Smerter i læg

Naja Leanders billede

Hej Jesper,

Jeg har tidligere været i behandling hos dig for smerter i bækkenet ved distancer over 8 km. Du fik på ret få behandlinger minimeret disse smerter meget betragteligt. Det er nogle år siden, og i mellemtiden har jeg løbet både halv- og hel marathon til trods for en rygprotese og 3 knæoperationer :) Blot for at give dig lidt forhistorie til min nye forespørgsel:

For halvanden uge siden var jeg ude på en sædvanlig 6 km tur, som jeg løber 3-4 af om ugen. Det var glat på skovstierne, så jeg har nok løbet med mindre skridt og lidt mere forsigtigt end ellers. Efter ca 3 km mærkede jeg en tiltagende stramhed/stivhed i venstre lægmuskel. Jeg strakte lidt ud, gik nogle minutter og forsøgte så at løbe videre, men jeg kunne mærke, at det ikke havde fortaget sig. Efter 10-15 min pause med almindelig styrketræning af helt andre muskelgrupper luntede jeg tilbage til bilen, men smerten var vedvarende. Efter et par timers siddende arbejde var jeg meget stiv og stram i læggen og havde ret kraftige smerter ved gang. Jeg lagde is på et par gange om dagen og holdt ellers bare benet i ro. Dagen efter fik jeg akupunktur af en fysioterapeut. Hans bedømmelse var, at der ikke var tale om en decideret fibersprængning, men måske nærmere en irritation i hinderne omkring lægmusklen, som muligvis kan have forbindelse til mine bækkensmerter, der er begyndt at røre lidt på sig igen. Han mente dog, at det ville hele ret hurtigt, da der allerede efter en enkelt dag var bedring. Jeg holdt mig i ro i en uge, hvor jeg kun lavede noget nerveudstrækning, Z health øvelser med fokus på fødder, knæ, hofter og bækken og gåture. I løbet af 3-4 dage gik jeg helt normalt uden gener og troede, at det var gjort med det. Her til morgen ville jeg så prøve at løbe en lille tur, men efter 1,5 km kom den samme smerte igen. Der var intet, da jeg startede, og jeg stoppede hurtigt, da jeg mærkede smerten. Jeg strakte ud og gik resten af vejen. Smerten er ikke helt så intens som første gang (sikkert også fordi jeg stoppede hurtigere), men der er jo altså ét eller andet, der bliver tricket, når jeg løber. 

Mine sko er nok udskiftningsmodne. Efter dit råd gik jeg for nogle år siden fra en antipronationssko til en neutral sko (Brooks). Jeg startede uden indlæg, men har siden fået lavet sådanne hos Kaiser Sport, og det har fungeret rigtig godt i forhold til tidligere smerter under den store trædepude (følte nogle gange, at knoglen var på vej ud gennem skoen!). Kan det være så enkelt som, at jeg skal have nye sko? Eller tror du også, at det kan være de gamle bækkendrillerier, der udløser denne irriterende lægsmerte?

Bedste hilsner

Naja Leander

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Naja Godt at høre fra dig igen, utroligt at du har løbet marathon, fedt. Bekræfter bare at kroppen kan utrolig meget hvis den får lov, og du har ret mange udfordringer med proteser og operationer. Du har gjort meget rigtigt ift denne nye smerte, man kunne mistænke at dit nervevæv kunne blive drillet hvis dit bækken igen laver ballade,men når sea health og ro ikke virker, så tror jeg at der er noget andet i spil. 2 scenarier 1: dine sko 2 : låsning i foden En nedslidt sko giver en anderledes belastning af foden, hvor du ubevidst godt kan komme til at låse i foden, den hyppigste muskel der reagerer på låsning i foden hedder tibialis posterior. Den sidder fast på den knogle i foden der ofte låser og løber dybt op i læggen, og bliver ofte mistænkt for fibersprængning, men den reagerer ikke på stræk, nervestræk eller seahealth eller ro f.eks. Den reagerer fordi en knogle i din fod er låst. Den knogle oplever jeg også sætter sig en del i disse tider hvor folk løber meget anspændt og oppe på tæerne pga det ofte glatte underlag i skov og på sti. Så knoglen kan også låse pga anspændte løbeture gennem længere tid. Du kan gøre to ting, skaffe dig nye sko, eller kigge forbi din fys eller causa,,hvis der lige kort skal rykkes i din fod, husk at din fys lige skal vide hvordan man rykker i foden. Mvh Jesper

#2

Naja Leanders billede
Hej Jesper, Tak for hurtig respons! Jeg tror under alle omstændigheder, at jeg vil skifte skoene ud, men jeg vil være glad for også lige at få checket fødder og bækken hos dig-ringer og bestiller tid :-)) Bedste hilsner og på gensyn Naja

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15420:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk