Marathon, men er nu løbet ind i problemer med mit knæ, her ca. to uger før start. Jeg har fulgt et 18 ugers træningsprogram ret slavisk indtil nu.

Jeg er "ny" i løbemiljøet. Har trænet siden januar, og har før det altid spillet meget fodbold og sport generelt.

I starten af uge 15 (af mit 18 ugers program), fik jeg smerter i mit knæ som, ud fra hvad jeg har læst, lød som tendenser til springerknæ. Jeg løb derfor blot en enkelt kort tur i midten af uge 15, for at være "klar" til at løbe mit længste løb i programmet i slutningen af ugen på 30 km. Det var så sidste søndag. Turen gik egentlig okay, og jeg mærkede ikke rigtig noget til smerterne, udover de sidste kilometer hvor kroppen er godt stiv. 
Jeg har nu efter turen haft store smerter i mit venstre knæ, på hvad jeg vil beskrive som indersiden af knæskallen. Det gør ondt når man trykker på selve knæskallen på siden, og gør derudover over ondt når jeg løber, cykler, osv. (faktisk bare når jeg bøjer i knæet). Jeg har stadig ondt i knæet torsdag, og har kun lunten en kort tur efter de 30 km, som jeg måtte opgive. 
Jeg har bestilt en tid ved lægen, man kan først komme til i næste uge (uge 17 i mit program). 

Hvad skal jeg gøre? Jeg vil virkelig gerne løbe det marathon, da jeg har opgivet en del de sidste måneder pga. træning. Kan det lade sig gøre? Skal jeg holde pause helt optil og bare håbe det "holder", eller skal jeg "småtræne" op til smerten til trods?

Med venlig hilsen
Jacob  

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Jacob. Det lader jo til at din krop sagtens kan holde til at løbe, du har jo trods alt løbet mange kilometer i de første 14 uger. De smerter du beskriver har vi konstant på klinikken lige nu, mange tror at det skyldes overbelastning, men så skulle du i min verden have reageret væsentlig tidligere i forløbet på de 18 uger. Det der ofte sker ved både springerknæ og løberknæ er at bevægelsen imellem for og bækken bliver for dårlig og det resultater i et stress af lårmusklen, som ender med smerter lige under knæskallen eller på indvendige eller udvendige side, det kan variere. Det der kan være årsagen er dine løbesko,, hvis de korrigerer din fod for meget kan du ende med symptomer som nu, og det kan sagtens have ladet sig gøre for dig at løbe i 14 uden gener. Så du er helt klart i stand til at løbe, så hvad end der driller dit knæ, vil jeg anbefale dir hurtigst muligt at finde en osteopat, som kan finde ud af hvad der får din krop til at gøre ondt ved knæet, for jeg tror sagtens du kan løbe det marathon. sig til hvis du har brug for hjælp til at finde en osteopat i dit lokal område. MVH Jesper Birkedal

#2

jacobbj.js billede

Mange tak for det hurtige svar Jesper.

Jeg har en forholdsvis gammel løbesko. For uger tilbage købte jeg en ny, som jeg løb i et par uger, hvoefter jeg måtte levere den tilbage, fordi den gnavede. Jeg har siden da løbet et par uger i de gamle løbesko igen (Nike Lunarglide), og var også dem jeg løb det lange løb i. Jeg har nu fået et par nye sko, Nike Lunarlon, som er samme model som de forrige, og som en løbestilsanalyse foreslår mig. 
Selvom det er kort tid før marathon, overvejer jeg at tage de nye i brug, da de gamle er godt slidte og måske kan være skyld i problemet.

Jeg bor i Aarhus. Har du en du vil anbefale heromkring?

 Vh. Jacob

#3

Jesper Birkedals billede

hej Peter. Få en tid hos Tommy Hedelund, www.tommyhedelund.dk hvis han har tid, han er den eneste osteopat i århus området jeg kender, alternativt, kan jeg sende dig til en kollega i Billund, som måske akut kan se på dig, hvis du har mulighed for det. MVH Jesper

#4

jacobbj.js billede

Jeg vil prøve at kontakte Tommy i morgen, mandag. Du må gerne sende mig kontaktoplysninger på vekommende i Billund som alternativ.

Jeg løb i går et intervalløb over ca. 10 km., efter at have holdt 3-4 dages pause. Det gik faktisk fint. Knæet var dog ømt efterfølgende og er det også i dag. Hvis jeg kan gennemføre mine løb, kan jeg så umiddelbart fortsat holde mig til min træningsplan?

#5

Jesper Birkedals billede
Hej igen Alternativet i billund er Mads brønd, klinik for fysioterapi i Billund. Hvis du oplever fremgang i øjeblikket kan du godt løbe og se om det bliver bedre for hver dag Mvh jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15419:

Tina Schrøders billede
Er langdistanceløber, halve- & hel Marathon.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk