Smerter i lægmuskel

jnordests billede

 

Hej

 

I torsdags løb jeg kalkmine maraton i Mønsted. Dette var min anden maraton på 12 dage og så havde jeg lige løbet over Storebælt ind i mellem og sat PR.

Programmet var stramt, men jeg restituerer normalt hurtigt og stillede til start i Mønsted på friske ben, følte jeg. Efter ca. 20km fik jeg pludselig meget undt i højre lægmuskel. Det føltes som krampe, men jeg bed smerten i mig og fortsatte, selvom det gjorde pokkers undt. Især bakkerne var slemme og dem var der mange af i Mønsted.

Smerten i læggen fortsætter, men kun når jeg rejser mig, strækker ud eller løber. Jeg kan sagtens gå uden smerte. Spørgsmålet er, hvad gør jeg nu? Har jeg mon fået en fibersprængning i lægmusklen og i så fald, hvordan behandles det eller er der tale om en simpel overbelastning, som forsvinder af sig selv indenfor nærmeste fremtid? 

 

Hilsen

Jesper

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Jesper

Det var noget af en omgang på 12 dage. Det gode ved det her må være at du kan gå uden smerte, det plejer ikke at være tilfældet ved en fibersprængning. Så i første omgang tror du har tilravet dig en god gedin overbelastning. Det du mærkede i din læg behøver ikke være en fiber, et belastet nervesystem kan give præcis den samme fornemmelse i benet. Så der kan godt have lidt ligget en lille ubalance i dit nervesystem i din højre side som du aldrig har mærket til, men pga det du har udsat din krop for på 12 dage, så mærker du pludselig noget, men når du kan gå tror jeg ikke du har en fiber. jeg vil i første omgang holde ro i en uges tid, og herefter starte på løb igen, virker dette ikke kan dit nervevæv have forkortet sig, og skal måske strækkes lidt på men først pause

 

MVH

Jesper 

#2

jnordests billede

Hej Jesper

 

Tak for svaret, du havde ret. 

Efter en god pause er jeg tilbage igen på gode ben. Jeg plejer gerne at sige "Nej det kender jeg ikke, for jeg har aldrig været skadet...." Det kan jeg heldigvis stadig sige.

Jeg blev bare lidt overrasket over min krops reaktion, men lærte at selvom man ikke bliver skadet så har alle en belastningsgrænse og der fandt jeg lige min.

 

Hilsen

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15420:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk